Ухвала
від 21.05.2019 по справі 758/6117/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/6117/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 травня 2019 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, прокурор зазначав, що у провадженні СВ Управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві перебуває кримінальне провадження № 12015100120001603 від 20.08.15, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період 2014-2017 років, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для самих себе та іншої фізичної чи юридичної особи, використовуючи службовою особою владу чи службове становище всупереч інтересам служби, під час укладення та виконання договорів: з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо проведення робіт з капітального ремонту (з поліпшенням) станції « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ІНФОРМАЦІЯ_4 ; з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » щодо виконання робіт під час будівництва дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії Київського метрополітену від станції « ІНФОРМАЦІЯ_6 » до Одеської площі; з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » щодо надання в оренду майна; вчинили зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розмір яких встановлюється.

У матеріалах кримінального провадження наявний акт ревізії фінансово-господарської діяльності КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за період з 01.04.14 по 01.07.17, у ході якої встановлено порушення під час взаємовідносин КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та визначено розмір матеріальної шкоди (збитків) КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

У ході досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з метою підтвердження чи спростування причетності службових осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до вчинення кримінальних правопорушень, встановити наявність чи відсутність інших фактів та відомостей, що мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні й підлягають доказуванню, та, загалом, дослідити обставини вчинення кримінальних правопорушень, визначити коло осіб причетних до їх вчинення, під час укладення та виконання договорів КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » щодо проведення робіт з капітального ремонту (з поліпшенням) станції « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ІНФОРМАЦІЯ_4 ; з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » щодо виконання робіт під час будівництва дільниці ІНФОРМАЦІЯ_8 від станції « ІНФОРМАЦІЯ_6 » до Одеської площі; з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » щодо надання в оренду майна; шляхом здійснення виїмки та приєднання до матеріалів кримінального провадження копій документів, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Посилаючись на зазначені обставини, прокурор просив задовольнити клопотання.

Прокурор у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, у якій просив розглянути клопотання за його відсутності.

Слідчий суддя ухвалив розглядати клопотання за відсутності прокурора.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не викликався на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Судом установлено, що відомості про кримінальні правопорушення за ч. 1 ст. 364, ч. 2 ст. 364 КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015100120001603 від 20.08.15.

Частиною 1 ст. 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи те, що документи, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: документи, які відображають фінансово-господарські відносини КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також відповідне обчислення податків, а саме: договори (контракти, угоди) з додатками, специфікації, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, активиконаних робіт, акти здачі-прийняття робіт (надання послуг), реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортні накладні, заявки-доручення, сертифікати якості (відповідності) на придбані (надані) товарно-матеріальні цінності, журнал-ордер по рахунку № 361 (розрахунки з вітчизняними покупцями), журнал-ордер по рахунку № 281 (товари на складі), картки складського обліку, документи за результатами проведення інвентаризацій, за весь період взаємовідносин; документи, які відображають фінансово-господарські відносини КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », а також відповідне обчислення податків, а саме: договір підряду від 28.02.12 №19/003/4-ДБМ/2012 з додатками, специфікації, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, акти виконаних робіт, акти здачі-прийняття робіт (надання послуг), реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортні накладні, заявки-доручення, сертифікати якості (відповідності) на придбані (надані) товарно-матеріальні цінності, журнал-ордер по рахунку № 361 (розрахунки з вітчизняними покупцями), журнал-ордер по рахунку № 281 (товари на складі), картки складського обліку, документи за результатами проведення інвентаризацій, за весь період дії вказаного договору; документи, які відображають фінансово-господарські відносини КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », а також відповідне обчислення податків, а саме: договори (контракти, угоди) з додатками, специфікації, податкові накладні, видаткові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, акти виконаних робіт, акти здачі-прийняття робіт (надання послуг), реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортні накладні, заявок-доручення, сертифікати якості (відповідності) на придбані (надані) товарно-матеріальні цінності, журнал-ордер по рахунку № 361 (розрахунки з вітчизняними покупцями), журнал-ордер по рахунку № 281 (товари на складі), картки складського обліку, документи за результатами проведення інвентаризацій, за весь період взаємовідносин, самостійно і в сукупності з іншими фактичними даними мають значення для встановлення істини і можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні, прокурором у клопотанні доведено, що документи, які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 7 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ) надати прокурорам Київської місцевої прокуратури № 7: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12015100120001603, та/або за дорученням слідчого або прокурора співробітникам оперативних підрозділів, тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю вилучення їх копій, а саме:

- документів, які відображають фінансово-господарські відносини КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_1 ), а також відповідне обчислення податків, а саме: договорів (контрактів, угод) з додатками, специфікацій, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, актів виконаних робіт, актів здачі-прийняття робіт (надання послуг), реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортних накладних, заявок-доручень, сертифікатів якості (відповідності) на придбані (надані) товарно-матеріальні цінності, журналу-ордеру по рахунку № 361 (Розрахунки з вітчизняними покупцями), журналу-ордеру по рахунку № 281 (Товари на складі), карток складського обліку, документів за результатами проведення інвентаризацій, за весь період взаємовідносин;

- документів, які відображають фінансово-господарські відносини КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ), а також відповідне обчислення податків, а саме: договору підряду від 28.02.2012 №19/003/4-ДБМ/2012 з додатками, специфікацій, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, актів виконаних робіт, актів здачі-прийняття робіт (надання послуг), реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортних накладних, заявок-доручень, сертифікатів якості (відповідності) на придбані (надані) товарно-матеріальні цінності, журналу-ордеру по рахунку № 361 (Розрахунки з вітчизняними покупцями), журналу-ордеру по рахунку № 281 (Товари на складі), карток складського обліку, документів за результатами проведення інвентаризацій, за весь період дії вказаного договору;

- документів, які відображають фінансово-господарські відносини КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », а також відповідне обчислення податків, а саме: договорів (контрактів, угод) з додатками, специфікацій, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, актів виконаних робіт, актів здачі-прийняття робіт (надання послуг), реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно-транспортних накладних, заявок-доручень, сертифікатів якості (відповідності) на придбані (надані) товарно-матеріальні цінності, журналу-ордеру по рахунку № 361 (Розрахунки з вітчизняними покупцями), журналу-ордеру по рахунку № 281 (Товари на складі), карток складського обліку, документів за результатами проведення інвентаризацій, за весь період взаємовідносин.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала виготовлена у двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81864699
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/6117/19

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні