Рішення
від 14.05.2019 по справі 460/279/19
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/279/19

Провадження №2-о/460/32/19

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.05.2019 рокум.Яворів

Яворівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Кондратьєвої Н.А.,

з участю секретаря судових засідань Юрчишина В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Яворові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Яворівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Львівській області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про надання права на шлюб,-

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою про надання їй права на шлюб. Свої вимоги мотивує тим, що народилась ІНФОРМАЦІЯ_1 року і на даний час не досягла повноліття, однак бажає укласти шлюб із ОСОБА_2 , хочуть створити сім`ю, окрім того, перебуває на 29 тижні вагітності. Батьки знають про їхні наміри і не заперечують проти укладення шлюбу. У Яворівському районному відділі ДРАЦС ГТУЮ у Львівській області не може скористатися своїм правом на шлюб через недосягнення шлюбного віку на момент подачі заяви, який для жінки становить 18 років. У зв`язку з наведеним змушена звернутися у судовому порядку із заявою про надання їй права на шлюб.

Заявник в судове засідання не з`явилася, на адресу суду скерувала клопотання, у якому вимоги заяви підтримує в повному обсязі та просить розгляд справи проводити у її відсутності.

Заінтересована особа - ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, на адресу суду скерував клопотання, у якому вимоги заяви підтримує, просить такі задовольнити та розгляд справи проводити у його відсутності.

Заінтересована особа ОСОБА_3 , який є батьком заявниці, в судове засідання не з`явився, подав до суду клопотання, в якій вимоги заяви підтримує, просить справу слухати у його відсутності.

Представник заінтересованої особи - Яворівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Львівській області в судове засідання не з`явився, скерував на адресу суду клопотання про розгляд справи у його відсутності, щодо прийняття рішення покладається на розгляд суду.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши зібрані по справі докази, вирішуючи спір в межах заявлених вимог та на підставі наданих доказів, суд дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.22 Сімейного кодексу України шлюбний вік для жінки встановлюється у вісімнадцять років.

Відповідно до ч. 2 ст. 23 Сімейного Кодексу України за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Відповідно до копії паспорта заявниці №001094153 вбачається, що ОСОБА_1 народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 , тобто досягла сімнадцяти років.

Відповідно до висновку №15 протоколу №5 засідання ЦЛКК КНП ЯРР ЛО Яворівська центральна районна лікарня від 08.01.2019 року, ОСОБА_1 , 2002 р.н., перебуває на 29 тижні вагітності.

Судом при розгляді справи на підставі наявних у справі матеріалів встановлено, що між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 існує вільна та повна згода, факт примушування до шлюбу відсутній, присутнє волевиявлення обох сторін узаконити свої взаємовідносини, які будуть відповідати їхнім інтересам.

За таких обставин суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 підлягає до задоволення, а тому їй слід надати право на шлюб, що відповідає її інтересам.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 22, 23 Сімейного кодексу України, ст.ст.12, 13, 247, 263-265, 293, 294 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву задовольнити.

Надати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право на шлюб з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення безпосередньо до Львівського апеляційного суду. Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення складено 14.05.2019 року.

Заявник - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа - Яворівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції, юридична адреса: м. Яворів, вул. Львівська, 2 Львівської області.

Заінтересована особа - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ІПН НОМЕР_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Заінтересована особа - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІПН НОМЕР_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Суддя Н.А. Кондратьєва

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено22.05.2019
Номер документу81863749
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —460/279/19

Рішення від 14.05.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Рішення від 28.03.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

Ухвала від 27.03.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

Ухвала від 18.02.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 11.02.2019

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні