Ухвала
від 15.05.2019 по справі 607/11542/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.05.2019 Справа №607/11542/19

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , про проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні СУ ГУНП в Тернопільській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019210000000179 від 16 квітня 2019 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України.

Слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , звернувся до суду із клопотанням, у якому просить: доручити експертам (експерту) Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (м. Тернопіль вул. Будного, 48) провести у кримінальному провадженні №12019210000000179 від 16.04.2019 судову експертизу матеріалів, речовин та виробів. Поставити перед експертами (експертом) Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення вказаної судової експертизи: 1) Чи містяться на внутрішніх стінках двох ампул та медичного шприца наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори чи їх аналоги, якщо так, то які саме? 2). Яка маса в перерахунку на діючу (суху) речовину? Для дослідження експертам надати сейф пакет INZ1096731, в якому знаходяться дві ампули із написом «Налбук», шприц медичний з голкою в прозорому поліетиленовому пакеті. Зобов`язати Тернопільський науково-досліднийекспертно-криміналістичнийцентр МВСУкраїни надати слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 чи іншому слідчому з числа групи слідчих висновок (висновки) експерта (експертів) за результатами судової експертизи матеріалів,речовин тавиробів (в тому числі, в разі необхідності, об`єкти дослідження чи їх частини). Дати дозвіл на повне або часткове знищення (використання) об`єкту або зміну його властивостей. Просить розглянути дане клопотання без участі слідчого.

Як вбачається із клопотання та доданих до нього матеріалів, вбачається, що 16 квітня 2019 року, о 09:53 год. в чергову частину Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшло повідомлення лікаря бригади швидкої допомоги про те, що прибувши на виклик в квартиру АДРЕСА_1 , виявлено труп ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з ознаками насильницької смерті.

16 квітня 2019 року, відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210000000179, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 квітня 2019 року, близько 03 години 00 хвилин, у ОСОБА_5 , який перебував в приміщенні квартири АДРЕСА_1 , під час раптово виниклого на побутовому ґрунті конфлікту із ОСОБА_4 , виник прямий умисел, направлений на протиправне позбавлення життя останньої.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на умисне протиправне позбавлення життя ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, утримуючи в своїй руці колюче-ріжучий предмет, наніс ним численні удари в ділянку шиї та інші частини тіла ОСОБА_4 , спричинивши тілесні ушкодження від яких остання померла на місці пригоди. ОСОБА_5 в свою чергу з місця події втік.

17 квітня 2019 року ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

В ході досудового розслідування, на підставі ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 №607/9412/19 від 17.04.2019 року, слідчим СУ ГУНП в Тернопільській області у кримінальному провадженні 13 травня 2019 року, відповідно до вимог ст. 234, 236 КПК України проведено обшук у приміщенні квартири АДРЕСА_2 , під час якого, у кімнаті, де проживав ОСОБА_5 , виявлено та вилучено дві ампули із написом «Налбук» та шприц медичний з голкою в прозорому поліетиленовому пакеті, які упаковано в сейф пакет INZ1096731;

На даний час в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні, з метою перевірки, збирання та закріплення доказів, виникла необхідність у проведенні судової експертизи матеріалів, речовин та виробів.

З цією метою, у відповідності до п.1 ч.2 ст.242 та ст.243 КПК України необхідно залучити експерта (експертів) для проведення вказаної судової експертизи.

Так, у відповідності до ч.1 ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дозволом слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

У зв`язку з тим, що проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів здійснюється фахівцями Науково-дослідних експертно-криміналістичних центрів МВС України, вище зазначену експертизу для виконання вважаю доцільно призначити в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України (м. Тернопіль вул. Будного, 48) з переліком запитань, які необхідно поставити перед експертом та які мають істотне значення для кримінального провадження, а саме: 1) Чи містяться на внутрішніх стінках двох ампул та медичного шприца наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори чи їх аналоги, якщо так, то які саме? 2). Яка маса в перерахунку на діючу (суху) речовину?

Для дослідження експертам надати дві ампули із написом «Налбук» та шприц медичний з голкою в прозорому поліетиленовому пакеті, які упаковано в сейф пакет INZ1096731.

Враховуючи вищевикладене, просить клопотання задовольнити.

У судове засідання слідчий не з`явився, що не перешкоджає розгляду даного клопотання.

Вивчивши клопотання та додані до нього копії документів, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Беручи до уваги підстави, викладені у клопотанні, те, що для вирішення вказаних питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слід задовольнити.

Крім цього, слідчий суддя вважає за доцільне визначити експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи, а саме яку вказує слідчий у клопотанні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 242, 244, 245 КПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , про проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів задовольнити.

Доручити експертам (експерту) Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (м. Тернопіль вул. Будного, 48) провести у кримінальному провадженні №12019210000000179 від 16.04.2019 судову експертизу матеріалів, речовин та виробів.

Поставити перед експертами (експертом) Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення вказаної судової експертизи:

1) Чи містяться на внутрішніх стінках двох ампул та медичного шприца наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори чи їх аналоги, якщо так, то які саме?

2). Яка маса в перерахунку на діючу (суху) речовину?

Для дослідження експертам надати сейф пакет INZ1096731, в якому знаходяться дві ампули із написом «Налбук», шприц медичний з голкою в прозорому поліетиленовому пакеті.

Зобов`язати Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України надати слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 чи іншому слідчому з числа групи слідчих висновок (висновки) експерта (експертів) за результатами судової експертизи матеріалів, речовин та виробів (в тому числі, в разі необхідності, об`єкти дослідження чи їх частини).

Дати дозвіл на повне або часткове знищення (використання) об`єкту або зміну його властивостей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81830678
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів

Судовий реєстр по справі —607/11542/19

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дуда О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні