Ухвала
від 20.05.2019 по справі 127/13543/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/13543/19

Провадження 1-кс/127/7659/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2019 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , секретаря ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області майора поліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , за фіксації судового розгляду технічними засобами, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області з вищевказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором про проведення обшуку.

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні слідчого перебувають матеріали кримінального провадження №12019020220000200 від 01.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 КК України, в ході розслідування якого виникла необхідність у проведенні обшуку.

В ході розгляду з матеріалів клопотання встановлено, що до чергової частини Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області 01.04.2019 надійшла заява від ОСОБА_4 про те, що невідома особа, 01.04.2019 біля 05 год. 30 хв. в дворі будинку по АДРЕСА_2 , шляхом підпалу, пошкодила його автомобіль TOYOTA Camry, реєстраційний номер НОМЕР_1 .

Відповідно до акту про пожежу було встановлено навмисний підпал вищезазначеного автомобіля TOYOTA Camry, реєстраційний номер НОМЕР_1 .

Під час проведення слідчих (розшукових) дій було встановлено, що потерпілий ОСОБА_4 перебуває на посаді начальника відділу прикордонної служби « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ІНФОРМАЦІЯ_2 . В користуванні ОСОБА_4 перебуває автомобіль TOYOTA Camry, 2008 року випуску, реєстраційний номер НОМЕР_1 , який був придбаний 24.01.2019 та на праві власності належить його матері ОСОБА_5 . Підпал автомобіля TOYOTA Camry ОСОБА_4 пов`язаний із професійною діяльністю ОСОБА_4 . Так, 03.02.2019 в с. Серебрія Могилів-Подільського району, коли ОСОБА_4 перебував на службі, пов`язаною із охороною державного кордону, то місцевий житель ОСОБА_6 на прізвисько « ОСОБА_7 », керуючи своїм автомобілем «BMW X5», навмисно перешкоджав проїзд прикордонному автопатрулю, а також намагався вчинити наїзд на ОСОБА_4 з метою безперешкодного проїзду вантажного автомобіля марки MERCEDES Sprinter, що перевозив спирт. Під час зазначених протиправних дій ОСОБА_6 , останній словесно погрожував ОСОБА_4 спалити його автомобіль TOYOTA Camry.

Крім того, під час слідчих (розшукових) дій було встановлено, що на території Могилів-Подільського району Вінницької області діє група осіб, яка займається незаконним виготовленням алкогольних напоїв, з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, шляхом відкриття підпільних цехів, зокрема за адресою: АДРЕСА_1 . Так званим керівником вищевказаної групи є ОСОБА_6 . У зв`язку із чим, за вказаною адресою також можуть зберігатися знаряддя кримінального правопорушення, а саме запалювальна суміш та предмети із її залишками; одяг та взуття із залишками запалювальної суміші та наявними слідами кіптяви; спеціальні прилади, які використовуються для підпалу; засоби для аварійного відкриття замків транспортних засобів.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно, земельна ділянка та нежитлове приміщення, розташоване за адресою: Вінницька обл., м. Могилів-Подільський, проспект Незалежності, 317, належить на праві власності ТОВ «Харчування», код ЄДРПОУ: 01551481, адреса: Україна, 24000, Вінницька обл., м. Могилів-Подільський, вул. Заболотного академіка, 20.

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, керуючись ст. 40, 234 КПК України, слідчий просив суд клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Слідчий суддя вислухавши учасників судового розгляду, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали в їх сукупності, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи вищенаведене, судовий розгляд здійснювався за фіксації процесу технічними засобами.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК України, при обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко - чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, з метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей та документів, тому слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що в приміщенні за адресою: Вінницька область, м. Могилів Подільський, проспект Незалежності, 317, можуть знаходитися речі та документи, які мають доказове значення для кримінального провадження.

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання, заявлене до суду, є необхідним для розкриття кримінального правопорушення, а також встановлення причетних осіб до нього, тому дане клопотання є обґрунтованим та доведеним.

На підставі наведеного, керуючись ст. 233, 234, 235, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області майора поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області майору поліції ОСОБА_3 на проведення обшуку приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення: запалювальної суміші та предметів із її залишками; одягу та взуття із залишками запалювальної суміші та наявними слідами кіптяви; спеціальних приладів, які використовуються для підпалу; засобів для аварійного відкриття замків транспортних засобів.

Відповідно до ст. 107 КПК України, рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим. Виконання ухвали слідчого судді, суду про проведення обшуку в обов`язковому порядку фіксується за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів. Право безперешкодного фіксування проведення обшуку за допомогою відеозапису надається стороні захисту. Про застосування технічних засобів фіксування процесуальної дії заздалегідь повідомляються особи, які беруть участь у процесуальній дії. Незастосування технічних засобів фіксування кримінального провадження у випадках, якщо воно є обов`язковим, тягне за собою недійсність відповідної процесуальної дії та отриманих внаслідок її вчинення результатів, за винятком випадків, якщо сторони не заперечують проти визнання такої дії та результатів її здійснення чинними.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81848953
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , за фіксації судового розгляду технічними засобами

Судовий реєстр по справі —127/13543/19

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні