Ухвала
від 14.05.2019 по справі 755/7131/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/7131/19

1-кс/755/3316/19

Ухвала

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" травня 2019 р. слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018100040010360 від 09 листопада 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України,

ВСТАНОВИВ:

06 травня 2019 року прокурор Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів.

В обґрунтування клопотання прокурор посилається на те, що в провадженні СВДніпровського управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції вмісті Києвіперебувають матеріаликримінального провадження,відомості прояке внесенодо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань №12018100040010360 від 09.11.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Дніпровського УП ГУНП в м. Києві надійшло колективне звернення мешканців житлових будинків по АДРЕСА_1 щодо порушення містобудівного законодавства при проведенні будівництва 4-х поверхової будівлі на земельній ділянці з кадастровим номером: 8000000000:66:134:0011 за адресою: АДРЕСА_2 (біля будинку з будівельним номером АДРЕСА_3 (13) за вказаною вище адресою.

В межах досудового розслідування виникла необхідність отримання ряду документів з метою призначення відповідних експертиз у кримінальному провадженні.

На письмовий запит, генеральний підрядник будівництва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » повідомив про відмову в наданні копії відповідних документів, посилаючись при цьому на вимоги ст. 159 КПК України.

На даний час, у ході розслідування кримінального провадження, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, у яких наявні відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Встановлено, що зазначені документи перебувають у володінні генерального підрядника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_4 .

З урахуваннямвикладеного,у зв`язкуз тим,що доступдо документів неможливо отримати в будь-який спосіб, окрім як на підставі ухвали суду, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до вищезазначених документів, для встановлення всіх осіб причетних до вчинення злочину.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні і відомості які містяться у зазначених документах, у подальшому будуть використані як докази, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів з можливістю вилучення оригіналів.

В судовому засіданні прокурор клопотання просив задовольнити з підстав викладених в мотивувальній частині.

У відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України, клопотання розглядається без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані документи.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши матеріали клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Порушень вимог Глави 10КПК України - заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування таГлави 15 КПК України- тимчасовий доступ до речей і документів, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

За таких обставин, слідчий суддя дослідивши, матеріали клопотання, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5Глави 4 КПК України(показання, речові докази і документи, та інші) свідчать про те, що у відповідності до вимог ч. 5ст. 132 КПК України, надано ґрунтовні докази, які дають змогу прийти до висновку про неможливість іншим способом, на даному етапі, довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, забезпечити повноту, всебічність та неупередженість розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, отримати відомості, що є необхідними для з`ясування всіх важливих обставин у їх сукупності, кореспондуються з вимогамист. 132 КПК України.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », та з метою встановлення обставин, які мають важливе значення у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його часткового задоволення.

Враховуючи викладене, керуючись статями 159, 163164, 309, 369372 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_3 та слідчим Дніпровського управління поліції Головного управління національної поліції у м. Києві ОСОБА_4 а також, за дорученням прокурора у кримінальному провадженні або слідчого оперативним підрозділам Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції, тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,розташованого заадресою: АДРЕСА_4 . припроведенні будівництва4-хповерхової будівліна земельнійділянці зкадастровим номером:8000000000:66:134:0011за адресою: АДРЕСА_2 (білябудинку збудівельним номером АДРЕСА_5 за вказаноювище адресою, уяких наявнівідомості прообставини вчиненнякримінального правопорушення,а саме:розроблений тазатверджений увстановленому порядкудетальний плантериторії кварталув якомурозташований об`єктбудівництва; проектну документаціюу повномуобсязі,розроблену тазатверджену увстановленому законодавствомпорядку (ізнаявністю вній утому числі:містобудівних умовта обмежень,містобудівного розрахунку,архітектурно-будівельноїчастини,технологічної частини,схеми генеральногоплану ітранспорту,загальної пояснювальноїзаписки,розділу зохорони навколишньогосередовища)на об`єктібудівництва; дозвіл навиконання підготовчихробіт наоб`єкті будівництва; дозвіл (декларація)про початоквиконання будівельнихробіт; всі Договорипідряду здодатками тадодатковими угодами,які булизаключенні длявиконання будівельнихробіт; кошторисну документаціющодо виконаннябудівельних робітна об`єктідослідження,в електронномувигляді уформаті .imdпрограмного комплексуАВК-5(уразі відсутностіможливості наданнядокументів впаперовому вигляді); експертні висновкищодо розробленоїкошторисної документаціїна виконаннябудівельних робітна об`єктідослідження; акти прийманнявиконаних підряднихробіт наоб`єкті будівництва(заформою №КБ-2В)в електронномувигляді уформаті .imdпрограмного комплексуАВК-5(уразі відсутностіможливості наданнядокументів впаперовому вигляді); акти оглядуприхованих будівельнихробіт наоб`єкті будівництва; виконавчі схемита робочікреслення наоб`єкт будівництва; загальний журналбудівельних робітна об`єктбудівництва; журнал виконанихробіт наоб`єкт будівництва; журнал авторськогонагляду наоб`єкт будівництва; документи,що підтверджуютьвартість робітбудівельними машинамита механізмами,які буливикористані підчас виконаннябудівельних робіт; документи,що підтверджуютьвартість будівельнихматеріалів,які буливикористані підчас виконаннябудівельних робіт; відомості списаннябудівельних матеріалівпо форміМ-29; розрахунок фактичнихадміністративних витрат,які склалисяу підряднійорганізації запопередній звітнійперіод (рік); іншу документацію пов`язану з виконанням будівельних робіт на об`єкті будівництва, з можливістю вилучення копій документів.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження №755/7131/19-к.

Другий примірник оригіналу наданий прокурору ОСОБА_3 .

Копія ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81770565
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018100040010360 від 09 листопада 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України

Судовий реєстр по справі —755/7131/19

Ухвала від 14.05.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні