Ухвала
від 17.05.2019 по справі 127/13666/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/13666/19

Провадження №1-кс/127/7723/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2019 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши усудовому засіданніклопотання слідчого СУГУНП уВінницькій областімайора поліції ОСОБА_4 про проведенняобшуку, за фіксації судового розгляду технічними засобами, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області майор поліції ОСОБА_4 . 16.05.2019 року, звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором ОСОБА_5 про проведення обшуку.

Клопотання мотивоване тим, що Слідчим Управлінням ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018020000000393 від 03.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «КОНКОРД» (ЄДРПОУ 30870553, що в с. Северинівка, Жмеринського р-ну, Вінницької області) вчинили розтрату майна підприємства, незаконно відчуживши автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 .

Так, 24 липня 2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД» в особі юриста ОСОБА_6 підписало з Товариством з обмеженою відповідальністю «ЮНІТРАЛ» (ідентифікаційний код юридичної особи 40885283, місцезнаходження: вул. Електроапаратна, 3, м. Луцьк) Договір комісії № 000507, згідно якого доручило Товариству з обмеженою відповідальністю «ЮНІТРАЛ» реалізувати належний Товариству з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД» транспортний засіб автомобіль VOLKSWAGEN AMAROK (ПІКАП-В, 2012 року випуску, чорний) за ціною 20000 (двадцять тисяч) грн.

В той ж день, 24 липня 2018 р. Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮНІТРАЛ» укладено Договір купівлі-продажу транспортного засобу № 000507, згідно якого продало вказаний транспортний засіб VOLKSWAGEN AMAROK (ПІКАП-В, 2012 року випуску, чорний) за ціною 20000 (двадцять тисяч) грн. ОСОБА_7 (іпн НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), який є чоловіком дочки (зятем) ОСОБА_8 (співучасника Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД»).

Вказаними діями було заподіяно шкоду правам та законним інтересам Товариства з обмеженою відповідальністю «КОНКОРД» та його учасникам.

02.04.2019 за клопотанням слідчого Вінницьким міським судом було винесено ухвалу щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ «КОНКОРД».

15.04.2019 ухвалу Вінницького міського суду про надання тимчасового доступу до документів ТОВ «КОНКОРД» було вручено керівництву про що є відмітка в супровідному листі № 3149/24-19 від 15.04.2019.

24.04.2019 на ТОВ «КОНКОРД» було спрямований запит про надання інформації щодо часу та місця проведення тимчасового доступу до документів згідно ухвали Вінницького міського суду від 02.04.2019. Станом на день підготовки клопотання ТОВ «КОНКОРД» доступу до документів не надало жодних відповідей про дату та місце проведення тимчасового доступу до СУ ГУНП у Вінницькій області не надходило.

Будучи допитаний в якості свідка гр. ОСОБА_9 який являється управитель часткою ОСОБА_10 у розмірі 50 % в ТОВ «КОНКОРД», повідомив, що документи пов`язані з фінансово-господарською діяльністю товариства зберігаються у офісному приміщенні в м. Жмеринці по вул. Короленка, 5. Дане приміщення ТОВ «КОНКОРД» використовує, як офіс, оскільки власником приміщення являється мати співзасновника товариства ОСОБА_8 - ОСОБА_11 . В офісі по вул. Короленка, 5, зберігаються документи повзанні, як з незаконним відчуженням автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , так і пов`язанні з іншими протиправними діями керівництва ТОВ «КОНКОРД».

Відповідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно власником 19/50 частки нерухомого майна в АДРЕСА_2 є ОСОБА_12 .

Відповідно до відомостей Жмеринського районного структурного підрозділу КП «Вінницьке обласне бюро технічної інвентаризації» власниками нерухомого майна в АДРЕСА_2 , є: 31/100 частки є ОСОБА_11 ; 31/100 частки ОСОБА_13 ; 3/25 частки ОСОБА_14 .

З метою з`ясування усіх обставин вчинених вказаних кримінальних правопорушень, у ході розслідування необхідно відшукати речі та документи, які свідчать про протиправні незаконні дії керівництва та посадових осіб ТОВ «КОНКОРД».

На даний час є достатні підстави вважати, що у приміщенні в м. Жмеринці по вул. Короленка, 5, користувачем якого фактично є ТОВ «КОНКОРД» можуть знаходитись речі та документи, що свідчать про незаконне відчуження автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 та інших майнових фондів товариства, а саме: договір комісії № 000507 від 24 липня 2018 року, з дотиками та актами прийому-передачі; Договір купівлі-продажу транспортного засобу № 000507 від 24 липня 2018 року з дотиками та актами прийому-передачі; Доручення, заяв про знаття з обліку та переоформлення права власності на автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , посадові інструкції керівництва та працівників ТОВ «КОНКОРД», а також інших документів що свідчать про протиправність відчуження майнового фонду та основних засобів ТОВ «КОНКОРД».

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 , який входить в групу слідчих, клопотання підтримав, за викладених в ньому обставин, просив клопотання задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався за фіксації процесу технічними засобами.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання слідчого, матеріали кримінального провадження, заслухавши пояснення слідчого, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчим Управлінням ГУНП у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018020000000393 від 03.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З протоколу допиту свідка ОСОБА_9 вбачається, що документи пов`язані з фінансово-господарською діяльністю товариства зберігаються у офісному приміщенні в м. Жмеринці по вул. Короленка, 5. Дане приміщення ТОВ «КОНКОРД» використовує, як офіс, оскільки власником приміщення являється мати співзасновника товариства ОСОБА_8 - ОСОБА_11 . В офісі по вул. Короленка, 5, зберігаються документи повзанні, як з незаконним відчуженням автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , так і пов`язанні з іншими протиправними діями керівництва ТОВ «КОНКОРД».

Відповідно до відомостей Жмеринського районного структурного підрозділу КП «Вінницьке обласне бюро технічної інвентаризації» власниками нерухомого майна в м. Жмеринка по вул. Короленка, 5, є: 31/100 частки є ОСОБА_11 ; 31/100 частки ОСОБА_13 ; 3/25 частки ОСОБА_14 .

З доказів наданих до матеріалів справи вбачається, що у приміщенні в м. Жмеринці по вул. Короленка, 5, користувачем якого фактично є ТОВ «КОНКОРД» можуть знаходитись речі та документи, що свідчать про незаконне відчуження автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 та інших майнових фондів товариства, а саме: договір комісії № 000507 від 24 липня 2018 року, з дотиками та актами прийому-передачі; Договір купівлі-продажу транспортного засобу № 000507 від 24 липня 2018 року з дотиками та актами прийому-передачі; Доручення, заяв про знаття з обліку та переоформлення права власності на автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , посадові інструкції керівництва та працівників ТОВ «КОНКОРД».

З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, є підстави вважати, що за вищевказаною адресою, можуть знаходитися предмети і речі, які мають доказове значення для кримінального провадження.

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання заявлене до суду є необхідним для розкриття кримінального правопорушення, тому дане клопотання є обґрунтованим та доведеним.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області майора поліції ОСОБА_4 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у будинку та господарських будівлях і спорудах за адресою: АДРЕСА_2 , право власності на яке згідно отриманих відомостей зареєстровано за ОСОБА_11 , ОСОБА_14 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , та використовується як офісне приміщення ТОВ «КОНКОРД», з метою відшукання речей та документів, що свідчать про незаконне відчуження автомобіля VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 та інших майнових фондів товариства, а саме: договір комісії № 000507 від 24 липня 2018 року, з дотиками та актами прийому-передачі; Договір купівлі-продажу транспортного засобу № 000507 від 24 липня 2018 року з дотиками та актами прийому-передачі; Доручення, заяв про знаття з обліку та переоформлення права власності на автомобіль VОLKSWAGEN AMAROK д.н.з. НОМЕР_1 , посадові інструкції керівництва та працівників ТОВ «КОНКОРД», а також інших документів що свідчать про протиправні дії засновників та посадових осіб ТОВ «КОНКОРД» та підконтрольних їм товариств.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення17.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81819071
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведенняобшуку, за фіксації судового розгляду технічними засобами

Судовий реєстр по справі —127/13666/19

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні