Ухвала
від 10.05.2019 по справі 461/5920/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/5920/18

Провадження № 1-кс/461/3451/19

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

10.05.2019 року місто Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області юрист 1 класу ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів,

встановив:

слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області розслідується кримінальне провадження №12018140000000425 від 20.07.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Заступник начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області юрист 1 класу ОСОБА_3 , звернулась до слідчого судді з клопотанням про надання членам групи слідчих або за їх дорученням оперативним підрозділам дозволу на тимчасовий доступ, з можливістю вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: вантажно-митних декларацій, товарно-транспортних накладних (СМR), договорів (контрактів) з додатками, специфікацій, дозволів, сертифікатів, дозволів на здійснення зовнішньоекономічної діяльності та інших супровідних документів, які оформлялись пунктами пропуску ІНФОРМАЦІЯ_1 , ШСС-1П в період 2017 року в тому числі і на ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Клопотання обґрунтовує тим, що встановлення та вилучення вказаних документів дасть можливість отримати важливі речові докази та постійний доступ до них з метою використання їх під час доказування вчинення кримінального правопорушення, а також унеможливлення їх зміни, або знищення. Іншим способом отримати такі документи неможливо.

Представник установи, у володінні якої перебувають вищезгадані документи, в судове засідання не з`явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи. Згідно ч.4 ст. 163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

З матеріалів клопотання вбачається, що у зазначеного прокурором володільця, можуть знаходитись документи (відомості), які мають значення для справи та які можуть бути доказами у ній, про що свідчать надані суду матеріали. Для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження є необхідність у отриманні вищевказаних документів. Зокрема така потреба пов`язана із необхідністю встановлення осіб причетних до обставин, які підлягають перевірці в ході проведення досудового розслідування.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що з клопотання та долучених до нього матеріалів вбачається, що наведені слідчим документи (відомості) можуть знаходитись у зазначеного володільця, вищезазначені документи (відомості) самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, зокрема встановлення осіб причетних до ймовірної події злочину, іншим способом отримати речіі документи,які можутьбути використаніпід чассудового розглядудля встановленняобставин укримінальному провадженнінеможливо,приходжу до висновку, що доводи слідчого належним чином обґрунтовані та підтверджені відповідними доказами. Іншими способамидовести обставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів неможливо,а тому клопотання є підставним, підлягає до часткового задоволення та слід надати згоду на тимчасовий доступ до документів. При цьому, слідчим належним чином необґрунтовано та не доведено необхідність вилучення оригіналів документів, зазначених у прохальній частині клопотання.

Стосовно визначення виконавця ухвали слідчого судді слід відзначити, що матеріалами поданого клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів не підтверджено процесуальний статус інших, крім слідчих, згідно витягу з ЄДРД осіб, зазначених у прохальній частині клопотання, тобто вказана вимога не була доведена, у встановленому законом порядку.

Разом з тим, відповідно до ст. 131, п.5 ч.2 ст.132 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, що застосовується з метою досягнення дієвості цього провадження, відтак, в розумінні положень чинного КПК України, слідчою дією не являється, таким чином, положення КПК щодо доручення виконання ухвали слідчого судді про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів іншим особам, визначеним у п.3 ч.2 ст.40 КПК України, не підлягають застосуванню, а тому клопотання в цій частині задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.159-165, 222 КПК України, -

постановив:

Клопотання задоволити частково.

Надати прокурору прокуратури Львівської області ОСОБА_3 , слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 , ОСОБА_5 дозвілна тимчасовийдоступ,з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ЄДРПОУ НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: вантажно-митних декларацій, товарно-транспортних накладних (СМR), договорів (контрактів) з додатками, специфікацій, дозволів, сертифікатів, дозволів на здійснення зовнішньоекономічної діяльності та інших супровідних документів, які оформлялись пунктами пропуску ІНФОРМАЦІЯ_1 , ШСС-1П в період 2017 року в тому числі і на ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

У решті вимог клопотання відмовити.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Роз`яснити наслідкиневиконання ухвали,передбачені ст.166КПК України,а саме,що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81670058
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів

Судовий реєстр по справі —461/5920/18

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Лялюк Є. Д.

Ухвала від 17.08.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Лялюк Є. Д.

Ухвала від 13.08.2018

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Лялюк Є. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні