Ухвала
від 17.05.2019 по справі 342/550/19
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 342/550/19

Провадження №2/342/492/2019

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

17 травня 2019 року м. Городенка

Городенківський районний суд Івано-Франківської області в складі головуючого судді Ничик Г.І., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Чортовецької сільської ради Городенківського району про продовження строку прийняття спадщини за законом

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 , який проживає по АДРЕСА_1 , звернувся в суд з позовом до Чортовецької сільської ради (місцезнаходження: вул. Галицька, 30 в с.Чортовець Городенківського району Івано-Франківської області), в якому просить визначити додатковий строк для подання в нотаріальну контору заяви про прийняття спадщини за законом після смерті ОСОБА_2 , що мала місце ІНФОРМАЦІЯ_1 року.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України. Судовий збір сплачено згідно з вимогами законодавства. Позивач є особою, яка має процесуальну дієздатність.

Справа підсудна Городенківському районному суду Івано-Франківської області.

Відомості про обставини, які перешкоджають відкриттю провадження у справі, на даний час відсутні.

На дотримання вимог ст. 19, ч.4 ст.274 ЦПК України справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження. Проведення підготовчого судового засідання у справі є необхідним.

Згідно ч. 7 ст. 81 ЦПК України, з метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, вважаю необхідним зобов`язати Городенківську районну державну нотаріальну контору та приватних нотаріусів Городенківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області Яшан Р.Р. та Стефурак Н.Я. надати суду належним чином завірену копію спадкової справи, заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Коломия Івано-Франківської області.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 81, 187-191, 260, 261, 353, 354 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Чортовецької сільської ради Городенківського району про продовження строку прийняття спадщини за законом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання в справі відбудеться 12 червня 2019 року о 13 год. 00 хв. в приміщенні Городенківського районного суду Івано-Франківської області (вул. Героїв Євромайдану, 7 м. Городенка Івано-Франківської області, зал судових засідань № 2).

Зобов`язати Городенківську районну державну нотаріальну контору та приватних нотаріусів Городенківського районного нотаріального округу Івано-Франківської області Яшан Р.Р. та Стефурак Н.Я. надати суду до 12 червня 2019 року належним чином завірену копію спадкової справи, заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Коломия Івано-Франківської області, у разі її відкриття. У разі відсутності спадкової справи, надати відомості про її відсутність.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Повідомити відповідача про його право надіслати (надати) суду у строк до 12 червня 2019 року відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити сторонам, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи у відповідності до вимог ч. 9 ст. 83 ЦПК України.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, її учасники можуть отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України, веб-адреса сторінки суду - https://court.gov.ua/sud0905/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності в апеляційному порядку безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду або через Городенківський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ничик Г. І.

СудГороденківський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення17.05.2019
Оприлюднено19.05.2019
Номер документу81793451
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —342/550/19

Рішення від 12.06.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Рішення від 12.06.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Ничик Г. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні