Рішення
від 08.05.2019 по справі 334/8861/16-ц
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 08.05.2019

Справа № 334/8861/16-ц

Провадження № 2/334/246/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2019 року Ленінський районний суд міста Запоріжжя в складі:

головуючого судді Козлової Н.Ю.,

при секретарі Манюхіні О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щаслива 9 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за технічне обслуговування та холодне водопостачання,

встановив:

Представник Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щаслива 9 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за технічне обслуговування та холодне водопостачання, вказавши в заяві, що відповідачі є власниками квартири, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 ОСББ Щаслива 9 є балансоутримувачем та здійснює утримання та обслуговування будинку.

Відповідно до позовних вимог відповідачі мають заборгованість за технічне обслуговування та холодне водопостачання перед ОСББ Щаслива 9 , складає 6931,39 грн.

В зв`язку з вищевикладеним позивач просить суд стягнути з відповідачів заборгованість в розмірі 6931,39 грн., а також судові витрати, які були ними понесені у зв`язку зі зверненням із позовом до суду у вигляді судового збору.

Позивач повідомлений про розгляд справи, шляхом надіслання на його адресу копії ухвали про прийняття справи до свого провадження. Представник позивача надавав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримує, не заперечує проти заочного розгляду справи.

Відповідачі повідомлені про розгляд справ, шляхом надіслання ухвали про прийняття справи до свого провадження на адресу їх реєстрації. Відповідачі відзиву на позов у встановлені судом строки не подали, причини неявки суду не повідомили, з заявою про розгляд справи у їх відсутність до суду не звертались, про час і місце розгляду справи повідомлялись належним чином, що підтверджується матеріалами справи.

Суд, за згодою представника позивача, ухвалив провести заочний розгляд справи на підставі матеріалів справи у відповідності зі ст.ст. 223 ч. 4, 280 ЦПК України.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши та дослідивши у сукупності докази у справі, суд приходить до наступних висновків.

Згідно ч. 3 ст. 12 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши та дослідивши у сукупності докази у справі, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.15 Закону України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку , співвласник зобов`язаний виконувати обов`язки, передбачені статутом об`єднання та виконувати рішення статутних органів, прийнятих у межах їхніх повноважень.

Згідно ст. 322 Цивільного кодексу України власник зобов`язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно Статуту Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щаслива 9 створено відповідно до Закону України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку шляхом реорганізації житлово-будівельного кооперативу Трансформаторщик-7 , Ювілейний і є його правонаступником та об`єднує власників квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку АДРЕСА_1 .

Метою створення об`єднання є забезпечення і захист прав співвласників, дотримання ними своїх обов`язків, належне утримання та використання спільного майна будинку, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та цим Статутом. Завданням та предметом діяльності об`єднання є: забезпечення реалізації прав співвласників на володіння та користування спільним майном; забезпечення належного утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території; сприяння співвласникам в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обґрунтованими цінами; забезпечення виконання співвласниками своїх зобов`язань, пов`язаних з діяльністю об`єднання.

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 є власниками квартири, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 ОСББ Щаслива 9 є балансоутримувачем та здійснює утримання та обслуговування будинку.

Відповідно до п.4.2 Статуту ОСББ Щаслива 9 сплата встановлених загальними зборами об`єднання внесків і платежів, у тому числі відрахувань до ремонтного, резервного фондів у розмірах і в строки, що встановлені загальними зборами об`єднання, є обов`язковою для всіх співвласників.

Частка співвласника у загальному обсязі внесків і платежів на утримання, реконструкцію, реставрацію, проведення поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна встановлюється пропорційно до загальної площі квартири (квартир) та/або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.

Порядок сплати, перелік та розміри внесків і платежів співвласників, у тому числі відрахувань до резервного, ремонтного фондів, встановлюються загальними зборами об`єднання відповідно до законодавства та Статуту.

Відповідно до особистого рахунку №1 по ОСББ Щаслива 9 заборгованість власників квартири АДРЕСА_1 що у місті Запоріжжі перед ОСББ Щаслива 9 станом на 01 грудня 2016 становить 6931,39 грн.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що заявлені вимоги є законними та обґрунтованими, доведені належними і допустимим доказами, і підлягають задоволенню в повному обсязі з вищенаведених підстав.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України також підлягають стягненню з відповідачів на користь позивача, судові витрати у виді судового збору в сумі 1378,00 грн.

Керуючись ст.ст. 12,13, 81, 141, 247, 263-265, 268 ЦПК України, -

В И Р І Ш И В:

Позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щаслива 9 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за технічне обслуговування та холодне водопостачання - задовольнити.

Стягнути солідарно з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь ОСББ Щаслива 9 (Код ЄДРПОУ 20515002, п/р НОМЕР_1 в ПАТ Укрсоцбанк МФО 300023) заборгованість по сплаті платежів за технічне обслуговування та холодне водопостачання у розмірі 6931(шість тисяч дев`ятсот тридцять одна) гривня 39 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь ОСББ Щаслива 9 (Код ЄДРПОУ 20515002, п/р НОМЕР_1 в ПАТ Укрсоцбанк МФО 300023) судовий збір в розмірі 689 (шістсот вісімдесят дев`ять) гривень 00 коп., з кожного.

Заочне рішення може бути переглянуто судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: Козлова Н. Ю.

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено19.05.2019
Номер документу81793938
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —334/8861/16-ц

Ухвала від 07.05.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

Ухвала від 20.01.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

Рішення від 08.05.2019

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

Ухвала від 07.11.2018

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

Ухвала від 13.01.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Ісаков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні