Постанова
від 16.05.2019 по справі 520/5189/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 520/5189/19

Провадження № 3/520/2101/19

17.05.2019 року м. Одеса

Суддя Київського районного суду м. Одеси Войтов Г.В., розглянувши матеріали, що поступили з Управління патрульної поліції в Одеській області, про притягнення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що зареєстрований та проживає: АДРЕСА_1 ; до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 185 КпАП України

ВСТАНОВИВ:

Згідно протоколу АА№ 079226 від 06 березня 2019 року, складеному інспектором 1 роти 1 батальону УПП в Одеській області, 06 березня 2019 року о 05:30 годині, ОСОБА_1 поблизу будинку № 8 по вул.. Достоєвського в м. Одесі висловлювався ненормативною лексикою, чіплявся до інспектора Козос В.М., а саме припинити правопорушення ОСОБА_1 не реагував, при цьому погрожував фізичною розправою, чим вчинив правопорушення, передбачене ст.. 185 КпАП України.

В судовому засіданні ОСОБА_1 вини своєї не визнала, пояснив, що 06 березня 2019 року йому зателефонував його брат ОСОБА_2 та повідомив, що його транспортний засіб працівники поліції намагаються забрати на арешт майданчик, у зв`язку з чим просив приїхати до нього. Прибувши на місце події намагався дізнатися причину евакуації автомобіля брата, але працівники поліції не реагували, після чого заламали руки, застосували силу та наділи кайданки, після чого відвезли до Київського ВП в м. Одесі. Звернувся з проханням викликати працівника поліції ОСОБА_3 в наступне судове засідання для допиту.

В судове засідання 26 травня 2019 року з`явився ОСОБА_3 пояснив, що всі події, які відбувались 06 березня 2019 року з ОСОБА_1 зафіксовані на відео камеру, просить суд відкласти слухання справи на пізніший термін, для представлення відео запису.

В судове засідання 17 травня 2019 року працівник поліції ОСОБА_3 не з`явився, причину не явки суду не відомі.

Згідно з ст.. 62 Конституції України Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніхто не зобов`язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Відповідно до ст.. 251 КпАП України доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, у тому числі тими, що використовуються особою, яка притягається до адміністративної відповідальності, або свідками, а також працюючими в автоматичному режимі, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.

Обов`язок щодо збирання доказів покладається на осіб, уповноважених на складання протоколів про адміністративні правопорушення, визначенихстаттею 255цього Кодексу.

Згідно з ст.. 280 КпАП України орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов`язаний з`ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що пояснення ОСОБА_1 відповідають дійсності, з матеріалів справи взагалі не зрозуміло, які вимоги не виконував ОСОБА_1 . Крім цього з копії протоколу про адміністративне правопорушення серії АА079346 складеного інспектором Албул О.А. (а.с.2) та протоколом про адміністративне правопорушення серії АА079226 складено також інспектором Албул О.А. але дані протоколи заповненні різними почерками, у зв`язку з чим суд приходить до висновку, що дані протоколи складались різними людьми. В матеріалах справи наявний рапорт інспектора Албул О.А. (а.с. 4) з якого не вбачається, які вимоги не виконував ОСОБА_1 , будь яких інших доказів суду не надано.

При викладених обставинах в діях ОСОБА_1 не вбачається порушень вимог працівника поліції і, відповідно, складу адміністративного правопорушення.

Керуючись ст.62Конституції України,ст.ст.247п.1,284 п. 3 КпАП України

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративну справу відносно ОСОБА_1 , передбаченого ст. 185 КпАП України, закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Постанову може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду шляхом подання до Київського районного суду м. Одеси апеляційної скарги або внесення протесту прокурором протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Суддя Войтов Г. В.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено15.09.2022
Номер документу81802594
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця

Судовий реєстр по справі —520/5189/19

Ухвала від 05.11.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Рішення від 01.07.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 03.06.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Постанова від 16.05.2019

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні