Ухвала
від 14.05.2019 по справі 171/411/19
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/411/19

1-кс/171/409/19

Ухвала

Іменем України

14 травня 2019 року м. Апостолове

Слідчий суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши внесене в кримінальному провадженні №12019040410000219 слідчим СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Апостолівського відділу Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, -

ВСТАНОВИЛА:

11.05.2019 року слідчий Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, мотивуючи його тим, що 06.03.2019 року, приблизно о 10 годині 20 хвилин, невстановлені особи перебуваючи поблизу нежилого будинку без номеру по АДРЕСА_1 , де заподіяли тілесні ушкодження ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

За даним фактом 06.03.2019 року було розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КК України №12019040410000219.

Слідчий зазначає, що в ході проведення досудового розслідування допитаний в якості потерпілого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 дав свідчення про те, що він разом зі своїм знайомим ОСОБА_6 06.03.2019 приблизно о 10.00 годині на автомобілі «БМВ» поїхали автодорогою Кропивницький Запоріжжя в бік м. Апостолове де на перехресті с. Володимирівка Апостолівського району їх зустрів хлопець який представився ОСОБА_7 який запропонував проїхати до об`єкту будівництва оглянути об`єм робіт. Після чого проїхавши грунтовими дорогами та приїхавши до сільської місцевості зупинилися біля напіврозібраного будинку та вийшли зі свого автомобіля та в цей час до потерпілого ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з території розібраного будинку вибігли невідомі чоловіки одягнуті у балаклавиякі тримали у руках металеві предмети та почали наносити удари по різним частинам тіла. Після чого колиневідомі припинили бити та поїхали, потерпілий ОСОБА_5 та ОСОБА_6 сіли до свого авто та проїхали до ближчого будинку де попрохали людей викликати швидку та поліцію.

Допитаний в якості потерпілого ОСОБА_6 дав свідчення про те, що зв`язок із замовником на будівництво весь час тримав ОСОБА_5 та здійснював зв`язок з належного йому мобільного номеру НОМЕР_1 .

Слідчий зазначає, що в ході досудового розслідування встановлено, що потерпілий ОСОБА_5 при собі мав мобільний телефон марки «КсіоміРідмі 4х» ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 , із встановленою сім картою « ІНФОРМАЦІЯ_3 » мобільний номер НОМЕР_1 . Тому, з метою всебічного, повного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження з метою встановленняосіб причетних до скоєння вищевказаного злочину та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності виникла необхідність у проведенні негласних слідчих (розшукових) дій.

Враховуючи вищевказане, а також тяжкість злочину і неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення осіб які вчинили даний злочин та їх місцезнаходження, може бути використана як доказ, виникла потреба в отримані дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні, ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ( АДРЕСА_2 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_3 ),ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 ( АДРЕСА_4 ) що містять технічну інформацію про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання (- адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок вищевказаних мобільних терміналів та в зоні дії яких вони реєструвалися; - адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вищевказаними мобільними терміналами; - ідентифікаційні ознаки, кінцевого обладнання абонента: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSІ), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі - ІМЕІ) тощо; - типи з`єднання абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), ММS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), інтернет з`єднання, переадресація тощо; - дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента; - ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонента А (абонент Б); - за наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентом А надати відомості про його особу),мобільного телефону ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 та мобільного номеру НОМЕР_1 у період часу з 01.09.2018 року до закінчення строку дії ухвали, на паперових носіях та на оптичному носії для лазерних систем зчитування з обов`язковою прив`язкою до місцевості в приміщенні: ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " за адресою: АДРЕСА_2 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »за адресою: АДРЕСА_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою: АДРЕСА_4 .

Слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, прокурор надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, просить клопотання задовольнити.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », про час та місце розгляду клопотання повідомлені електронною поштою.

Слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 91, 92 КПК України обов`язок доказування обставин кримінального правопорушення, винуватості особи у його вчиненні, покладається на слідчого.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно доч.ч.5,6ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно витягу з кримінального провадження, внесеного в ЄРДР за №12019040410000219, дані за ознаками кримінального правопорушення, передбачені ч.1 ст.122 КК України внесені в ЄРДР 06.03.2019 року (а.с.3).

До клопотання додано протокол прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення або таке, що готується від 06.03.2019 року (а.с.4).

На підставі викладеного, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування кримінального правопорушення, з метою встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, враховуючи, що є достатні підстави вважати, що вони знаходяться у володільця - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ( АДРЕСА_4 ), ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " ( АДРЕСА_2 ), ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_3 ), слідчий суддя вважає, що необхідно надати слідчому дозвіл на тимчасовий доступ до документів з метою встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

Враховуючи викладене, на підставі ст. ст. 91,92,107,159-166, 309 КПК України, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Апостолівського ВП Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »,що знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_4 , ПрАТ" ІНФОРМАЦІЯ_3 ", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , до документів, що містять технічну інформацію про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання (- адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок вищевказаних мобільних терміналів та в зоні дії яких вони реєструвалися; - адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вищевказаними мобільними терміналами; - ідентифікаційні ознаки, кінцевого обладнання абонента: унікальний ідентифікатор сім-картки (ІМSІ), міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі - ІМЕІ) тощо; - типи з`єднання абонента: вхідні та вихідні дзвінки, SMS (короткі текстові повідомлення), ММS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), інтернет з`єднання, переадресація тощо; - дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонента; - ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання споживачів телекомунікаційних послуг, з яким відбувався сеанс зв`язку абонента А (абонент Б); - за наявності контрактної угоди (або відповідної реєстрації) з абонентом А надати відомості про його особу),мобільного телефону ІМЕІ 1: НОМЕР_2 , ІМЕІ 2: НОМЕР_3 та мобільного номеру НОМЕР_1 у період часу з 01.09.2018 року до закінчення строку дії ухвали, на паперових носіях та на оптичному носії для лазерних систем зчитування з обов`язковою прив`язкою до місцевості.

Термін дії даної ухвали - 30 днів з дня її постановлення.

У випадку невиконання даної ухвали суд, у відповідності до ст.166 КПК України, за клопотанням слідчого, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення вищевказаних речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Апостолівського районного суду

Дніпропетровської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —171/411/19

Ухвала від 10.02.2021

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 04.12.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 27.05.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Семенова Н. М.

Ухвала від 03.03.2020

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Кодрян Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні