Ухвала
від 16.05.2019 по справі 296/4749/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/4749/19

1-кс/296/2479/19

УХВАЛА

Іменем України

16 травня 2019 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянув у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_4 , погодженого прокурором відділу прокуратури Житомирської області ОСОБА_5 у кримінальному провадженні №42018061350000045, про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні СУ ГУНП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018061350000045 від 03.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

До суду звернувся слідчий з клопотанням, в обґрунтування якого зазначив, що окремі службові особи та працівники виробничого підрозділу Коростенської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» до функціональних обов`язків яких входить ремонт та обслуговування залізничних колій для належного функціонування інфраструктури залізничного транспорту і безпеки руху, з метою особистого збагачення вступили в злочинну змову та здійснили розтрату матеріальних цінностей шляхом формального списання залізничних деталей (залізничні рейки, деталі верхньої будови колії, тощо) протягом 2018-2019 років.

Зокрема незаконно здобуте майно службові особи виробничого підрозділу Коростенської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», шляхом продажу за готівкові кошти, реалізовують приватному підприємцю ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю с. Завадинці, Хмельницької області, зареєстрованому і фактично проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 , який у свою чергу являється керівником і засновником ТОВ «Агроавтостоп» (код ЄДРПОУ 38718169) та який формально оприбутковує вищезазначені товарно-матеріальні цінності від інших суб`єктів господарювання (фіктивних).

Також, у ході розслідування даного кримінального правопорушення встановлено, що вище вказані залізничні деталі верхньої будови колії реалізовувались за готівкові кошти ВАТ «Коростенський щебзавод» код ЄДРПОУ 01374467, зареєстроване та фактично знаходиться за адресою: Житомирська область м. Коростень, вул. Каштанова, 3. В адміністративному приміщенні, на земельній ділянці, в нежитлових виробничих приміщеннях, гаражах, боксах, ангарах розташованих за даною адресою, зберігаються знаряддя кримінального правопорушення, грошові кошти, одержані в результаті його вчинення, документи, які фіксують відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема: чорнові записи, комп`ютерна техніка на якій знаходяться програми бухгалтерського обліку, первинні документи обліку деталей верхньої будови колії авізо, рахунки, накладні, доручення, розпорядження, акти списання, вимоги, матеріальні звіти, картки з обліку надходження та вибуття матеріалів верхньої будови колії, відомості щодо кількості перебування на балансі нових та старопридатних матеріалів верхньої, деталі верхньої будови колії та інші матеріальні цінності тощо.

Без виявлення і вилучення зазначених документів та грошей не можливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

У зазначених документах наявна інформація, яка є предметом доказування, використання під час проведення відповідних судових експертиз та має значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно №160570455 від 22.03.2019 нежитлове приміщення за адресою: Житомирська область м. Коростень, вул. Каштанова, 3 належить на праві колективної власності ЗАТ «Трудовий колектив «Коростенський щебзавод» код ЄДРПОУ 32255892.

Враховуючи, що слідчим доведено, що за місцем розташування ВАТ «Коростенський щебзавод», можуть зберігатись знаряддя кримінального правопорушення, грошові кошти, одержані в результаті його вчинення, документи, які фіксують відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для розкриття даного кримінального правопорушення і можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 234, 235, 236 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_4 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні, на земельній ділянці, в нежитлових виробничих приміщеннях, гаражах, боксах, ангарах ВАТ «Коростенський щебзавод» код ЄДРПОУ 01374467, розташованих за адресою: Житомирська область м. Коростень, вул. Каштанова, 3, з метою відшукання і вилучення оригіналів первинних документів, які містять дані про вчинення кримінального правопорушення та грошові кошти одержані в результаті його вчинення, майно що зберегло на собі сліди його вчинення, а також документи, які фіксують відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема: чорнові записи, комп`ютерна техніка, матеріалів верхньої будови колії, первинні документи обліку деталей верхньої будови колії по підприємству, авізо, рахунки, накладні, доручення, розпорядження, акти списання, вимоги, матеріальні звіти, картки з обліку надходження та вибуття матеріалів верхньої будови колії, відомості щодо кількості перебування на балансі нових та старопридатних матеріалів верхньої будови колії, оргтехніка (системні блоки, носії збереження інформації, тощо), які свідчать про вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення, тобто до 16.06.2019.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81792569
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —296/4749/19

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Сингаївський О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні