Ухвала
від 15.05.2019 по справі 2-а-3670/08
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

15 травня 2019 року Чернігів Справа № 2-а-3670/08

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючої судді Житняк Л.О.,

за участі секретаря Демусенко А.С.,

розглянувши у судовому засіданні заяву про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Прокурора Корюківського району Чернігівської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області до Корюківського районного міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства "Райсількомунгосп" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,

В С Т А Н О В И В:

06.05.2019 Корюківське об'єднане управління Пенсійного фонду України звернулося до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить змінити стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області на Корюківське об'єднане управління Пенсійного фонду України у виконавчому листі, виданому Чернігівським окружним адміністративним судом у справі №2-а-3670/08.

В обґрунтування вказаної заяви позивач зазначає, що відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду", Управління Пенсійного фонду в Корюківському районі Чернігівської області припинило свою діяльність та було реорганізоване в Корюківське об'єднане управління Пенсійного фонду України, яке є його правонаступником.

Сторони в судове засідання не з'явилися. Про дату, час та місце розгляду заяви повідомлялись належним чином. Фіксування судового засідання технічними засобами у відповідності до ст.229 Кодексу адміністративного судочинства не здійснювалось.

Дослідивши подані документи і матеріали, з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується заява, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду заяви, суд зазначає наступне.

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 05.11.2008 позовні вимоги Прокурора Корюківського району Чернігівської області в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області до Корюківського районного міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства "Райсількомунгосп" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування задоволені.

З метою виконання зазначеної постанови, Чернігівським окружним адміністративним судом 02.12.2008 видано виконавчий лист, стягувачем в якому вказано Управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області, який в подальшому направлений на виконання до Корюківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області.

Повідомленням від 09.04.2019 №4439-15/14.9 зазначений виконавчий лист повернуто без виконання, оскільки виконавчий документ не відповідає вимогам, передбаченим ст.4 Закону України "Про виконавче провадження", а саме, заява про примусове виконання рішення відповідно до ст.26 цього Закону подана не стягувачем.

Так, відповідно до ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

При цьому, ч.4 вказаної статті визначено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Як встановлено судом, виконавче провадження Корюківським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області не відкривалось, а отже при розгляді заяви застосуванню підлягає саме ч.4 ст.379 КАС України.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду", управління Пенсійного фонду в Корюківському районі Чернігівської області припинило свою діяльність та було реорганізоване в Корюківське об'єднане управління Пенсійного фонду України, яке є його правонаступником, яке є його правонаступником. Зі змісту ч.1 ст.104 Цивільного кодексу України вбачається, що правонаступництво відбувається внаслідок реорганізації юридичної особи, у тому числі шляхом злиття. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Отже, у порядку ч.4 ст.379 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає за необхідне заміни стягувача у виконавчому листі, оскільки виконавче провадження відкрито не було і приходить до висновку про наявність правових підстав для задоволення заяви Корюківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України.

Керуючись ст.ст. 229, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Корюківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі, виданому 02.12.2008 Чернігівським окружним адміністративним судом у справі № 2а-3670/08 з Управління Пенсійного фонду України в Корюківському районі Чернігівської області на Корюківське об'єднане управління Пенсійного фонду України (вул. Вокзальна, 8а, м.Корюківка, Чернігівська область, 15300, код ЄДРПОУ 40379254).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та відповідно до ст.294 КАСУ, може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.

Суддя Л.О. Житняк

Дата ухвалення рішення15.05.2019
Оприлюднено16.05.2019
Номер документу81726846
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування

Судовий реєстр по справі —2-а-3670/08

Ухвала від 15.05.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Житняк Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні