Ухвала
від 21.05.2019 по справі 344/8805/19
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/8805/19

Провадження № 1-кс/344/4819/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 травня 2019 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області майора податкової міліції ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження №42019090000000045, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.212 ККУкраїни, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий звернувся з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором в обґрунтування якого посилався на те, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019090000000045 за ч.3 ст.212 КК України за фактом ухилення службовими особами ТОВ «ТОРРО» (код ЄДРПОУ 23797343) від сплати податків в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Торро» (код ЄДРПОУ 23797343) упродовж 2017-2019 років шляхом проведення сумнівних фінансово-господарських операцій пов`язаних із придбанням у фізичних осіб-підприємців ТМЦ (горіхи волоські) та відображення вказаних операцій у бухгалтерському та податковому обліку, завищили витрати товариства на суму 24 756 тис. грн., у зв`язку з чим ухилилися від сплати податку на прибуток підприємств на суму 4 456 тис. грн., що є особливо великим розміром.

Зокрема встановлено, що директор ТОВ «ТОРРО» ОСОБА_5 з метою ухилення від сплати податків, здійснюють господарську діяльність пов`язану із придбанням «горіхів волоських» урожаю 2018 року від населення. В подальшому придбані «горіхи волоські» експортують компаніям нерезидентам з країн Європейського союзу, а для отримання дозвільних документів на здійснення експортних операцій пред`являють «фіктивні» документи на походження горіхів від ФОПів Закарпатської області, що відображено у звітності ТОВ «ТОРРО» за формою 1ДФ, з метою мінімізації сплати податків.

Зокрема, операції по придбанню горіхів у ФОПів Закарпатської області є «безтоварними», а фактично громадянин ОСОБА_6 надає службовим особам ТОВ «ТОРРО» послуги по «конвертуванню» безготівкових коштів в готівку за винагороду, використовуючи первинні документи, виписані від імені вищевказаних підконтрольних йому фізичних осіб підприємців.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор ТОВ «Торро» ОСОБА_5 здійснює перевезення проконвертованих грошових коштів транспортним засобом Volkswagen Passat державний номерний знак НОМЕР_1 .

На даний час у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що у вищевказаному автомобілі знаходиться чорнова бухгалтерія, первинні фінансово-господарські та бухгалтерські документи ТОВ «Торро» (код ЄДРПОУ 23797343), ОСОБА_7 (код НОМЕР_2 ), ОСОБА_8 (код НОМЕР_3 ), ОСОБА_9 (код НОМЕР_4 ), ОСОБА_10 (код НОМЕР_5 ), ОСОБА_11 (код НОМЕР_6 ), ОСОБА_12 (код НОМЕР_7 ), ОСОБА_13 (код НОМЕР_8 ), ОСОБА_13 (код НОМЕР_8 ), ОСОБА_14 (код НОМЕР_9 ), ОСОБА_15 (код НОМЕР_10 ), ОСОБА_16 (код НОМЕР_11 ), ОСОБА_17 (код НОМЕР_12 ), ОСОБА_18 (код НОМЕР_13 ), ОСОБА_19 (код НОМЕР_14 ), ОСОБА_20 (код НОМЕР_15 ), ОСОБА_21 (код НОМЕР_16 ), ОСОБА_22 (код НОМЕР_17 ), ОСОБА_23 (код НОМЕР_18 ), ОСОБА_24 (код НОМЕР_19 ), ОСОБА_25 (код НОМЕР_20 ), ОСОБА_26 (код НОМЕР_21 ), ОСОБА_27 (код НОМЕР_22 ), ОСОБА_28 (код НОМЕР_23 ), ОСОБА_29 (код НОМЕР_24 ), ОСОБА_30 (код НОМЕР_25 , ОСОБА_31 (код НОМЕР_26 ), ОСОБА_32 (код НОМЕР_27 ), ОСОБА_33 (код НОМЕР_28 ), ОСОБА_34 (код НОМЕР_29 ), ОСОБА_35 (код НОМЕР_30 ), ОСОБА_36 (код НОМЕР_31 ), ОСОБА_37 (код НОМЕР_32 ), ОСОБА_38 (код НОМЕР_33 ), ОСОБА_39 (код НОМЕР_34 ), ОСОБА_40 (код НОМЕР_35 ), ОСОБА_41 (код НОМЕР_36 ), ОСОБА_42 (код НОМЕР_37 ), ОСОБА_43 (код НОМЕР_38 ), ОСОБА_44 (код НОМЕР_39 ), ОСОБА_45 (код НОМЕР_40 ), ОСОБА_46 (код НОМЕР_41 ), ОСОБА_47 (код НОМЕР_42 ), ОСОБА_48 (код НОМЕР_43 ) та їх відокремлених підрозділів, печатки, штампи, електронні носії інформації та комп`ютерна техніка із інформацією, яка стосується здійснення фінансово-господарської діяльності останніх, грошові кошти здобуті внаслідок злочинної діяльності та інші предмети, речі і документи, що відображають фактичний рух товару, об`єми його придбання/реалізації і матимуть значення речових доказів у даному кримінальному провадженні.

Згідно відомостей із НАІС ДДАІ МВС України транспортний засіб Volkswagen Passat державний номерний знак НОМЕР_1 на праві власності належить ТОВ «Торро» (код 23797343).

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення. Дана слідча (розшукова) дія проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

На підставі викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, припинення злочинної діяльності осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, просив надати дозвіл на проведення обшуку.

Слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задоволити.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

У ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено підстави, за наявності яких слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, зокрема якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор ТОВ «Торро» ОСОБА_5 здійснює перевезення проконвертованих грошових коштів транспортним засобом Volkswagen Passat державний номерний знак НОМЕР_1 .

Згідно відомостей із НАІС ДДАІ МВС України транспортний засіб Volkswagen Passat державний номерний знак НОМЕР_1 на праві власності належить ТОВ «Торро» (код 23797343).

Мета проведення обшуку виявлення та вилучення фінансово-господарських та бухгалтерських документів, що стосуються проведення ТОВ «Торро» (код ЄДРПОУ 23797343) взаєморозрахунків із фізичними особами-підприємцями за період з 01.01.2017 року по даний час, а також чорнових записів, бланків печатків, штампів, грошових коштів здобутих внаслідок незаконної діяльності, а також перекопіювання та вилучення із комп`ютерної техніки та інших електронних носіїв інформації, яка міститься у електронних документах і стосується проведення фінансово-господарських операцій ТОВ «ТОРРО» та інших предметів, речей і документів, які стосуються придбання ТОВ «Торро» товарно-матеріальних цінностей (горіхи волоські).

При цьому, стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України, та встановлення осіб, які його вчинили, а також наявність достатніх підстав вважати, що зазначене кримінальне правопорушення було вчинено, відшукувані речі, документи мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у них, можуть бути доказами під час судового розгляду, як і доведено, що такі можуть знаходитися за зазначеною в клопотанні адресою.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку транспортного засобу Volkswagen Passat державний номерний знак НОМЕР_1 , який на праві власності належить: ТОВ «Торро» (код ЄДРПОУ 23797343), з метою виявлення та вилучення фінансово-господарських та бухгалтерських документів, що стосуються проведення ТОВ «Торро» (код ЄДРПОУ 23797343) взаєморозрахунків із фізичними особами-підприємцями: ОСОБА_7 (код НОМЕР_2 ), ОСОБА_8 (код НОМЕР_3 ), ОСОБА_9 (код НОМЕР_4 ), ОСОБА_10 (код НОМЕР_5 ), ОСОБА_11 (код НОМЕР_6 ), ОСОБА_12 (код НОМЕР_7 ), ОСОБА_13 (код НОМЕР_8 ), ОСОБА_13 (код НОМЕР_8 ), ОСОБА_14 (код НОМЕР_9 ), ОСОБА_15 (код НОМЕР_10 ), ОСОБА_16 (код НОМЕР_11 ), ОСОБА_17 (код НОМЕР_12 ), ОСОБА_18 (код НОМЕР_13 ), ОСОБА_19 (код НОМЕР_14 ), ОСОБА_20 (код НОМЕР_15 ), ОСОБА_21 (код НОМЕР_16 ), ОСОБА_22 (код НОМЕР_17 ), ОСОБА_23 (код НОМЕР_18 ), ОСОБА_24 (код НОМЕР_19 ), ОСОБА_25 (код НОМЕР_20 ), ОСОБА_26 (код НОМЕР_21 ), ОСОБА_27 (код НОМЕР_22 ), ОСОБА_28 (код НОМЕР_23 ), ОСОБА_29 (код НОМЕР_24 ), ОСОБА_30 (код НОМЕР_25 , ОСОБА_31 (код НОМЕР_26 ), ОСОБА_32 (код НОМЕР_27 ), ОСОБА_33 (код НОМЕР_28 ), ОСОБА_34 (код НОМЕР_29 ), ОСОБА_35 (код НОМЕР_30 ), ОСОБА_36 (код НОМЕР_31 ), ОСОБА_37 (код НОМЕР_32 ), ОСОБА_38 (код НОМЕР_33 ), ОСОБА_39 (код НОМЕР_34 ), ОСОБА_40 (код НОМЕР_35 ), ОСОБА_41 (код НОМЕР_36 ), ОСОБА_42 (код НОМЕР_37 ), ОСОБА_43 (код НОМЕР_38 ), ОСОБА_44 (код НОМЕР_39 ), ОСОБА_45 (код НОМЕР_40 ), ОСОБА_46 (код НОМЕР_41 ), ОСОБА_47 (код НОМЕР_42 ), ОСОБА_48 (код НОМЕР_43 ) за період з 01.01.2017 року по даний час, а також чорнових записів, бланків, печатків, штампів, а також перекопіювання та вилучення із комп`ютерної техніки та інших електронних носіїв інформації, яка міститься у електронних документах і стосується проведення фінансово-господарських операцій ТОВ «ТОРРО» та інших предметів, речей і документів, які стосуються придбання ТОВ «Торро» товарно-матеріальних цінностей (горіхи волоські).

Ухвала діє до 20 червня 2019 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81872016
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —344/8805/19

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Пастернак І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні