Ухвала
від 13.05.2019 по справі 522/7836/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/7836/19

Провадження № 1-«кс»/522/7034/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 травня 2019 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора військової прокуратури Південного регіону України ОСОБА_2 у кримінальному провадженні № 42019160690000029 від 10.04.2019 року, про надання тимчасового доступу до документів, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор військової прокуратури Південного регіону України ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, мотивуючи наступним.

Слідчим відділом Приморського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019160690000029 від 10.04.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до виділених бюджетних асигнувань,службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі - ІНФОРМАЦІЯ_2 )упродовж жовтня 2018 лютого 2019 років з метою реконструкції, ремонту та будівництва об`єктів для потреб оборони, зокрема казарм на території Одеської області, проведено процедури публічних закупівель з використанням електронної системи « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

За результатами проведених процедур закупівель службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби та вимогст.ст. 3, 16, 30 Закону України «Про публічні закупівлі», ст.ст. 3, 4 Закону України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони», визнали переможцем підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », пропозиція якого не відповідала кваліфікаційним критеріям (ціна), та уклали з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » шість договорів Генеральних підрядів на загальну суму понад 101,6 млн гривень, щодо будівництва, капітального ремонту казарм, адміністративної будівлі, фізкультурно-оздоровчого комплексу та з реконструкції двох будівель під учбові корпуси розташованих на території Одеської області.

Зокрема, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , під час проведення у жовтні 2018 року у м. Одесі переговорної процедури закупівель робіт з капітального ремонту будівлі казарми у військовому містечку в смт Чорноморське Одеської області безпідставно відхилено більш вигідні цінові пропозиції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » з визначенням вартості будівництва на загальну суму 15,3 млн грн, натомість переможцем визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », цінова пропозиція якого перевищувала пропозицію інших учасників торгів на суму понад 3,6 млн гривень.

Також, під час переговорної процедури щодо закупівлі робіт із будівництва казарми на території військового містечка ІНФОРМАЦІЯ_8 розташованого в с. Дачне Одеської області, безпідставно відхилено більш вигідну цінову пропозицію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » з визначенням вартості будівництва на суму 25,2 млн гривень. Натомість переможцем визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », цінова пропозиція якого перевищувала пропозицію зазначеного учасника торгів на суму понад 260 тис. гривень.

Крім того, за результатами переговорних процедур щодо закупівлі робіт із будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу, реконструкції двох будівель під учбові корпуси у військовому містечку Дачне-2 розташованих в с.Дачне Одеської області та капітального ремонту адміністративної будівлі у військовому містечку № НОМЕР_1 , м. Одеса, службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 проведено переговори лише з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та за їхніми результатами укладено чотири договори Генерального підряду за явно завищеними цінами.

За викладених вище обставин, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч інтересам службив інтересах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », з метою отримання вказаним суб`єктом господарювання неправомірної вигоди, упродовж жовтня 2018 лютого 2019 років провели процедури публічних закупівель із порушенням законодавства та уклали з цим суб`єктом господарювання шість договорів Генеральних підрядів за явно завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Відповідно до протоколів оглядів від 22.04.2019, 23.04.2019 та 25.03.2019інтернет сторінок офіційного порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України,встановлено тендерні оголошення ІНФОРМАЦІЯ_4 щодо вищевказаних закупівель, а саме: робіт з будівництва будівлі казарми у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифр Д-2/280-3); фізкультурно-оздоровчого комплексу у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , с. Дачне (шифрД-2/ФОК); з реконструкції двох будівель під учбові корпуси у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифри Д-2/5, Д-2/6); з капітального ремонту адміністративної будівлі по ІНФОРМАЦІЯ_10 у військовому містечку № НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 (шифр 224/7) та з капітального ремонту будівлі казарми у військовому містечку №Ч НОМЕР_2 , смт Чорноморське Одеської області (шифр Ч-3/496), а також цінові пропозиції учасників торгів, обраного переможця ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та повідомлення Південного ТерКЕУ про наміри укласти договори та укладені з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » відповідні договори Генеральних підрядів на проведення вищевказаних робіт.

Відповідно до витребуваної з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » інформації від 07.05.2019 та наданих цим підприємством копій документів встановлено, що нібито ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » провело будівельно-ремонтні роботи щодо вищевказаних об`єктів будівництва, а Південним ТерКЕУ здійснені відповідні розрахунки.

Враховуючи викладене, виникла об`єктивна необхідність здійснити тимчасовий доступ до документів, які знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_2 ) та в його структурних підрозділах, оскільки у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в результаті тимчасового доступу до документів, можуть бути отримані відомості, які, як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами, можуть мати суттєве значення в цьому кримінальному провадженні.

Прокурор в судове засідання не з`явився, згідно з наданою заявою, просив розглядати клопотання за його відсутності, а виклик володільця інформації не здійснювався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають чи можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Наявні у кримінальному провадженні матеріали дають достатні підстави вважати, що вказані у клопотанні документи, є необхідними для забезпечення повноти досудового розслідування, а також забезпечення проведення експертизи. Іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо, а їх вилучення необхідне для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні речей та документів.

Керуючись ст.ст. 131- 132, 159-163, 372 КПК України, слідчий суддя -

у Х В А Л И В:

Клопотанняпрокурора військовоїпрокуратури Південногорегіону України ОСОБА_2 у кримінальномупровадженні №42019160690000029від 10.04.2019року,про наданнятимчасового доступудо документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_11 , яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , або в його структурних підрозділах, де б вони не знаходились, зокрема до: тендерної документації ІНФОРМАЦІЯ_12 (документації конкурсних торгів), рішень про створення тендерної комісії щодо проведення процедур закупівель за бюджетні кошти робіт з будівництва будівлі казарми у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифр Д-2/280-3); фізкультурно-оздоровчого комплексу у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифрД-2/ФОК); з реконструкції двох будівель під учбові корпуси у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифри Д-2/5, Д-2/6); з капітального ремонту адміністративної будівлі по ІНФОРМАЦІЯ_10 у військовому містечку № НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 (шифр 224/7) та з капітального ремонту будівлі казарми у військовому містечку №Ч НОМЕР_2 , АДРЕСА_4 (шифр Ч-3/496); пропозицій та документації учасників процедур цих закупівель; документації, у тому числі листування та рішень комітету з конкурсних торгів, прийнятих під час проведення вказаних процедур закупівель; скарг на дії замовника та рішень, прийнятих за результатами їх розгляду уповноваженими органами; договорів підряду, укладених ІНФОРМАЦІЯ_13 щодо будівництва будівлі казарми у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифр Д-2/280-3); фізкультурно-оздоровчого комплексу у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 (шифрД-2/ФОК); з реконструкції двох будівель під учбові корпуси у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифри Д-2/5, Д-2/6); з капітального ремонту адміністративної будівлі по ІНФОРМАЦІЯ_10 у військовому містечку № НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 (шифр 224/7) та з капітального ремонту будівлі казарми у військовому містечку №Ч НОМЕР_2 , АДРЕСА_4 (шифр Ч-3/496)за результатами проведення процедур закупівель з усіма додатками та додатковоми угодами з додатками до цих договорів підряду, документів щодо укладення та виконання цих договорів підряду, підтвердження перерахування коштів, проектно-кошторисної документації, актів перевірки проведених робіт, договорів на здійснення авторського та технічного нагляду та проведення оплати за ними, актів технічного нагляду за об`єктом, графіків фінансування робіт, календарних графіків виконання робіт, договірної ціни, дефектних актів, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форма КБ-3), актів приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в) за наведеними вище договорами та додатковими угодами, листування з приводу виконання договорів та додаткових угод, а також іншу документацію, пов`язану з укладенням та виконанням договорів підряду, та проведення розрахунків (платіжних доручень, квитанцій) за ними; інших документів, що стосуються підготовки та проведення ІНФОРМАЦІЯ_13 за бюджетні кошти робіт будівництва будівлі казарми у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифр Д-2/280-3); фізкультурно-оздоровчого комплексу у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 (шифрД-2/ФОК); з реконструкції двох будівель під учбові корпуси у військовому містечку ІНФОРМАЦІЯ_8 , АДРЕСА_1 (шифри Д-2/5, Д-2/6); з капітального ремонту адміністративної будівлі по ІНФОРМАЦІЯ_10 у військовому містечку № НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 (шифр 224/7) та з капітального ремонту будівлі казарми у військовому містечку №Ч НОМЕР_2 , АДРЕСА_4 (шифр Ч-3/496).

Відповідальні особи зобов`язані надати доступ та можливість вилучення копій вказаних документів прокурорам групи прокурорів, у складі: ОСОБА_3 ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_2 (старший групи) та слідчому СВ ІНФОРМАЦІЯ_14 ОСОБА_9 або за їх дорученням іншим працівникам правоохоронних органів.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення тобто до 13.06.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

13.05.2019

Дата ухвалення рішення13.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —522/7836/19

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні