Рішення
від 20.05.2019 по справі 905/378/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.: (057) 702-07-99, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

(вступна та резолютивна частини)

20.05.2019 Справа № 905/378/19 Господарський суд Донецької області у складі судді Огороднік Д.М., при секретарі судового засідання Папакіній Б.О., розглянувши справу

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Азовкооперація

до Комунального підприємства Полігон ТПВ

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Комунального підприємства Комунальник

про укладення договору

За участю представників сторін:

від позивача: адвокат Говорун М.Д. свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю № 4357 від 13.06.2012;

від відповідача: не з`явився;

від третьої особи: адвокат Савченко А.С. свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю № 1833 від 01.12.2009.

Керуючись ст.ст. 7, 13, 42, 86, 123, 129, 210, 233, 236-241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити у повному обсязі.

2. Визнати укладеним договір на приймання та захоронення відходів, запропонований Товариством з обмеженою відповідальністю Азовкооперація , в наступній редакції:

ДОГОВІР

на приймання і захоронення відходів

м. Маріуполь 22 січня 2019 року

Товариство з обмеженою відповідальністю Азовкооперація (далі - Замовник), що є платником податку на прибуток на загальних умовах, в особі директора Гатамова Зураба Мусаєвича, який діє на підставі статуту товариства, з одній стропи, і Комунальне підприємство Полігон ТПВ (далі - Виконавець), що є платником податку на прибуток на загальних умовах, в особі директора Азізова Віктора Ашрафовича, який діє на підставі Статуту підприємства з іншої сторони, далі разом іменуються Сторони (кожна окремо - Сторона), розуміючи значення своїх дій і володіючи для цього всіма необхідними повноваженнями уклали цей договір (далі Договір) про наступне:

1.Визначення термінів

1.1. відходи - будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення:

1.2. побутові відходи - відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, крім відходів, пов`язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення;

1.3. тверді відходи - залишки речовин, матеріалів, предметів, виробів, товарів, продукції, що не можуть у подальшому використовуватися за призначенням;

1.4. зберігання відходів - тимчасове розміщення відходів у спеціально підведених місцях чи об`єктах (до їх утилізації чи видалення);

1.5. оброблення (перероблення) відходів - здійснення будь-яких технологічних операцій, пов`язаних із зміною фізичних, хімічних чи біологічних властивостей відходів, з мстою підготовки їх до екологічно безпечного зберігання, перевезення, утилізації чи видалення:

1.6. утилізація відходів - використання відходів як вторинних матеріальних чи енергетичних ресурсів:

1.7. видалення відходів - здійснення операцій з відходами, що не призводять до їх утилізації:

1.8. знешкодження відходів - зменшення чи усунення небезпечності відходів шляхом механічного, фізико-хімічною чи біологічного оброблення:

1.9. захоронення відходів - остаточне розміщення відходів при їх видаленні у спеціально відведених місцях чи на об`єктах таким чином, щоб довгостроковий шкідливий вплив відходів на навколишнє природне середовище та здоров`я людини не перевищував установлених нормативів;

1.10. розміщення відходів - постійне (остаточне) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях;

1.11. НКРЕКМ - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг;

1.11. державний класифікатор відходів - систематизований перелік кодів та назв відходів, призначений для використання в державній статистиці з метою надання різнобічної та обґрунтованої інформації про утворення, накопичення, оброблення, знешкодження та видалення відходів.

2. Предмет Договору

2.1. Виконавець зобов`язується надати Замовникові послуги (далі - Послуги) з прийому, зберігання, розміщення та захоронення відходів від виробничої діяльності та пов`язаних з виробничою діяльністю Замовника Код відходів за ДК 005-96 - 5200.3.1.19 - Відходи торгівлі та ринків змішані (Сторони виходять з того, що побутові відходи не утворюються внаслідок діяльності Замовника, далі - відходи), а Замовник зобов`язується здійснювати оплату послуг Виконавця на умовах даного Договору.

2.2. Вид послуг: Код за ДК 021:2015 - 90510000-5 - Утилізація сміття та поводження зі сміттям (Послуги з прийому, зберігання, розміщення та захоронення твердих побутових відходів та іншого сміття).

2.3. Приймання і захоронення відходів Виконавець здійснює на Полігоні твердих

Побутових відходів розташованому за адресою м. Маріуполь, Лівобережний район, пр. Єдності 1.

3. Запланований обсяг відходів для приймання і захоронення

3.1. Обсяг прийнятих Виконавцем відходів вимірюється у тонах (т).

3.2. Обсяг відходів для приймання і захоронення Виконавцем є планованим та складає: П`ятсот т.

3.3. Прийом відходів на полігони здійснюється за талонами, на підставі яких визначаються фактичні обсяги відходів та вартість наданих Замовнику Послуг. Строк дії талонів - один календарний рік. Талони поверненню та обміну не підлягають.

4.Вартість Послуг. Порядок і строк оплати Послуг

4.1. Послуги надаються за Тарифами на приймання 1т відходів, які становлять:

відходи торгівлі та ринків змішані 17,00 грн.,в тому числі ПДВ - 2,83 грн. Підстава. Рішення виконкому Маріупольської міської ради від 21.10.2009 р. № 378 Про тарифи на послуги з розміщення відходів .

4.1.1. Тариф змінюється за постановою НКРЕКП. Виконавець письмово доводить до відома Замовника нову величину тарифу, та вносить зміни в договір шляхом підписання додаткової угоди. Лист Виконавця, в якому вказується нова величина тарифу, стає невід`ємною частиною даного Договору. В разі незгоди Замовника з новою величиною тарифу. Виконавець має право призупинити надання Послуг Замовнику або розірвати Договір в односторонньому порядку, в будь-який строк.

4.2. Планова вартість Послуг за даним Договором орієнтовно складає 8 500 гри. (Вісім тисяч п`ятсот гри. 00 коп.). в тому числі ПДВ 1416, 67 грн.

Вартість даного Договору визначається методом множення обсягів відходів на тарифи, зазначені в п. 4.1. Договору та загальної суми цих величин.

4.3. Розрахунок за надані послуги здійснюється з розрахункового рахунку Замовника шляхом здійснення 100 % передплати.

4.4. Здавання послуг Виконавцем та приймання їх результатів Замовником є належним чином оформлені Акти здачі - приймання наданих Послуг.

4.5. На письмову вимогу одної із Сторін здійснюється звірка взаємних розрахунків за фактично надані Послуги. Сторона, яка одержала Акт звірки взаємних розрахунків, зобов`язана розглянути його, підписати, скріпити печаткою (або скласти власний Акт звірки) і надіслати іншій Стороні протягом 3 (трьох) робочих днів.

4.6. На дату виникнення податкових зобов`язань або підстав для їх коригування. Виконавець зобов`язується реєструвати податкові накладні в ЄДРПН в порядку, передбаченому чинним законодавством та надавали примірник кожної податкової накладної в електронному вигляді Замовнику та/або розрахунок коригування до податкової накладної (у разі змінення кількісних або вартісних показників), складені в електронній формі із використанням ключа електронного цифрового підпису, отриманого у сертифікованому АЦСК. Відсутність погодження податкової накладної Замовником до моменту її реєстрації в ЄДРПН не є підставою для подальшої не реєстрації такої податкової накладної Виконавцем в строки, передбачені чинним законодавством.

5. Права та обов`язки Сторін

5.1. Замовник зобов`язується:

5.1.1. До укладання даного Договору надати Виконавцю оригінали та/або копії наступних документів, завірених печаткою Замовника:

- Перелік відходів на приймання і захоронення на полігоні з вказанням назви відходів та коду відходів згідно ДК-005-96, класу небезпеки та кількості:

- Витяг з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

- Витяг з реєстру платників податку на додану вартість;

- інформацію щодо наявності на підприємстві спеціально облаштованого транспорту який забезпечує безпечну доставку відходів на полігон, або договір на надання такого виду послуг з копіями свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.

5.1.2. Виконувати Правила прийому відходів, встановлені Виконавцем на полігоні.

5.1.3. Виконувати розвантаження відходів у зазначених Виконавцем місцях на території полігону.

5.1.4. Транспортувати відходи у спеціалізованому, технічно справному транспорті, що забезпечує безпечну та без втрат доставку відходів, вага якого разом з вмістом не перевищує 40т, не допускаючи забруднення навколишнього середовища, в тому числі витоки нафтопродуктів.

5.1.5. Не допускати завезення на полігони небезпечних видів відходів - легкозаймистих, вибухонебезпечних, їдких, отруйних, радіоактивних речовин тощо, або невказаних в переліку відходів.

5.1.6. При в`їзді на полігон ТПВ, кожен водій зобов`язаний пройти інструктаж З охорони праці для водіїв транспортних засобів при розвантаженні на звалищному полігоні (Інструкція №4/17 від 25.04.2017) із записом в журналі на контрольно-пропускному пункті та неухильно дотримуватися положень даної інструкції.

5.1.7. Виконувати інші обов`язки, передбачені Договором і чинним законодавством України.

5.2. Виконавець зобов`язується:

5.2.1. Приймати на полігон відходи Замовника.

5.2.2. Забезпечити здійснення кваліфікованого, якісного та своєчасного надання послуг з приймання відходів на полігоні з 08-00 до 20 -00 без перерви вихідних та святкових днів.

5.2.3. Вести роботу із своєчасного розгляду та усуненню обґрунтованих зауважень Замовника.

5.2.4. Виконувати інші обов`язки, передбачені Договором і чинним законодавством України.

5.3. Виконавець має право:

5.3.1. Припинити надання Послуг, не допускаючи автомобілі Замовника, завантажені відходами, на полігон у разі:

- виявлення спеціалістами Виконавця відходів не вказаних в п.2.1. на контрольно- пропускному пункті, або безпосередньо на місці розвантаження на підставі складеного акту огляду в присутності співробітника (водія експедитора) Замовника та прикладених фото (відео) матеріалів.

- недотримання вимог Інструкції №4/17 від 25.04.2017 на підставі акту фіксації порушень вимог інструкції складеної Виконавцем у присутності співробітника (водія експедитора) Замовника на місці порушення, та прикладених фото (відео) матеріалів.

- невиконання Замовником будь-яких інших зобов`язань, передбачених умовами

Договору.

5.3.2. Поновити надання послуг, якщо Замовником було вжито необхідних заходів, щодо усунення порушень п. 5.3.1.

5.3.3. Розірвати Договір в односторонньому порядку у разі:

- систематичного порушення пункту 5.3.1.

- відмови Замовника внести зміни до Договору, у зв`язку із зміною вартості Послуг.

5.3.4. Виконавець залишає за собою право обґрунтовано змінювати тариф на захоронення відходів.

5.3.5. Змінити час приймання відходів в разі виникнення на полігоні аварійної ситуації або технологічної необхідності.

6. Відповідальність Сторін за невиконання умов Договору

6.1. Спори за цим Договором вирішуються шляхом переговорів або передаються на вирішення в господарський суд. Сторони домовились, що будь-яка позовна давність по даному Договору встановлюється тривалістю 3 (три) роки.

6.2. Виконавець частково або повністю звільняється від виконання своїх зобов`язань у разі отримання приписів установ санітарно-епідеміологічного та природоохоронного нагляду з обставин, незалежних від Виконавця. Про вступ в дію та припинення дії обмежень Замовник повідомляється телефонограмою протягом доби.

7. Перелік форс-мажорних обставин

7.1. Сторони звільняються від відповідальності за цим Договором у разі настання форс - мажорних обставин.

7.2. Під форс-мажорними обставинами Сторони розуміють обставини, які виникли після підписання Договору внаслідок непередбачених Сторонами подій надзвичайного характеру, в тому числі видання розпоряджень органами влади про закриття полігонів, пожежі, землетруси, повені, оповзні, снігопади, інші стихійні явища, вибухи, військові дії. страйки, мітинги, блокування під`їзних шляхів, видання інших розпоряджень органами влади, тощо.

8. Строк дії Договору та інші умови

8.1. Договір вступає в силу з дня його підписання і діє до 31.12.2019, а в частині розрахунків за Послуги - до повного їх здійснення.

8.2. Всі зміни і доповнення до Договору дійсні в тому разі, якщо вони оформлені у письмовій формі, підписані та скріплені печатками обох Сторін.

8.3. Сторони несуть повну відповідальність за правильність вказаних ними у цьому Договорі реквізитів та зобов`язуються своєчасно у письмовій формі повідомляти іншу Сторону про їх зміну, а у разі неповідомлення - несуть ризик настання пов`язаних із цим несприятливих наслідків. В разі порушення Стороною обов`язку, передбаченого цим пунктом, друга Сторона має право зупинити виконання своїх обов`язків.

8.4. Договір вважається пролонгованим на той же термін і на тих же умовах, якщо будь-яка сторона не заявить проти цього за 30 днів до закінчення договору

8.5. З укладенням цього Договору попереднє листування, що стосується цього Договору, зберігає чинність, якщо воно не суперечить умовам цього Договору.

8.6. Цей Договір складений при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою у двох автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу.

8.7. Замовник є платником податку на прибуток на загальних підставах.

9. Реквізити та підписи Сторін

ВИКОНАВЕЦЬ: ЗАМОВНИК:

Комунальне підприємство Товариство з обмеженою

Полігон ТПВ відповідальністю

Азовкооперація

Юридична адреса: вул. Флотська. Юридична адреса: пр. Металургів, 64 буд. 167, м. Маріуполь, Донецька обл., 87500

м. Маріуполь, Донецька обл., 87500 Фактична адреса: пр. Металургів, буд.64.

Фактична адреса: вул. Флотська. м. Маріуполь. Донецька обл., 87500

буд. 167. П/р 26004188006011 в ПАТ КБ

м. Маріуполь. Донецька обл., 87500 Приватбанк , г. Маріуполь

П/р 26001054004130 в ПАТ КБ Код банку 335429

Приватбанк , г. Маріуполь ЄДРПОУ 24810710

Код банку 335420 ІПН 248197105813

ЄДРПОУ 32320725 Витяг № 1605814500607

ІПН 323207205846 Тел.:40-0131

№св-ва: 08743291 e-mail: zurab-gatamov@mail.ru

Тел.: 0055756376

e-mail: poligontbo@ ukr.net

Директор КП Полігон ТПВ Директор ТОВ Азовкооперація


В.А. Азізов
З.М. Гатамов

м.п м.п.

3. Стягнути з Комунального підприємства Полігон ТПВ (вул. Флотська,167, м. Маріуполь, Донецька область, 87500, ЄДРПОУ 32320725) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Азовкооперація (пр. Металургів, 64, м. Маріуполь, Донецька область, 87500,код ЄДРПОУ 24819710) судовий збір у розмірі 1921 (одна тисяча дев`ятсот двадцять одна) грн. 00 коп.

4. Видати наказ після набрання рішенням суду законної сили.

Апеляційна скарга відповідно до ст. 256 Господарського процесуального кодексу України на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга може бути подана учасниками справи до Східного апеляційного господарського суду через господарський суд Донецької області (п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України).

У судовому засіданні 20.05.2019 проголошено та підписано вступну та резолютивну частину рішення. Повний текст рішення буде складено та підписано протягом 10 днів.

Суддя Д.М. Огороднік

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено22.05.2019
Номер документу81845554
СудочинствоГосподарське
Сутьукладення договору

Судовий реєстр по справі —905/378/19

Ухвала від 06.09.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Огороднік Діна Миколаївна

Постанова від 19.08.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Постанова від 19.08.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 11.07.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Гетьман Руслан Анатолійович

Рішення від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Рішення від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Ухвала від 14.05.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Ухвала від 19.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Донецької області

Д.М. Огороднік

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні