Рішення
від 20.05.2019 по справі 195/683/19
ТОМАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 195/683/19

2-о/195/25/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р АЇ Н И

20.05.2019 року с-ще Томаківка Дніпропетровської області

Томаківський районний суд Дніпропетровської області в складі: головуючого судді: Омеко М.В., при секретарі: Мартиновій Н.В.., розглянувши у судовому засіданні в залі суду сел. Томаківка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа Виконавчий комітет Томаківської селищної ради Дніпроптеровської області ,-

В С Т А Н О В И В:

26.04.2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про встановлення факту,що має юридичне значення, а саме просить встановити факт, що в Державному акті на право власності на земельну ділянку, серії НОМЕР_1 від 03.11.2004 року виданому на ім`я гр. ОСОБА_2 на земельну ділянку, загальною площею - 1,990 га, місце розташування - Томаківська селищна рада Томаківського району Дніпропетровської області, цільове призначення - ведення товарного сільськогосподарського виробництва, помилково вказано кадастровий номер- НОМЕР_2 та просить встановити юридичний факт, що земельній ділянці, яка належить гр. ОСОБА_2 згідно Державного акту про право власності на земельну ділянку, загальною площею - 1,990 га, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташованого на території Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області, серії ДП№032509 від 03.11.2004 року, належить наступний кадастровий номер, а саме: 1225455000-02-005-0013.

Свої вимоги обґрунтувала тим, що їй на праві приватної власності належить земельна ділянка, загального розміру - 1,990 га, розташованої на території Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області.

Необхідність встановлення вказаного юридичного факту виникла в зв`язку з тим, що у вказаному правовстановлюючому документі при видачі Державного акту була допущена помилка на звороті Державного акту План меж земельної ділянки в частині відомостей про кадастровий номер, а саме: кадастровий номер земельної ділянки: НОМЕР_2 ; Однак, даній земельній ділянці належить зовсім інший кадастровий номер, а саме - НОМЕР_2 .

При зверненні до органів Держкомзему з питання вирішення даної проблеми в позасудовому порядку, однак крім листа з інформацією що кадастровий номер належить іншій земельній ділянці відділ Держкомзему у Томаківському районі повторно Державного акту не видав, оскільк чинне законодавство не надає таких повноважень і непердбачає такої процедури.

У зв`язку з чим звернулася до суду.

Заявник будучи належним чином повідомлена про час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явилась, проте на адресу суду направила заяву в якій просить розглянути справу без її участі. заявлені вимоги підтримує та просить їх задовольнити.

Заінтересована особа, виконавчий комітет Томаківської селищної ради Дніпропетровської області будучи належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явилась, проте надіслали на адресу суду заяву в якій просять розглянути справу без участі їх представника. Винести рішення на розсуд суду.

Розглянувши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Судом встановлено, що на підставі Державного акту на право власності на земельну ділянку серія ДП НОМЕР_1 ОСОБА_2 є власником земельної ділянки площею 1.990 га, що знаходиться на території Томаківської селищної ради , кадастровий номер якої НОМЕР_2 ..

Після укладенян шлюбу з ОСОБА_3 , 1989 року народження ОСОБА_2 змінила своє прізвище на ОСОБА_4 , що зокрема підтверджується свідоцтвом про шлюб серія НОМЕР_3 .

Відповідно до листа начальника відділ Держкомзему у Томаківському районі Дніпроптеровської області від 15.04.2019 року встановлено, що земельній ділянці площею 1,9900 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (державний акт на право власності на земельну ділянку серія ДП НОМЕР_1 від 03 листопада 2004 року), яка знаходиться на території Томаківської селищної ради Томаківського району Дніпропетровської області, присвоєно кадастровий НОМЕР_4 . Кадастровий номер НОМЕР_2 , який зазначений в державному акті на право власності на земельну ділянку серія ДП НОМЕР_1 від 03 листопада 2004 року, присвоєний іншій земельній ділянці.

Відповідно до ст.ст.293,315 ЦПК України в порядку окремого провадження розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів,що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Виходячи з вищенаведеного суд приходить до висновку що заявлені вимоги підлягають частковоу задоволенню, а саме в частині встановлення факт, що в Державному акті на право власності на земельну ділянку, серії НОМЕР_1 від 03.11.2004 року виданому на ім`я гр. ОСОБА_2 на земельну ділянку, загальною площею - 1,990 га, місце розташування - Томаківська селищна рада Томаківського району Дніпропетровської області, цільове призначення - ведення товарного сільськогосподарського виробництва, помилково вказано кадастровий номер- НОМЕР_2 . В іншій частині заявлених вимог заявника, суд вважає відмовити через необгрунтованість та відсутністю доказів.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 10,11, 76-80, 141,197,200, 263-265,293,294, ст. 315, 318 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заявлені вимоги ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( іпн. НОМЕР_5 . яка проживає за адресою АДРЕСА_1 -ще тмаківка АДРЕСА_2 ) про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа Виконавчий комітет Томаківської селищної ради Дніпроптеровської області - задовольнити частково.

Встановити юридичний факт, що в Державному акті на право власності на земельну ділянку, серії НОМЕР_1 від 03.11.2004 року виданому на ім`я гр. ОСОБА_2 на земельну ділянку, загальною площею - 1,990 га, місце розташування - Томаківська селищна рада Томаківського району Дніпропетровської області, цільове призначення - ведення товарного сільськогосподарського виробництва, помилково вказано кадастровий номер- НОМЕР_2 .

В решті заявлених вимог відмовити.

Рішення може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду через Томаківський районний суд Дніпропетровської області, шляхом подачі апеляційної скарги в 30-ти денний строк з дня його проголошення.

Суддя: М. В. Омеко

СудТомаківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено22.05.2019
Номер документу81872368
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —195/683/19

Рішення від 20.05.2019

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Томаківський районний суд Дніпропетровської області

Омеко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні