Рішення
від 16.05.2019 по справі 439/449/19
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 439/449/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 травня 2019 року Бродівський районний суд Львівської області

в складі: головуючої - судді Бунда А.О.,

з участю секретаря Музичка Л.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Броди цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Комарівська сільська рада Бродівського району Львівської області про встановлення факту родинних відносин,суд, -

в с т а н о в и в:

Заявник ОСОБА_1 звернувся в суд, із заявою про встановлення факту родинних відносин, в якій посилається на те, що він ОСОБА_1 є сином ОСОБА_2 . Даний факт підтверджується наступним. 08.02.1999 ОСОБА_2 склала заповіт, за яким заповіла все майно, що належить їй на праві власності сину ОСОБА_1 , тобто заявнику. ІНФОРМАЦІЯ_1 у віці 86 років його мати померла. Після її смерті відкрилася спадщина. З метою отримання свідоцтва про право на спадщину, заявник звернувся до Бродівської нотаріальної контори, однак, у видачі свідоцтва йому було відмовлено, оскільки в документах, що підтверджують родинні відносини, а саме в свідоцтві про народження помилково прізвище матері та батька вказано ОСОБА_3 , відповідно його прізвище вказано також ОСОБА_3 . Визнання факту родинних відносин необхідно для одержання ним свідоцтва про право на спадщину, як спадкоємцем першого ступеня споріднення. Тому із посиланням на вимоги ст.ст. 293,315-316,318 ЦПК України просить встановити факт родинних відносин між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , а саме: що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 є сином ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_3 .

29.03.2019 р. відкрито провадження у справі.

В судове засідання заявник та представник заінтересованої особи не з`явилися.

Заявник подав суду заяву про розгляд справи у його відсутності, заяву про встановлення факту, що має юридичне значення підтримав, просить її задовольнити.

Представник заінтересованої особи - представник Комарівської сільської ради Бродівського району Львівської області подав суду письмову заяву про розгляду справи у його відсутності, з обставинами наведеними у заяві ОСОБА_1 погодився.

Суд розглянув справу у відсутності заявника та заінтересованої особи на підставі наявних у справі доказів, без фіксування судового засідання звукозаписувальними технічними засобами, що відповідає положенням ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Згідно п.7 Постанови Пленуму Верховного Суду України Про судову практику у справах про встановлення факту, яке має юридичне значення №5 від 25.05.1998р. суд має право розглядати справи про встановлення родинних відносин, якщо підтвердження даного факту необхідно заявнику для отримання в нотаріальних органах свідоцтва про право на спадщину.

Як вбачається з матеріалів справи, а саме: свідоцтва про смерть матері заявника (а.с.4), заповіту від 08.02.1999, посвідченого секретарем Комарівської сільської ради Бродівського району Львівської області (а.с.7), Державного акту на право власності на земельну ділянку серії НОМЕР_1 від 20.05.2010 (а.с.8) мати заявника зазначена як ОСОБА_2 . Однак, у свідоцтві про народження заявника (а.с.5) вона зазначена як ОСОБА_2 .

Згідно довідки Комарівської сільської ради Бродівського району Львівської області №1098 від 17.10.2018 (а.с.6) встановлено,що ОСОБА_2 на день смерті проживала та була зареєстрована в с.Корсів Бродівського району Львівської області. На день смерті з померлою проживав та був зареєстрований син ОСОБА_1 .

Таким чином суд проаналізувавши зібрані та дослідженні докази в їх сукупності вважає, що є всі підстави для встановлення факту, про який просить заявник.

Факт, про встановлення якого просить заявник, має для нього юридичне значення, оскільки надає право на спадкування.

Керуючись ст.ст.247 ч.2, 315 ч.1 п.1, 319 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

заяву задовольнити.

Встановити факт, про те, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 є матір`ю ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку безпосередньо до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 30 - денний строк з дня проголошення рішення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

У відповідності до п.п. 15.5 п.15 ч.1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Заявник ОСОБА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 , проживає с АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа Комарівська сільська рада Бродівського району Львівської області, код ЄДРПОУ 04372460, місце знаходження с.Комарівка Бродівського району Львівської області.

Повний текст рішення суду складено 16 травня 2019 року.

16 травня 2019 року

Суддя: А. О. Бунда

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено17.05.2019
Номер документу81776637
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —439/449/19

Рішення від 16.05.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

Ухвала від 29.03.2019

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Бунда А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні