Ухвала
від 13.05.2019 по справі 260/164/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження у адміністративній справі

13 травня 2019 рокум. Ужгород№ 260/164/19

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді - Калинич Я. М.

при секретарі судового засідання - Попович М.М.

за участю:

представник позивача: Сковородько І.Ф. ,

представник відповідача 1: не з`явився ,

представник відповідача 2: Костан О.В. ,

розглянувши в підготовчому засіданні адміністративну справу за позовною заявою фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області про визнання дій протиправними і зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Ужгородської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, в якому просить суд ухвалити рішення яким: 1. Визнати неправомірним застосування Головного управління Держгеокадастру в Закарпатської області у витягу з технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки на 2015, 2016, 2017, 2018 роки локальних коефіцієнтів, які характеризують функціональне використання земельної ділянки площею 12617 м.кв., що розташована у АДРЕСА_1 , кадастровий номер НОМЕР_1 "землі промисловості", яка знаходиться у користуванні фізичної особи підприємця ОСОБА_1 на підставі договору оренди земельної ділянки, № 1691/1 від 18.02.14 р. "місцезнаходження земельної ділянки у зоні пішохідної доступності до зелених зон, земельна ділянка розташована в прирейковій зоні, земельна ділянка розташована у зоні пішохідного доступу до міського пасажирського транспорту", земельна ділянка розташована у водоохоронній зоні; - та не застосування локальних коефіцієнтів за наступними факторами: "місцезнаходження земельної ділянки у санітарно-захисній зоні 0.9, місцезнаходження земельної ділянки у зоні обмеження забудови за рівнем напруження електромагнітного поля 0.95, місцезнаходження земельної ділянки у зоні перевищення припустимого рівня шуму від залізниці, автодоріг, електропідстанцій та аеродромів 0.97. 2. Скасувати витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки від на 2016, 2017, 2018 роки отримані позивачем 13.08.18 р.

03 квітня 2019 року до суду від представника позивача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі до вирішення Восьмим апеляційним адміністративним судом справи №857/4272/18. Клопотання мотивоване тим, що між позивачем та ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області з 2015 року ведеться спір з приводу неправильного застосування локальних коефіцієнтів на земельній ділянці по АДРЕСА_1 , яка знаходиться у користування позивача, судова справа №807/1533/15 Закарпатського окружного адміністративного суду. Справа знаходиться на розгляді Восьмого апеляційного адміністративного суду та зупинена до набрання законної сили судовим рішенням у справі №308/9524/17.

Представник позивача в підготовчому засіданні клопотання підтримав. Пояснив, що справи тотожні, однак різний період.

Відповідач 1 явку свого представника в підготовче засідання не забезпечив, причини неявки суду не повідомив, однак належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення такого.

Представник відповідача 2 в підготовчому засіданні не заперечив проти зупинення провадження у справі.

Заслухавши пояснення позивача та представника відповідача 2, розглянувши клопотання про зупинення провадження у справі, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі, виходячи з такого.

Суд встановив, що Закарпатський окружний адміністративний суд розглядав адміністративну справу №807/1533/15 за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області про визнання протиправними дії відповідача по застосуванню у витягу з технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельної ділянки від 30 квітня 2015 року локального коефіцієнту, який характеризує функціональне використання земельної ділянки площею 12617 м.кв., що розташована у АДРЕСА_1 , кадастровий номер НОМЕР_1 "землі промисловості", яка знаходиться у користуванні фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 на підставі договору оренди земельної ділянки № 1691/1 від 18.02.2014р.; скасувати витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки від 30.04.2015р.; зобов`язання відповідача видати новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки загальною площею 12617 м.кв., що розташована у АДРЕСА_1 з встановленням коефіцієнтів, які характеризують функціональне використання земельної ділянки, без застосування локальних коефіцієнтів за наступними факторами: "місцезнаходження земельної ділянки у зоні пішохідної доступності до зелених зон, земельна ділянка розташована в прирейковій зоні, земельна ділянка розташована у зоні пішохідного доступу до міського пасажирського транспорту, земельна ділянка розташована у водоохоронній зоні; зобов`язання відповідача видати новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки загальною площею 12617 м.кв., що розташована у АДРЕСА_1 , із застосуванням локальних коефіцієнтів за наступними факторами: - місцезнаходження земельної ділянки у санітарно-захисній зоні 0.9, - місцезнаходження земельної ділянки у зоні обмеження забудови за рівнем напруження електромагнітного поля 0.95, - місцезнаходження земельної ділянки у зоні перевищення припустимого рівня шуму від залізниці, автодоріг, електропідстанцій та аеродромів 0.97.

Рішенням Закарпатського окружного адміністративного суду від 05.11.2018 року у задоволенні позову відмовлено повністю. Дане рішення було оскаржене позивачем до Восьмого апеляційного адміністративного суду, а тому, відповідно, не набрало законної сили. Ухвалою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 18.02.2019 року зупинено провадження у справі №807/1533/15 до набрання законної сили судовим рішенням у справі №308/9524/17.

Згідно з п.3 ч.1 ст.236 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд зупиняє провадження у справі в разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Таким чином, суд дійшов висновку про об`єктивну неможливість розгляду справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку адміністративного судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

В силу того, що представником позивача невірно зазначено в прохальній частині клопотання про зупинення провадження у справі підстав зупинення такої, однак заслухавши його пояснення в підготовчому засіданні, судом встановлено, що останній фактично просить зупинити провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням в адміністративній справі №807/1533/15, а тому суд вбачає за доцільне задовольнити таке частково.

З огляду на наведене, суд вважає необхідне зупинити провадження у справі за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Ужгородської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії до набрання законної сили судовим рішенням Закарпатського окружного адміністративного суду у справі №807/1533/15 а не до вирішення Восьмим апеляційним адміністративним судом справи №857/4272/18, як цього просив представник позивача.

Керуючись ст.ст. 236, 243, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача про зупинення провадження у справі - задовольнити частково.

Провадження в адміністративній справі за позовом фізичної особи-підприємця Грицик Л.О. до Ужгородської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії - зупинити до набрання законної сили судовим рішенням в адміністративній справі № 807/1533/15 за позовом фізичної особи-підприємця Грицик Л. ОСОБА_2 . до Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області про визнання дій протиправними, скасування витягу та зобов`язання вчинити дії.

Зобов`язати сторони невідкладно повідомити суд про усунення обставин, які стали підставою для зупинення провадження у справі № 807/583/17.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати складання ухвали.

Суддя Калинич Я. М.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.05.2019
Оприлюднено15.05.2019
Номер документу81694682
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/164/19

Ухвала від 27.04.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 28.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Бруновська Надія Володимирівна

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Бруновська Надія Володимирівна

Ухвала від 21.02.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я.М.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

Ухвала від 18.02.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Калинич Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні