Ухвала
від 14.05.2019 по справі 825/1686/15-а
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 травня 2019 року м. Чернігів Справа № 825/1686/15-а

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Скалозуба Ю.О., за участі секретаря Шашери М.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Чернігові заяву Корюківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України про заміну сторони виконавчого провадження у справі

за позовомУправління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області до Підприємства споживчої кооперації "Громадське харчування" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків У С Т А Н О В И В:

Корюківське об`єднане управління Пенсійного фонду України звернулось до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, в якій просить замінити управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області на його правонаступника - Корюківське об`єднане управління Пенсійного фонду України, мотивуючи свої вимоги тим, що 29.03.2016 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1055 Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України було утворено Корюківське об`єднане управління Пенсійного фонду України шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області та управління Пенсійного фонду України в Щорському районі Чернігівської області.

В судове засідання особи, які беруть участь у справі, не з`явилися. Фіксування судового засідання, відповідно до статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України, не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 04.06.2015 позов управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області задоволено повністю, стягнуто з підприємства споживчої кооперації Громадське харчування на користь управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області заборгованість в розмірі 19489,30 грн.

На виконання вказаної постанови 06.07.2015 Чернігівським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 825/1686/15-а.

Судом встановлено, що 29.03.2016 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1055 Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України було утворено Корюківське об`єднане управління Пенсійного фонду України шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області та управління Пенсійного фонду України в Щорському районі Чернігівської області.

Новоутворене управління є правонаступником ліквідованих. Відповідно до п. 4, 5, 6 Порядку здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади затверджених постановою КМУ від 20 жовтня 2011 року № 1074, орган виконавчої влади утворюється шляхом утворення нового органу виконавчої влади або в результаті реорганізації (злиття, поділу, перетворення) одного чи кількох органів виконавчої влади; орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Права та обов`язки органів виконавчої влади у разі злиття органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Частиною 5 статті 15 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Таким чином, враховуючи ту обставину, що Корюківське об`єднане управління Пенсійного фонду України є правонаступником стягувача, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Корюківського об`єднаного управління Пенсійного фонду України про заміну сторони у виконавчому провадженні - задовольнити.

Замінити стягувача управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області його правонаступником - Корюківським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України (вул. Вокзальна, 8-а, м. Корюківка, Чернігівська область, 15300, код ЄДРПОУ 40379254).

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Шостого апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту.

Повний текст ухвали складений 14 травня 2019 року.

Суддя Ю.О. Скалозуб

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено15.05.2019
Номер документу81695763
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості зі сплати страхових внесків

Судовий реєстр по справі —825/1686/15-а

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Скалозуб Ю.О.

Постанова від 04.06.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

Ухвала від 26.05.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні