Ухвала
від 16.05.2019 по справі 766/9524/19
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/9524/19

н/п 1-кс/766/7969/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.05.2019 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі ОСОБА_2 , погоджене з прокурором прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання вмотивоване тим, що слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №32019230000000005, відомості про яке 18.01.2019 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом умисного ухилення від сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Згідно матеріалів оперативного управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі службові особи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), у період 2015 2018 років, шляхом завищення витрат та неправомірного включення до складу податкового кредиту ПДВ по операціям з виконання субпідрядних робіт по яким встановлено нереальність їх здійснення, ухилились від сплати податку на прибуток та ПДВ на загальну суму понад 881 тис. грн.

Згідно акту №196/21-22-14-01 від 18.10.2018 документальної планової виїзної перевірки ПП« ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) податкового, валютного законодавства, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 01.01.2015 по 31.03.2018, службові особи вказаного підприємства шляхом завищення витрат ухилилися від сплати податку на прибуток підприємства на загальну суму 414976 грн та шляхом неправомірного включення до складу податкового кредиту ПДВ по операціям з виконання субпідрядних робіт по яким встановлено нереальність їх здійснення ухилились від сплати податку на додану вартість у загальній сумі 596475 грн.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що у період 2018 року та у поточному році ПП« ОСОБА_4 », згідно Єдиного реєстру податкових накладних, надає послуги з проведення будівельних робіт на замовлення інших суб`єктів фінансово господарської діяльності. При цьому до виконання робіт, згідно договорів субпідряду, залучаються підприємства з ознаками фіктивності, на яких працевлаштована одна особа, не маючі основних засобів та які не знаходяться за податковими адресами. У вказаний період ПП« ОСОБА_4 » надавало послуги з проведення будівельних робіт на замовлення ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

У зв`язку з чим важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні мають документи, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), а саме: договорів довіреностей (доручень), видаткових ТТН і податкових накладних, актів приймання виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень, векселів та інших документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з ПП« ОСОБА_4 » за період 2015-2019 років.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву в якій просив провести розгляд справи за його відсутності. Клопотання підтримує у повному обсязі, просить задовольнити його з підстав викладених у ньому.

Відповідно до ст. 107 ч.4 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно приписівч.1ст.160КПК Українисторони кримінальногопровадження маютьправо звернутисядо слідчогосудді підчас досудовогорозслідування ізклопотанням протимчасовий доступдо речейі документів,за виняткомречей ідокументів доступдо якихзаборонено (ст.161КПК України).Слідчий маєправо звернутисяіз зазначенимклопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до пунктів 2, 3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, доведе неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах.

Слідчим суддею встановлено, що зазначені в клопотанні обставини та надані до нього докази дають достатньо підстав вважати, що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах, тому необхідно надати до них доступ та їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, ч.1 ст. 160, п.2 та п.3 ч.5, ч.6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі: ОСОБА_2 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , оперативним співробітникам ОУ ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі: ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів (в разі їх відсутності завірених належним чином копій) документів, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ), а саме: договорів довіреностей (доручень), видаткових ТТН і податкових накладних, актів приймання виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт, підсумкових відомостей ресурсів, платіжних доручень, векселів та інших документів, які свідчать про фінансово господарські взаємовідносини ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з ПП« ОСОБА_4 » за період 2015-2019 років.

Встановити строк дії ухвали до 16.06.2019 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу81832058
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —766/9524/19

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні