Ухвала
від 14.05.2019 по справі 534/579/19
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 534/579/19

Провадження № 1-кс/534/182/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2019 року м.Горішні Плавні

Слідчий суддя Комсомольського міського суду Полтавської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , особи, що подала скаргу ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду скаргу Товариства з обмежено відповідальністю «БАС ТРЕЙД» в особі його директора ОСОБА_4 на бездіяльність посадових осіб відділення поліції №2 Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

в с т а н о в и в :

17.04.2019 ОСОБА_4 , діючи в інтересах ТОВ «БАС ТРЕЙД» звернувся до суду із зазначеною скаргою, у якій прохає визнати бездіяльність службових осіб відділення поліції №2 Кременчуцького ВП щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі заяви директора ТОВ «БАС ТРЕЙД» ОСОБА_4 незаконною та зобов`язати посадових осіб відділення поліції №2 внести повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за заявою директора ТОВ «БАС ТРЕЙД» ОСОБА_4 до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування відносно директора ТОВ «ЄВРОСПЕЦУПАКОВКА» ОСОБА_5 .

Свої вимоги мотивує тим, що 14.03.2019 він звернувся відділення поліції №2 із заявою про вчинення директором ТОВ «ЄВРОСПЕЦУПАКОВКА» ОСОБА_6 кримінального правопорушення за ознаками ч.1 ст.190 КК України (ч.1 ст.192 КК України). Однак, всупереч вимогам ст.214 КПК України, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені не були.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_4 просив залишити його скаргу без розгляду, оскільки наразі відомості про повідомлене ним кримінальне правопорушення вже внесені до ЄРДР.

Прокурор ОСОБА_3 наголосив про припинення бездіяльності щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, у звязку із чим проти залишення скарги без розгляду не заперечував.

Будучи належно повідомленим про дату, час і місце розгляду справи, слідчий в судове засідання не з`явився, що не перешкоджає розгляду порушеного питання.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши приєднані до справи письмові докази, суд наголошує, що відповідно до ст.303 КПК України, на досудовому провадженні заявником, потерпілим, його представником чи законним представником, підозрюваним, його захисником чи законним представником, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, володільцем тимчасово вилученого майна, може бути оскаржена бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає, зокрема, у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Виходячи із змісту ч.2 ст.305 згаданого Кодексу, слідчий чи прокурор можуть самостійно скасувати, припинити дію чи бездіяльність, які оскаржуються, що тягне за собою закриття провадження за скаргою.

Як убачається з наданих суду матеріалів, 14.05.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019170080000436 внесені відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.190 КК України за заявою ОСОБА_4 .

Між тим, слідчий суддя зазначає, що 14.05.2019 на адресу суду від директора ТОВ «БАС ТРЕЙД» ОСОБА_4 надійшла заява про залишення скарги без розгляду.

Вивчивши заяву, слідчий суддя вважає, що скаргу необхідно залишити без розгляду, так як слідчий суддя у кримінальному процесі вирішує лише ті питання, що винесені на розгляд сторонами (ч.3 ст.26 КПК України).

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.303,305 КПК України, суд, -

у х в а л и в :

Скаргу Товариства з обмежено відповідальністю «БАС ТРЕЙД» в особі його директора ОСОБА_4 на бездіяльність посадових осіб відділення поліції №2 Кременчуцького ВП ГУНП в Полтавській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань залишити без розгляду.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя підпис ОСОБА_1

Згідно з оригіналом.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81703602
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —534/579/19

Ухвала від 14.05.2019

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 17.04.2019

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні