Ухвала
від 07.05.2019 по справі 753/9061/19
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙРАЙОННИЙ СУДМ.КИЄВА

справа № 753/9061/19

провадження № 1-кс/753/3330/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"07" травня 2019 р. слідчий суддя Дарницького районного суду міста ОСОБА_1 , з секретарем судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві клопотання старшого слідчого 3 - го СВРКП СУ ФР ГУ ДФС у місті Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 погоджене з процесуальним керівником прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про проведення обшуку поданого у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019100000000320 від 19 квітня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 1 ст. 212 КК України ,

ВСТАНОВИВ:

07травня 2019року старший слідчий 3-го СВРКПСУ ФРГУ ДФСу місті Києвілейтенанта податковоїміліції ОСОБА_3 за погодженням зпроцесуальним керівникомпрокурором відділунагляду задодержанням законіворганами фіскальноїслужби прокуратуриміста Києва ОСОБА_4 звернувся дослідчого суддіз клопотаннямпро проведенняобшуку наземельній ділянці,яка маєкадастровий номер8000000000:90:004:0011та розташованау Дарницькомурайоні містаКиєва попроспекту ПетраГригоренка,на якійздійснює своюгосподарську діяльністьТОВ «Ел-лада» (код ЄДРПОУ 25639482)у сферідопоміжного обслуговуванняназемного транспорту з метою відшукання речей та документів, а саме: документи про оплату послуг, у вигляді журналів приймання платежів, квитанції про оплату послуг, печатки та штампи, договори ТОВ « Ел-лада » ( код ЄДРПОУ 25639482 ), які підтверджують приймання платежів від фізичних осіб, блокноти, зошити з чорновими записами та інші документи, що можуть підтверджувати платоспроможність податків та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, мають значення для досудового розслідування і містять відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду.

Обґрунтовуючи клопотанняслідчий вказує,що наадресу другогослідчого відділурозслідувань кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань ГУДФС ум.Києві надійшлиматеріали другого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві згідно яких встановлено, що службові особи ТОВ «Ел-лада» ( код ЄДРПОУ 25639482 ) в період 2017 - 2018 року, ухилились від сплати податку на землю на загальну суму 1 161 571 гривень шляхом заниження вартості на земельну ділянку за кадастровим номером 8000000000:90:004:0011, що підтверджується висновком експертного дослідження " Центральної експертно-кваліфікаційної комісії при Міністерстві юстиції України від 10 квітня 2019 року № 1-10/04/2019-до"

Таким чином, сума ухилення від оподаткування становить 1161571гривень, що в п`ять тисяч і більше разів перевищують установлений законодавством неоподаткований мінімум доходів громадян.

За результатами проведення аналізу податкової звітності ТОВ «Ел-лада» ( код ЄДРПОУ 25639482 ) із використанням наявних інформаційно-аналітичних баз ДФС України відповідно до яких встановлено, що при подачі декларацій з плати за землю у період 2017-2018 років, службові особи ТОВ «Ел-лада» ( код ЄДРПОУ 25639482 ) ухилилися від сплати податку на землю на загальну суму 1 161571 гривень , шляхом заниження вартості на земельну ділянку за кадастровим номером 8000000000:90:004:0011.

З метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання предметівта документів,які містятьна собісліди вчиненнякримінального правопорушення,які можутьбути речовимидоказами укримінальному провадженні,та якіможуть бутизнищені службовимиособами,працівниками ТОВ«Ел-лада»(код ЄДРПОУ 25639482) зметою укриттяслідів злочину,у досудовогослідства постала необхідністьу проведенніобшуку вприміщеннях,які розташованіна земельнійділянці,яка маєкадастровий номер8000000000:90:004:0011та розташованау Дарницькомурайоні містаКиєва попроспекту ПетраГригоренка,де вищевказанепідприємство займаєтьсягосподарською діяльністю(згідно витягуіз ІнформаційногоДержавного земельногокадастру проправо власностіземельна ділянказ кадастровимномером 8000000000:90:004:0011належить Київськійміській радікод ЄДРПОУ22883141).

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Клопотання розглядається за відсутності власника майна, оскільки існують ризики його знищення або зміни, за обгрутнованим клопотанням слідчого/прокурора.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя дійшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1, 2 ст. 233 КПК України Ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Відповідно до ч.1, 3 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) індивідуальні або родові ознаки речей, документів, іншого майна або осіб, яких планується відшукати, а також їхній зв`язок із вчиненим кримінальним правопорушенням; 8) обґрунтування того, що доступ до речей, документів або відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу, або за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом, а доступ до осіб, яких планується відшукати, - за допомогою інших слідчих дій, передбачених цим Кодексом. Зазначена вимога не поширюється на випадки проведення обшуку з метою відшукання знаряддя кримінального правопорушення, предметів і документів, вилучених з обігу. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Зазначені у клопотанні обставини свідчать про наявність достатніх підстав вважати, що відбувся факт організації або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Відповідно до ч. 2 ст. 223 КПК України, підставами для проведення слідчої ( розшукової ) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

є достатніпідстави вважати,що наземельній ділянці,яка маєкадастровий номер8000000000:90:004:0011та розташованау Дарницькомурайоні містаКиєва попроспекту ПетраГригоренка,де вищевказанепідприємство займаєтьсягосподарською діяльністю знаходяться документи про оплату послуг, у вигляді журналів приймання платежів, квитанції про оплату послуг, печатки та штампи, договори ТОВ «Ел-лада» (код ЄДРПОУ 25639482), які підтверджують приймання платежів від фізичних осіб, блокноти, зошити з чорновими записами та інші документи, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування, оскільки вони необхідні для експертного дослідження, використання під час проведення податкових та інших перевірок, а також встановленню фактів та обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах використовуватимуться як докази вчинення кримінальних правопорушень під час судового розгляду.

Іншим способом, окрім як провести обшук, виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукати і вилучити знаряддя кримінального правопорушення, речі і документи, які використовуватимуться як докази вчинення кримінальних правопорушень під час судового розгляду неможливо.

Крім цього, документи про оплату послуг, у вигляді журналів приймання платежів, квитанції про оплату послуг, печатки та штампи, договори ТОВ «Ел-лада» (код ЄДРПОУ 25639482), які підтверджують приймання платежів від фізичних осіб, блокноти, зошити з чорновими записами та інші документи, що можуть підтверджувати платоспроможність податків.

Таким чином, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя його вчинення, виникла необхідність провести обшук на земельній ділянці, яка має кадастровий номер 8000000000:90:004:0011 та розташована у Дарницькому районі міста Києва по проспекту Петра Григоренка, на якій здійснює свою господарську діяльність ТОВ «Ел-лада» (код ЄДРПОУ 25639482) у сфері допоміжного обслуговування наземного транспорту.

Враховуючи вище викладене, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого 3 - го СВРКП СУ ФР ГУ ДФС у місті Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене з процесуальним керівником прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про проведення обшуку поданого у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32019100000000320 від 19 квітня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 1 ст. 212 КК України, - задовольнити.

Надати дозвілслідчому другогослідчого відділурозслідування кримінальнихпроваджень СУФР ГУДФС ум.Києві Осипчукудозвіл напроведення обшукуна земельнійділянці,яка маєкадастровий номер8000000000:90:004:0011,а такожнежитлових будівлях,що розташованіна ній,що уДарницькому районіміста Києвапо проспектуПетра Григоренка,на якійздійснює своюгосподарську діяльністьТОВ «Ел-лада» (код ЄДРПОУ 25639482)у сферідопоміжного обслуговуванняназемного транспорту з метою відшукання речей та документів, а саме: документи про оплату послуг, у вигляді журналів приймання платежів, квитанції про оплату послуг, печатки та штампи, договори ТОВ «Ел-лада» ( код ЄДРПОУ 25639482 ), які підтверджують приймання платежів від фізичних осіб, блокноти, зошити з чорновими записами та інші документи, що можуть підтверджувати платоспроможність податків та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, мають значення для досудового розслідування і містять відомості, що можуть бути доказами під час судового розгляду.

Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали складає один місяць з дня її постановлення та надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Слідчий суддя:

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81809906
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —753/9061/19

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні