Рішення
від 07.05.2019 по справі 290/304/19
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/304/19

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

7 травня 2019 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Бабича С.В., з участю секретаря судового засідання Строган Л.В., розглянувши в відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту смерті особи, заінтересовані особи - Романівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, Камінська сільська рада Романівського району Житомирської області,-

В С Т А Н О В И В :

4 квітня 2019 року ОСОБА_2 звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 із заявою, в якій просить встановити той факт, що ІНФОРМАЦІЯ_2 в селі Химрич Романівського району Житомирської області помер рідний брат зявника - ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1.

Заява обгрунтована тим, що органом державної реєстрації актів цивільного стану йому було відмовлено у видачі свідоцтва про смерть ОСОБА_3 у зв'язку з відсутністю лікарського свідоцтва про смерть встановленої форми та рекомендовано звернутись до суду. Необхідність встановлення даного факту ОСОБА_2 пов'язує із реалізацію права заявника на спадщину.

В судове засідання учасники справи, які були належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, не з'явилися. Представник заявника, підтримавши доводи своєї заяви, подав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності та відсутності заявника. Романівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області також до суду подано заяву про розгляд справи за відсутності їх представника.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно пункту 8 частини 1 статті 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) суд вправі встановити факт смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті.

Статтею 17 Закону України Про державну реєстрацію актів цивільного стану передбачено, що державна реєстрація смерті проводиться органом державної реєстрації актів цивільного стану на підставі документа встановленої форми про смерть, виданого закладом охорони здоров'я або судово-медичною установою або рішення суду про встановлення факту смерті особи в певний час або про оголошення її померлою.

Судом встановлено, що згідно довідок Камінської сільської ради Романівського району Житомирської області № 177 від 6 березня 2019 року та № 501 від 28 вересня 2016 року, ОСОБА_3 проживав разом з матір"ю - ОСОБА_4 та помер ІНФОРМАЦІЯ_2. Також зазначено, що ОСОБА_3 похований на сільському кладовищі в селі Химрич Романівського району Житомирської області.

ІНФОРМАЦІЯ_3 померла ОСОБА_4, що підтверджується відповідним свідоцтвом про смерть.

В архівах Романівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирської області та архівах відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Житомирської області актовий запис про смерть ОСОБА_3 відсутній, що підтверджується листом-відповіддю відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Житомирської області № 3360/30/4.2-34 від 17 липня 2018 року.

Факт, про встановлення якого просить заявник, має для нього юридичне значення, оскільки пов'язаний з реалізацією її спадкових прав.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 259, 263-265, 315, 319 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1) про встановлення факту смерті особи, заінтересовані особи - Романівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області (адреса місцезнаходження: вул. Шевченка, 3-А, смт. Романів Житомирської області, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 20407732), Камінська сільська рада Романівського району Житомирської області (адреса місцязнаходження: вул. Небесної Сотні,40-а с. Камінь Романівський район Житомирська область, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 04345262), задовольнити.

Встановити факт смерті ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, яка наступила ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Химрич Романівського району Житомирської області.

Копію рішення після набрання ним законної сили направити до Романівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області для реєстрації факту смерті ОСОБА_3.

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його ухвалення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України.

Суддя С.В. Бабич

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено16.05.2019
Номер документу81735030
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —290/304/19

Рішення від 07.05.2019

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Бабич С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні