Ухвала
від 16.05.2019 по справі 352/2618/18
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/2618/18

Провадження № 2-з/352/7/19

У Х В А Л А

про забезпечення позову

16.05.2019 м. Івано-Франківськ

Суддя Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Струтинський Р.Р., ознайомившись із заявою представника позивача - голови ФГ Гамалюка М.М. про забезпечення позову по справі за позовом ФГ " ОСОБА_1 . до Майданської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - ТзДВ "Агросервіс" про визнання права власності на земельну ділянку площею 0,50 га, яка розташована в урочищі Мельниковича гора с АДРЕСА_1 Майдан Тисменицького району яка надана згідно рішення XIII сесії Майданської сільської ради народних депутатів від 20.09.1992 р. та визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку площею 0,20 га серії НОМЕР_1 від 29.10.201 2р. виданого згідно рішення сесії Майданської сільської ради Тисменицького району щодо передачі із зазначених земель земельної ділянки площею 0,20 га ОСОБА_2 ,-

в с т а н о в и в :

Позивач 27.12.2018 року звернувся в суд з позовом до відповідачів про визнання права власності на земельну ділянку площею 0,50 га, яка розташована в урочищі Мельниковича гора АДРЕСА_2 району яка надана згідно рішення XIII сесії Майданської сільської ради народних депутатів від 20.09.1992 р. та визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку площею 0,20 га серії НОМЕР_1 від 29.10.201 2р. виданого згідно рішення сесії Майданської сільської ради Тисменицького району щодо передачі із зазначених земель земельної ділянки площею 0,20 га ОСОБА_2 .

07.05.2019 року представник позивача - голова ФГ Гамалюка М.М. подав до суду заяву про забезпечення позову, у якій просив з метою недопущення відчуження спірного майна заборонити вчинення будь-яких дій щодо державної реєстрації (перереєстрації) права власності на земельну ділянку, яка знаходиться в урочищі Мельниковичова гора на території Майданської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2 , оскільки йому стало відомо, що ОСОБА_2 , з метою неповернення землі законному володільцеві, здійснив її відчуження і готується подальший перепродаж.

Дослідивши матеріали справи, приходжу до висновку про задоволення заяви про забезпечення позову, виходячи з наступного.

У відповідності з вимогами ч.2 ст.149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Одним з видів забезпечення позову, передбачених ч.1 ст.150 ЦПК України, є заборона вчиняти певні дії.

З огляду на викладене вважаю обґрунтованою заяву про забезпечення позову шляхом заборони вчиняти будь-які дії щодо спірного майно, а саме: заборонити вчинення будь-яких дій щодо державної реєстрації (перереєстрації) права власності на земельну ділянку, яка знаходиться в урочищі Мельниковичова гора на території Майданськької сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2

Відповідно до вимог ч.1 ст.157 ЦПК України ухвала суду про забезпечення позову має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Така ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Згідно ч.2 ст.157 ЦПК України примірник ухвали про забезпечення позову залежно від виду вжитих заходів одночасно з направленням заявнику направляється судом для негайного виконання всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також відповідним державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів.

На підставі наведеного, керуючись ст. 149, 150, 153, 157, 260-261 ЦПК України, суддя -

п о с т а н о в и в :

Заяву представника позивача - голови ФГ Гамалюка М.М. про забезпечення позову задовольнити.

Для забезпечення позову позовом ФГ " ОСОБА_3 М. до Майданської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області, ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - ТзДВ "Агросервіс" про визнання права власності на земельну ділянку площею 0,50 га, яка розташована в урочищі Мельниковича гора АДРЕСА_2 яка надана згідно рішення XIII сесії Майданської сільської ради народних депутатів від 20.09.1992 р. та визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку площею 0,20 га серії НОМЕР_1 від 29.10.2012 р. виданого згідно рішення сесії Майданської сільської ради Тисменицького району щодо передачі із зазначених земель земельної ділянки площею 0,20 га ОСОБА_2 .

- заборони вчиняти будь-які дії щодо державної реєстрації (перереєстрації) права власності на земельну ділянку, яка знаходиться в урочищі Мельниковичова гора на території Майданськької сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2 .

Ухвалу направити до виконання Тисменицькому РВ ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області.

Ухвала підлягає до негайного виконання. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Р.Р.Струтинський

СудТисменицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено19.05.2019
Номер документу81797070
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —352/2618/18

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Струтинський Р. Р.

Ухвала від 31.03.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Струтинський Р. Р.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Струтинський Р. Р.

Ухвала від 16.05.2019

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Струтинський Р. Р.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Струтинський Р. Р.

Ухвала від 28.12.2018

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Струтинський Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні