Ухвала
від 16.05.2019 по справі 522/7836/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/7836/19

Провадження № 1-«кс»/522/7315/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 травня 2019 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора військової прокуратури Південного регіону України ОСОБА_2 у кримінальному провадженні № 42019160690000029 від 10.04.2019 року, про надання тимчасового доступу до документів, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор військової прокуратури Південного регіону України ОСОБА_2 звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, мотивуючи наступним.

Слідчим відділом Приморського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019160690000029 від 10.04.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до виділених бюджетних асигнувань,службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі - ІНФОРМАЦІЯ_2 )упродовж жовтня 2018 лютого 2019 років з метою реконструкції, ремонту та будівництва об`єктів для потреб оборони, зокрема казарм на території Одеської області, проведено процедури публічних закупівель з використанням електронної системи « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

За результатами проведених процедур закупівель службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби та вимог ст.ст. 3, 16, 30 Закону України «Про публічні закупівлі», ст.ст. 3, 4 Закону України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони», визнали переможцем підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », пропозиція якого не відповідала кваліфікаційним критеріям (ціна), та уклали з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » шість договорів Генеральних підрядів на загальну суму понад 101,6 млн гривень, щодо будівництва, капітального ремонту казарм, адміністративної будівлі, фізкультурно-оздоровчого комплексу та з реконструкції двох будівель під учбові корпуси розташованих на території Одеської області.

Зокрема, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , під час проведення у жовтні 2018 року у м. Одесі переговорної процедури закупівель робіт з капітального ремонту будівлі казарми у військовому містечку в смт Чорноморське Одеської області безпідставно відхилено більш вигідні цінові пропозиції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » з визначенням вартості будівництва на загальну суму 15,3 млн грн, натомість переможцем визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », цінова пропозиція якого перевищувала пропозицію інших учасників торгів на суму понад 3,6 млн гривень.

Також, під час переговорної процедури щодо закупівлі робіт із будівництва казарми на території військового містечка ІНФОРМАЦІЯ_8 розташованого в с. Дачне Одеської області, безпідставно відхилено більш вигідну цінову пропозицію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » з визначенням вартості будівництва на суму 25,2 млн гривень. Натомість переможцем визнано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », цінова пропозиція якого перевищувала пропозицію зазначеного учасника торгів на суму понад 260 тис. гривень.

Крім того, за результатами переговорних процедур щодо закупівлі робіт із будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу, реконструкції двох будівель під учбові корпуси у військовому містечку Дачне-2 розташованих в с.Дачне Одеської області та капітального ремонту адміністративної будівлі у військовому містечку № НОМЕР_1 , м. Одеса, службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 проведено переговори лише з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та за їхніми результатами укладено чотири договори Генерального підряду за явно завищеними цінами.

За викладених вище обставин, службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , зловживаючи службовим становищем, діючи всупереч інтересам служби в інтересах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », з метою отримання вказаним суб`єктом господарювання неправомірної вигоди, упродовж жовтня 2018 лютого 2019 років провели процедури публічних закупівель із порушенням законодавства та уклали з цим суб`єктом господарювання шість договорів Генеральних підрядів за явно завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Крім того, відповідно до наданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » копій платіжних доручень встановлено, що Південним ТерКЕУ з цим підприємством здійснено часткове перерахування бюджетних коштів за вищевказаними договорами Генеральних підрядів.

Таким чином, у ході розслідування кримінального провадження, для встановлення подальшого руху незаконно здобутих коштів, характеру розпорядження вказаним прибутком, зокрема, шляхом встановлення юридичних та фізичних осіб, на рахунки яких здійснено їх перерахування виникла необхідність з`ясування усіх обставин, пов`язаних із перерахуванням коштів по рахунку № НОМЕР_2 відкритому в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »,код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , для чого необхідно отримати тимчасовий доступ до банківських документів та провести їх виїмку у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », МФО НОМЕР_6 , оскільки у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в результаті тимчасового доступу до документів, можуть бути отримані відомості, які, як самостійно, так і в сукупності з іншими доказами, можуть мати суттєве значення в цьому кримінальному провадженні.

Прокурор в судове засідання не з`явився, згідно з наданою заявою, просив розглядати клопотання за його відсутності.

Виклик володільця інформації не здійснювався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи..

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно з п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що ці речі або документи перебувають чи можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Наявні укримінальному провадженніматеріали даютьдостатні підставивважати,що вказаніу клопотаннідокументи тавідомості,які містятьохоронювану закономтаємницю, мають значення для кримінального провадження, оскільки іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, неможливо. За таких обставин, є підстави, передбачені ст. 159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні речей та документів.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-160, 162, 163, 372 КПК України, слідчий суддя -

у Х В А Л И В:

Клопотання прокуроравійськової прокуратуриПівденного регіонуУкраїни ОСОБА_2 у кримінальномупровадженні №42019160690000029від 10.04.2019року,про наданнятимчасового доступудо документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів, в тому числі в електронному вигляді на носії інформації, які перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », MФO НОМЕР_6 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , або в його відокремлених (структурних) підрозділах, зокрема до: копій документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , на відкриття розрахункових рахунків, в тому числі договорів на обслуговування банківських рахунків, та всіх платіжних доручень та інших документів по операціях з гривною і валютою по розрахункових рахунках зазначеного підприємства, паспортів засновників та службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », карток із зразками підписів керівників та відбитком печатки, листів, заяв та інших документів наданих службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 для відкриття рахунку, листів, заяв, доручень та інших документів, наданих службовими особами зазначеного підприємства щодо надання повноважень іншим особам подавати до банківської установи платіжні доручення, отримувати кошти, виписки банку, тощо; - виписок (в тому числі на електронному носію) про рух грошових коштів по рахунку № НОМЕР_2 (російський рубль, долар США, українська гривня, євро), що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди та перерахування грошових коштів по вказаному рахунку за період з моменту відкриття рахунку по 16.05.2019; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », їх коди ЄДРПОУ. - документів щодо депонування та списання коштів по векселям, актів прийому-передачі, реєстрів пред`явлення до оплати векселів, цінних паперів та векселів з іменним індосаментом, повідомлень банку суб`єктів господарської діяльності про списання коштів по пред`явленим до оплати векселів, цінних паперів та векселів з іменним індосаментом та депонування коштів по спеціальних рахунках, грошових чеків за період з часу відкриття рахунку по 16.05.2019, що перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », НОМЕР_4 ; документів, що підтверджують зарахування та списання коштів по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , у тому числі і документи, які створені у системі „Клієнт-банк, з розшифруванням додаткових реквізитів з платіжного документу за період з моменту відкриття рахунків по 16.05.2019 року; виписок за номерами телефонів, з яких проходило з`єднання системи «Банк-Клієнт» з комп`ютера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 з банком та датами проведення вказаних з`єднань, включаючи години та хвилини за період з моменту відкриття рахунку по 16.05.2019 року; договорів, на підставі яких ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », код ЄДРПОУ НОМЕР_5 придбавало чи продавало цінні папери (прості іменні акції), в тому числі за участю банка АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », MФO НОМЕР_6 , договори доручення, купівлі-продажу цінних паперів, акти прийому-передачі цінних паперів, виписки охоронців цінних паперів за період з моменту відкриття рахунків по 16.05.2019 року; договорів, інших фінансових документів, у тому числі кредитних справ, які стали підставою для руху коштів по рахунку № НОМЕР_7 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 »,код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , з жовтня 2018 року по 16.05.2019 року.

Відповідальні особи зобов`язані надати доступ та можливість вилучення копій вказаних документів прокурорам групи прокурорів, у складі: прокурорам групи прокурорів, у складі: ОСОБА_3 ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_2 (старший групи) та слідчому СВ Приморського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області ОСОБА_9 або за їх дорученням іншим працівникам правоохоронних органів.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення тобто до 16.06.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

16.05.2019

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81836937
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до документів

Судовий реєстр по справі —522/7836/19

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні