Ухвала
від 21.05.2019 по справі 519/539/19
ЮЖНИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 519/539/19

1-кс/519/100/19

У Х В А Л А

21.05.2019 року м. Южне

Слідчий суддя Южного міського суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , заступника начальника СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Южне, клопотання слідчого СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 звернувся до Южного міського суду Одеської області з вищевказаним клопотанням, погодженим з прокурором Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області ОСОБА_5 .

В судовому засідання заступник начальника СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 підтримала клопотання в повному обсязі.

Вислухавши заступника начальника СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , дослідивши матеріали справи, суддя вважає, що клопотання слідчого СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 про проведення обшуку, підлягає задоволенню частково.

Судом встановлено, що 11.02.2019 до Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області надійшла заява від посадових осіб ТОВ «АКВЕА» (ЄДРПОУ 37946089) про те, що комірник товариства ОСОБА_6 , 14.12.2018, у невстановлений час перебуваючи на території складського приміщення товариства, розташованого за адресою: Одеська область, м. Южне, Старокиївське шосе 2а, шляхом зловживання довірою, що виразилось у недобросовісному її використанні як наслідок трудових відносин, шляхом надання копії раніше реалізованої товариством видаткової накладної № 0516855 від 14.12.18, яку він виготовив за допомогою невстановленого комп`ютерного обладнання у невстановленому програмному забезпеченні, за якою 14.12.2018 кур`єрською службою «Нова Пошта» до інтернет магазину розташованому в м. Харкові, надісланий інший товар, отримав у комірника ТОВ «АКВЕА» «набір скритого монтажу Talis E» в кількості однієї одиниці вартістю 10 821, та отриманим товаром розпорядився на власний розсуд.

12.02.2019 року в якості свідка був допитаний громадянин ОСОБА_7 (прізвисько « ОСОБА_8 »), який розповів про те, що громадянин ОСОБА_6 постійно займав у нього гроші, та приблизно в кінці грудня 2018 року він в останній раз зайняв у громадянина ОСОБА_7 гроші, після чого ОСОБА_6 зателефонував ОСОБА_7 та повідомив, що повернути борг не має можливості, проте запропонував йому віддати борг за рахунок сантехніки яку ніби то придбає на своїй роботі за рахунок зарплатні, на що останній надав свою згоду та отримав від ОСОБА_6 біля відділення «Нової пошти», яке розташоване в м. Южне, вул. Приморська 19Б коробку із змішувачами та душевою кабіною.

22.02.2019 року в якості свідка був допитаний громадянин ОСОБА_9 , який підтвердив факт передачі 17.01.2019 року в денний час доби громадянином ОСОБА_6 громадянину ОСОБА_7 (прізвисько « ОСОБА_8 ») коробки із сантехнікою.

28 квітня 2019 року про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 190 КК України та ч. 2 ст. 190 КК України повідомлено ОСОБА_6

15.05.2019 року в якості свідка було допитано громадянина ОСОБА_10 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який розповів про те, що знає ОСОБА_7 , який користувався автомобілем «Хонда Сивик» білого кольору д/з НОМЕР_1 до березня 2019 року. Після чого ОСОБА_7 придбав автомобіль марки «Мерседес», чорного кольору, д/н НОМЕР_2 . Також розповів, що був в гостях у ОСОБА_7 вдома в селі Сичавка, Лиманського району, де бачив багато цікавої сантехніки, а саме нові запаковані душеві кабінки та комплектуючі до них, зміщувачі та інші речі, зі слів ОСОБА_7 які він придбав для того щоб установити в домі в селі Сичавка та в квартирі в м.Южне.

З метою відшукування та вилучення речових доказів, а саме: набір скритого монтажу для душу, с гігієнічною лейкою Porter; набір скритого монтажу Talis E, артикул 717452222; змішувач для раковини одноричажний у кількості 10 одиниць; душовий набір (верхній, ручной душ, ibox, термостат) у кількості 2 (двох) одиниць; змішувач води для кухні 160, одноричажковий, хром у кількості 1 (однієї) одиниці; душовий набір (верхній ручний душ ibox термостат) у кількості 3 (трьох) одиниць; систему с термостатом, хром Crometta E 240 1jet Showerpipe у кількості 1 (однієї) одиниці; душову систему с термостатом, хром Crometta E 240 1jet Showerpipe у кількості 1 (однієї) одиниці; душовий набір (верхній, ручной душ, ibox, термостат) у кількості 3 (трьох) одиниць; термостат для ванної на 2 користувачів у кількості 1 (однієї) одиниці; душовий набір (верхній ручний душ) у кількості 4 (чотирьох) одиниці, а також предметів та знарядь вчинення кримінального правопорушення, інших речових доказів, які можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, заборонених з обігу речей та предметів виникла необхідність у проведенні обшуку у квартирі АДРЕСА_1 .

Згідно довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, держаного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта № 165116649 відомості про право власності на квартиру АДРЕСА_2 відсутні.

Згідно довідки виданої Сичавською сільською радою Лиманського району Одеської області, ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 проживає без реєстрації за адресою: АДРЕСА_3 .

При цьому в клопотанні зазначено, що за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України, отримати доступ до приміщень квартири АДРЕСА_1 , де приховане чуже майно, яким заволоділи шахрайським шляхом та інші речові докази, які можуть свідчити про вчинення даного кримінального правопорушення, не вбачається за можливе, оскільки марнування часу в проведенні інших слідчих дій може призвести до переховування речових доказів.

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає, що клопотання слідчого СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 про проведення обшуку підлягає задоволенню частково, оскільки з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що речові докази, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення знаходяться у зазначеній квартирі.

Крім того, матеріали клопотання не містять обґрунтувань та доказів щодо наявності підстав вважати, що за місцем проведення обшуку можуть знаходитись інші речові докази, предмети та знаряддя вчинення кримінального правопорушення, заборонені з обігу речі та предмети.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 про проведення обшуку - задовольнити.

Дозволити заступнику начальника ВП начальнику СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області капітану поліції ОСОБА_11 , слідчому СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області лейтенанту поліції ОСОБА_4 , слідчому СВ Южненського ВП Лиманського ВП ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_12 , прокурору Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області юристу 1 класу ОСОБА_5 , прокурору Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області юристу 1 класу ОСОБА_13 проведення обшуку в житловій квартирі АДРЕСА_1 , яка знаходиться в фактичному користуванні ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою відшукування та вилучення речових доказів, а саме: набір скритого монтажу для душу, з гігієнічною лейкою Porter; набір скритого монтажу Talis E, артикул 717452222; змішувач для раковини одноричажний у кількості 10 одиниць; душовий набір (верхній, ручной душ, ibox, термостат) у кількості 2 (двох) одиниць; змішувач води для кухні 160, одноричажковий, хром у кількості 1 (однієї) одиниці; душовий набір (верхній ручний душ ibox термостат) у кількості 3 (трьох) одиниць; систему с термостатом, хром Crometta E 240 1jet Showerpipe у кількості 1 (однієї) одиниці; душову систему с термостатом, хром Crometta E 240 1jet Showerpipe у кількості 1 (однієї) одиниці; душовий набір (верхній, ручной душ, ibox, термостат) у кількості 3 (трьох) одиниць; термостат для ванної на 2 користувачів у кількості 1 (однієї) одиниці; душовий набір (верхній ручний душ) у кількості 4 (чотирьох) одиниць.

В іншій частині відмовити.

Ухвала про проведення обшуку надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений 21.05.2019 року.

Слідчий суддя Южного міського суду

Одеської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81863307
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —519/539/19

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні