Ухвала
від 15.05.2019 по справі 757/23694/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/23694/19-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2019 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Києві клопотання провадження слідчого Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Києві ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

14 травня 2019 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Києві ОСОБА_3 , погоджене із прокурором відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу з можливістю вилучення (здійснення виїмки)оригіналівдокументівякі перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м.Києвіздійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №62019100000000146 від 11.02.2019 про те, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », зловживаючи службовим становищем, надають сприяння у фінансово-господарській діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), шляхом надання переваг останньому у тендерних процедурах та подальшому укладенні договорів протипожежного характеру, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 01.01.2018 по 25.01.2019 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) визнано переможцем у тендерних закупівлях та укладено 16 договорів на виконання будівельно-монтажних робіт та робіт протипожежного характеру з ВП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », 4 договори з ВП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та 5 договір з ВП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на загальну суму близько 120 млн. грн.

Основними видами робіт, які виконуються ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на вищевказаних об`єктах ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » є нанесення вогнезахисного покриття, доведення до межі вогнестійкості будівельних конструкцій приміщень, вогнезахисне обробляння конструкцій, підвищення пожежної безпеки кабельного господарства та модернізація системи автоматичної пожежної сигналізації, роботи з будівництва опорних конструкцій тощо.

Так, основний обсяг придбання вогнезахисного матеріалу, протипожежної сигналізації та іншого обладнання, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » можливо здійснює у підприємств з ознаками фіктивності, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які протягом 2018-2019 років нібито поставили на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » вищевказаний матеріал та обладнання на загальну суму близько 50 млн. грн.

З метою належного здійснення досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх в оригіналах (здійснити виїмку).

У засідання слідчий не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд клопотання за його відсутністю, на задоволенні клопотання наполягає.

Слідчий суддя розглянув клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться документи, на підставі ч. 2ст. 163 КПК України.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ст. 107 КПК Українине здійснювалося, оскільки таке клопотання не заявлялося.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змісту ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дослідивши матеріали, якими обгрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, з можливістю їх вилучення в копіях, оскільки вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, які в них містяться, можуть бути використані як докази.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.108,160,162-164,166,309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 на тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення їх копій, а саме:

-документи щодо фінансово-господарських відносин ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 », (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (код НОМЕР_20 ) за період з 01.01.2018 по дату виконання ухвали слідчого судді, а саме: угод, договорів, контрактів, з додатками, специфікацій, банківських виписок, платіжних доручень, рахунків фактур, актів прийому-передачі, актів взаєморозрахунків та актів виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт, довідок про виконані роботи, прибуткових та видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, доручень, довідок, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, реєстрів бухгалтерського обліку (оборотно-сальдових відомостей) по рахунках: 10, 11, 20, 22, 23, 26, 28, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 40, 63, 64, 67, 68, 70, 74, 79, 76, гарантійних документів на поставлені товари та послуги, листування та інших документів що мають значення для даного кримінального провадження.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяці, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу продозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання.

Примірник № 2 наданий слідчому.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —757/23694/19-к

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні