Ухвала
від 14.05.2019 по справі 396/392/19
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа F 396/392/19

Провадження F 2/396/216/19

УХВАЛА

14.05.2019 року Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді: Гарбуз Ольга Анатоліївна

за участю секретаря судового засідання: Пономаренко Р.В.

представника позивача ОСОБА_1,

відповідача ОСОБА_2,

відповідача ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Новоукраїнка Кіровоградської області цивільну справу F396/392/19 за позовом Фермерського господарства «Хлібодар» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Редакційно F видавниче обFєднання «Новоукраїнські новини»», ОСОБА_2, ОСОБА_3 про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області від 19.03.2019 року провадження у зазначеній справі було відкрито в загальному позовному провадженні, та справу призначено до розгляду в підготовчому засіданні на 03.04.2019 року.

02.04.2019 року представником відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 подано до суду:

- відзив на позовну заяву;

- клопотання про витребування доказів з ГУ ДФСУ в Кіровоградській області, а саме: акту перевірки від 03.08.2018 року року ФГ "Хлібодар", яким було визначено заборгованість вказаного господарства по сплаті податків у сумах - 510,00 грн., 26025,51 грн. та 160291,77 грн.;

- клопотання про залучення до справи третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Малотимошівську сільську раду Новоукраїнського району Кіровоградської області.

03.04.2019 року за клопотанням відповідачів в підготовчому судовому засіданні оголошено перерву до 24.04.2019 року.

24.04.2019 року за клопотанням представника позивача в підготовчому судовому засіданні оголошено перерву до 14.05.2019 року.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримав в повному обсязі, заперечив щодо задоволення клопотань представника відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 через їх безпідставність, щодо закриття підготовчого провадження та призначення судового розгляду не заперечував.

Представник відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 в підготовче судове засідання не з"явилась, будучи належним чином повідомлена про місце, час та дату підготовчого судового розгляду шляхом направлення судової повістки. 13.05.2019 року через канцелярію суду представником відповідача ОСОБА_4 подано заяву про розгляд справи без участі представника відповідача. Позовні вимоги не визнає. Крім того представником відповідачаподані письмові клопотання про залучення до справи третьої особи та про витребування доказів.

Відповідач ОСОБА_3 в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги не визнала, щодо задоволення клопотань представника відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 не заперечувала.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги не визнала, щодо задоволення клопотань представника відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 не заперечувала.

Заслухавши думку представника позивача, відповідачів, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Суд вважає за необхідне для всебічного та об'єктивного розгляду справи, клопотання представника відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 задовольнити та заличити до справи в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Малотимошівську сільску раду Новоукраїнського району Кіровоградської області, оскільки рішення по справі може вплинути на права та обов'язки вказаної юридичної особи.

Відповідно нормам ч. 6 ст. 53 ЦПК України, вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Стосовно клопотання представника відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 про витребування доказів, суд зазначає, що згідно ч.1 ст. 84 ЦПК України - учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази (ч.3 ст.84 ЦПК України).

Відповідно до ч.ч. 6,7ст. 84 ЦПК України - будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали.

Частиною 3 статті 12 ЦПК України, передбачено, що кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин( фактів), що обгрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами, висновками експертів та показаннями свідків.

Таким чином, з урахуванням наведеного, суд вважаєза необхідне в задоволенні клопотання представника відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 про витребування доказів, а саме з ГУ ДФСУ в Кіровоградській області копію акту перевірки від 03.08.2018 року року ФГ "Хлібодар", яким було визначено заборгованість вказаного господарства по сплаті податків у сумах - 510,00 грн., 26025,51 грн. та 160291,77 грн. - відмовити оскільки представником відповідача не підтверджено, що ним вживались відповідні заходи для отримання цих доказів самостійно і йому було відмовлено у їх наданні, а також докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання доказів.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачам, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

На виконання вимог ч.2 ст.197 ЦПК України судом було здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті шляхом розгляду та вирішення заявлених учасниками клопотань, долучення доказів.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст.199 ЦПК України судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотань 14.05.2019 року не заявляли.

За умовами ч.2 ст.200 ЦПК України суд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 12, 53, 76, 84, 197-198, 200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Малотимошівську сільску раду Новоукраїнського району Кіровоградської області, місцезнаходження: 27142, Кіровоградська область, Новоукраїнський район, с.Мала Тимошівка, вул.Шевченка, 24.

Зобов'язати позивача подати копію позовної заяви з додатками для вручення третій особі разом із ухвалою суду.

Роз'яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов'язки, встановлені ст. 43 ЦПК України.

В задоволенні клопотання представника відповідача ТОВ «РВО «Новоукраїнські новини»» ОСОБА_4 про витребування доказів у ГУ ДФСУ в Кіровоградській області, а саме: копію акту перевірки від 03.08.2018 року року ФГ "Хлібодар", яким було визначено заборгованість вказаного господарства по сплаті податків у сумах - 510,00 грн., 26025,51 грн. та 160291,77 грн. - відмовити.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Фермерського господарства «Хлібодар» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Редакційно F видавниче обFєднання «Новоукраїнські новини»», ОСОБА_2, ОСОБА_3 про захист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди, та призначити до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 07.06.2019 року о 09:00 год. в приміщенні Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Соборна, 34, зал F 1.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з'ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу своїх підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

В судове засідання викликати учасників справи.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному ВЕБ-сайті: https://court.gov.ua/sud1116/.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий: О. А. Гарбуз

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено16.05.2019
Номер документу81738887
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —396/392/19

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Постанова від 05.11.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Постанова від 05.11.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Ухвала від 27.09.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Ухвала від 17.09.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Суровицька Л. В.

Рішення від 25.07.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Рішення від 15.07.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні