Ухвала
від 16.05.2019 по справі 905/864/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16.05.2019р. Справа №905/864/19

за позовом Комунального унітарного підприємства Мирком Миронівської селищної ради, смт.Миронівський

до відповідача Приватного підприємства Мирком-1 , смт.Миронівський

про стягнення заборгованості в сумі 334635,11 грн.

Суддя Левшина Г.В.

Комунальне унітарне підприємство Мирком Миронівської селищної ради, смт.Миронівський, позивач, звернувся до господарського суду м.Києва з позовом до відповідача, Приватного підприємства Мирком-1 , смт.Миронівський, про стягнення заборгованості в сумі 334635,11 грн.

За висновками суду, надана позовна заява підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного:

Згідно з п.1 ч.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Такі приписи згаданих норм мають на меті забезпечення, як конституційних засад змагальності сторін та рівності усіх учасників процесу перед законом і судом (п.п.2, 4 ч.3 ст.129 Конституції України), так і аналогічних приписів ст.ст.7, 13 Господарського процесуального кодексу України.

Отже, як документ, що підтверджує направлення позовної заяви відповідачу, третій особі судом може бути прийнятий до уваги касовий чек про сплату поштових послуг або повідомлення про вручення поштового відправлення, в якому відображається адреса та назва особи, якій кореспонденція направляється разом із описом вкладення, на якому міститься відповідний штамп поштового відділення.

Як вбачається, у позовній заяві від 20.04.2019р. відповідачем визначено - Приватне підприємство Мирком-1 , смт.Миронівський (ЄДРПОУ 38028897).

Згідно відомостей, що містяться в єдиному державному реєстрі єридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням юридичної особи відповідача є: вул.Театральна 5А, смт.Миронівський, Донецька обл., 84791.

За висновками суду, доказів надсилання на вказану адресу відповідача копії позовної заяви та доданих до неї документів позивачем не надано.

При цьому, суд звертає увагу, що положеннями Господарського процесуального кодексу України не передбачено направлення примірника позовної заяви відповідачеві судом.

За приписами ч.1 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на встановлені судом обставини та норми чинного процесуального законодавства, позовна заява Комунального унітарного підприємства Мирком Миронівської селищної ради, смт.Миронівський підлягає залишенню без руху.

За таких обставин, керуючись ч.ч.1-3 ст.174, ст.ст.162, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Комунального унітарного підприємства Мирком Миронівської селищної ради, смт.Миронівський залишити без руху.

Надати Комунальному унітарному підприємству Мирком Миронівської селищної ради, смт.Миронівський строк для усунення недоліків його позовної заяви протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про залишення її без руху шляхом надання доказів відправлення позовної заяви та додатків до неї на належну адресу відповідача.

Роз`яснити Комунальному унітарному підприємству Мирком Миронівської селищної ради, смт.Миронівський, що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулась з позовною заявою відповідно до п.п.4, 5 ст.174 Господарського процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.В. Левшина

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено17.05.2019
Номер документу81754794
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/864/19

Ухвала від 30.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.В. Левшина

Ухвала від 16.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.В. Левшина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні