Постанова
від 20.05.2019 по справі 161/5890/19
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/5890/19

Провадження № 3/161/1854/19

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м.Луцьк 20 травня 2019 року

Луцький міськрайонний суд в особі судді Філюк Т.М., за участі особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, розглянувши справу про адміністративне правопорушення відносно

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт серії НОМЕР_1 ,-

- за ч.1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення ,-

В С Т А Н О В И В :

09 квітня 2019 року до Луцького міськрайонного суду з Управління патрульної поліції у Волинській області надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ч.1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення .

З протоколу про адміністративне правопорушення серії БД №069078 від 29 березня 2019 року вбачається, що ОСОБА_1 , 29.03.2019 року, близько 00 год. 01 хв. в м. Луцьку по вул. Потебні,93, керував транспортним засобом марки Toyota Camry , д.н.з. НОМЕР_2 , з ознаками алкогольного сп`яніння: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота, поведінка не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан сп`яніння у встановленому законом порядку в обласному наркологічному диспансері за адресою: м. Луцьк, вул. Карбишева,2, водій відмовився. ОСОБА_1 порушив вимоги пункту 2.9 а Правил дорожнього руху .

В судовому засіданні ОСОБА_1 свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч. 1 ст. 130 КУпАП визнав повністю і щиро розкаявся та заявив клопотання про звільнення його від адміністративної відповідальності за вчинення вказаного правопорушення з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу ТОВ Волиньекобуд , для вжиття заходів впливу.

Заслухавши у судовому засіданні думку особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, всебічно, повно та об`єктивно дослідивши та оцінивши наявні в матеріалах справи докази в їх сукупності, у тому числі клопотання про передачу на поруки, суд дійшов до наступного висновку.

Згідно ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Вина особи у вчинені правопорушення підтверджується дослідженими в судовому засіданні протоколом про адміністративне правопорушеннясерії БД №069078 від 29 березня 2019 року, висновком щодо результатів медичного огляду від 29.03.2019 року, з якого вбачається, що ОСОБА_1 відмовився від медичного огляду, рапортами поліцейських від 29.03.2019 року, та відеозаписом з нагрудної камери поліцейського.

З урахуванням вищезазначеного, суд приходить до висновку про доведеність вини ОСОБА_1 у вчинені ним адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП , за ознаками керування транспортним засобом в стані алкогольного сп`яніння.

Водночас трудовий колектив ТОВ Волиньекобуд звернувся до суду з клопотанням про передачу ОСОБА_1 на поруки для застосування заходів громадського впливу.

Дане клопотання обґрунтовано тим, що таке рішення було прийнято на загальних зборах трудового колективу 16 травня 2019 року, ОСОБА_1 у даному колективі характеризується добросовісним працівником, в колективі має повагу, щиро розкаюється у вчиненому, обіцяє не здійснювати таких вчинків у майбутньому.

Відповідно до ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Враховуючи обставини справи те, що ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності притягується вперше, щиро розкаявся, позитивно характеризується за місцем роботи, а також, приймаючи до уваги клопотання трудового колективу ТОВ Волиньекобуд про передачу його на поруки, суд вважає, що для його виховання в дусі додержання законів України за можливе звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності передбаченої ч.1 ст. 130 КУпАП , на підставі ст. 21 КУпАП передати матеріали на розгляд трудового колективу для застосування заходів громадського впливу.

Згідно ч. 2 ст. 284 КУпАП постанова про закриття справи виноситься при передачі матеріалів на розгляд громадської організації чи трудового колективу.

Керуючись ст.ст. 21 , ч.1 ст. 130 , 248-249 , 251 , 268 , 283 , 284 Кодексу України про адміністративні правопорушення , суд ,-.

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП .

На підставі ст.21 КУпАП звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП та передати матеріали на розгляд трудового колективу Товариства з обмеженою відповідальністю Волиньекобуд (вул. Рівненська,76А, м. Луцьк; код ЄДРПОУ 41255327) для застосування заходів громадського впливу.

Адміністративне провадження відносно ОСОБА_1 закрити.

Зобов`язати трудовий колектив Товариства з обмеженою відповідальністю Волиньекобуд повідомити Луцький міськрайонний суд Волинської області про вжиті заходи громадського впливу відносно ОСОБА_1 не пізніше як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Постанова може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення.

Суддя Луцького міськрайонного суду Філюк Т.М.

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено23.05.2019

Судовий реєстр по справі —161/5890/19

Постанова від 20.05.2019

Адмінправопорушення

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні