Ухвала
від 03.05.2019 по справі 296/4256/19
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/4256/19

1-кс/296/2236/19

УХВАЛА

Іменем України

03 травня 2019 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м.Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , за відсутності слідчого та представника особи, у володінні якої перебувають речі та документи, розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Житомирській області майора поліції ОСОБА_3 , поданого за матеріалами кримінального провадження, відомості щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018061350000045 від 03.10.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

З клопотання вбачається, що СУ ГУНП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018061350000045 від 03.10.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

Встановлено, що окремі службові особи та працівники виробничого підрозділу Коростенської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», до функціональних обов`язків яких входить ремонт та обслуговування залізничних колій для належного функціонування інфраструктури залізничного транспорту і безпеки руху, з метою особистого збагачення вступили в злочинну змову та здійснили розтрату матеріальних цінностей шляхом формального списання залізничних деталей (залізничні рейки, деталі верхньої будови колії, тощо) протягом 2018-2019 років.

В подальшому незаконно здобуте майно службові особи виробничого підрозділу Коростенської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», шляхом продажу за готівкові кошти, реалізовують приватному підприємцю ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцю с. Завадинці, Хмельницької області, зареєстрованому і фактично проживаючому за адресою: АДРЕСА_1 . Останній, у свою чергу, є керівником і засновником ТОВ «Агроавтостоп» (код ЄДРПОУ 38718169) за допомогою якого формально оприбутковує вищезазначені товарно-матеріальні цінності, використовує рахунки «фіктивних» суб`єктів господарювання, при цьому використовує банківські рахунки, відкриті на своє ім`я.

Встановлено, що керівник ТОВ «Агроавтостоп» ОСОБА_4 (п.н. НОМЕР_1 ) має ряд рахунків, відкритих в ПАТ КБ «ПриватБанк», МФО 311744, а саме: № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 .

Для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, предметів, речей та документів, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, виникла необхідність звернутись до слідчого судді з клопотанням про проведення тимчасового доступу до речей та документів, які містять банківську таємницю.

Також у клопотанні слідчий зазначив, що вказане клопотання необхідно розглянути у найкоротший строк, за відсутністю представника сторони, у володінні якої знаходяться вказані вище предмети та документи, оскільки є достатні підстави вважати, що до зазначених речей можуть мати доступ сторонні особи, таким чином в разі будь-якого зволікання з їх вилученням, будуть створені можливості для їх втрати, тобто існує реальна загроза для їх зміни та знищення, що в подальшому унеможливить прийняття законного рішення по даному провадженню.

Після вилучення, огляду та оцінки цих документів буде вирішено питання про їх подальше приєднання до кримінального провадження, оскільки вони можуть містити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження або прийнято рішення про повернення власнику.

Слідчий в судове засідання не з"явився, подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність.

Слідчий суддя дослідив клопотання та враховуючи, що у досудового слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до інформації, що містить банківську таємницю, вважає клопотання обгрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-160, 163 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати тимчасовий доступ старшому слідчому СУ ГУНП в Житомирській області майору поліції ОСОБА_3 або за його дорученням працівникам УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ НП України у складі: старший оперуповноважений капітан поліції ОСОБА_5 , оперуповноважений старший лейтенант поліції ОСОБА_6 , оперуповноважений лейтенант поліції ОСОБА_7 , до інформації, що містить банківську таємницю та вилучити в ПАТ КБ «ПриватБанк» код ЄДРПОУ 14360570 документи, що містять банківську таємницю щодо обслуговування рахунків № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , № НОМЕР_5 , відкритих ОСОБА_4 (п.н. НОМЕР_1 ) зареєстрований: АДРЕСА_1 , починаючи з 01.01.2018 по дату проведення виїмки, а саме:

- відомостей про рух коштів на паперовому носії та (або) в електронній формі на магнітному або оптичному носії, із зазначенням ідентифікаційних кодів кореспондентів, МФО банківських установ, номерів розрахункових рахунків кореспондентів, назв кореспондентів, призначення платежів, обігу грошових коштів по дебету та кредиту за період обслуговування;

- копій договорів укладених між банком та ОСОБА_4 (п.н. НОМЕР_1 ), про банківське обслуговування та обслуговування в системі "клієнт-банк" та інших документів до них (заявки або накази про призначення відповідальних осіб за отримання ключів, довіреності на отримання ключів, документи з підписами відповідальних осіб за отримання ключів);

- копій платіжних доручень за якими проводилось перерахування коштів на рахунках ОСОБА_4 (п.н. НОМЕР_1 ) поза межами системи обслуговування "клієнт-банк";

- копій банківських карток зі зразками підписів ОСОБА_4 (п.н. НОМЕР_1 );

- копій заявок на отримання чекових книг з підписами ОСОБА_4 (п.н. НОМЕР_1 );

- копій документів на отримання готівки (лист на отримання готівки за умови забезпечення охороною та транспортом, чеки, видаткові ордери) за якими ОСОБА_4 (п.н. НОМЕР_1 ) отримував готівку з власного рахунку.

При наявності можливості підготовлені паперові та (або) електронні носії інформації з рухом коштів по рахунках скерувати до відділення ПАТ КБ «ПриватБанк», що за адресою: м. Житомир, вул. Перемоги, 99 для проведення тимчасового доступу зазначеними в ухвалі особами.

Ухвала діє протягом місяця з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

ПАТ КБ «ПриватБанк» як володілець документів, зобов`язаний надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів та надати можливість їх вилучення.

Згідно ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81822697
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —296/4256/19

Ухвала від 03.05.2019

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Галасюк Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні