Ухвала
від 15.05.2019 по справі 554/4231/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 15.05.2019 Справа № 554/4231/19

Провадження № 1-кс/554/7143/2019

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2019 року слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання слідчого Другого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в обґрунтування якого зазначав, що Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №62019170000000306 від 23.04.2019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Вказане кримінальне провадження розпочато на підставі заяви щодо незаконної діяльності групи осіб, яка, діючи під прикриттям діючих співробітників правоохоронних органів, здійснює на території м. Полтави діяльність, пов`язану з незаконною реалізацією хімічних та мінеральних добрив, що використовують у сільському господарстві, які не відповідають встановленим стандартам, нормам, правилам і технічним умовам.

Встановлено, що до вказаної протиправної діяльності причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (громадянин України, уродженець смт. Нові Санжари Полтавської області, проживає за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований як фізична особа-підприємець, вид діяльності за КВЕД 47.89 «роздрібна торгівля з лотків і на ринках іншими товарами»), який діючи спільно з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (громадянин України, уродженець м. Полтави, проживає за адресою: АДРЕСА_2 , зареєстрований як фізична особа підприємець, вид діяльності за КВЕД 68.20 «надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна») організував за адресою: АДРЕСА_3 , реалізацію неякісних, прострочених хімічних, мінеральних добрив для використання в сільському господарстві, а також підробку дат виготовлення такої продукції. При цьому, за адресою: АДРЕСА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 зберігають прилад, який змінює дати виготовлення такої продукції.

Крім того, встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення також причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (громадянин України, уродженець м. Хмельницький Хмельницької області, проживає за адресою: АДРЕСА_4 , зареєстрований як фізична особа-підприємець, вид діяльності за КВЕД 47.76 «роздрібна торгівля квітами, рослинами, насінням, добривами, домашніми тваринами та кормами для них у спеціалізованих магазинах»). Встановлено, що ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_5 займається реалізацією хімічних, мінеральних добрив для використання в сільському господарстві.

Також встановлено, що ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_5 , офісне приміщення 213 зберігає «чорну бухгалтерію», а також первинні фінансово-господарські документи щодо ведення своєї незаконної діяльності, пов`язаної з реалізацією неякісних та прострочених хімічних, мінеральних добрив для використання в сільському господарстві.

Власником нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_5 , відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, є Товариство з обмеженою відповідальністю «Агроремсервісприлад-М» (ЄДРПОУ 36324739).

Отже, з метою повноти, всебічності і об`єктивності розслідування кримінального провадження, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення ОСОБА_6 та іншими невстановленими на даний час особами кримінального правопорушення, відшукання та вилучення прострочених та неякісних хімічних та мінеральних добрив для використання в сільському господарстві, обладнання, яке дозволяє змінювати дати виготовлення продукції, договорів (угод, контрактів) щодо придбання та збуту хімічних та мінеральних добрив, специфікацій до договорів, додатків, додаткових угод, договорів спільної діяльності, копії документів, що підтверджують походження і відповідність товару (вантажно-митних декларацій, інвойсів, контрактів, інших митних документів, договорів купівлі-продажу товарів, прибуткових накладних, податкових накладних, видаткових накладних, довіреностей, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі товарів та послуг, платіжних документів), документів щодо оцінки якості та відповідності отриманих товарів вимогам стандартів та технічних умов (ліцензій, сертифікатів якості та відповідності, свідоцтв, паспортів, патентів тощо), бухгалтерських та платіжних документів щодо фінансово-господарських операцій з придбання та збуту хімічних та мінеральних добрив для використання в сільському господарстві, виникла необхідність в проведенні обшуку за адресою: м. Полтава, вул. Зіньківська, 35, офісне приміщення 213.

В судовому засіданні слідчий подане до суду клопотання підтримав та надав пояснення аналогічні викладеним у ньому.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.1ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

Проаналізувавши наведені слідчим дані та обставини за ознаками кримінального правопорушення, а також повно, всебічно і об`єктивно дослідивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку про відсутність достатніх підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим не доведено, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення зазначених речей, окрім того не надано даних, що ОСОБА_6 зареєстрований як ФОП та здійснює свою підприємницьку діяльність в офісному приміщенні 213 за адресою: АДРЕСА_5 .

Керуючись ст. 30 Конституції України, ст.ст. 107,110, 234, 235, 370, 372, ч. 2 ст.376 КПК України, слідчий суддя,-

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання слідчого Другого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_3 про проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали оголошено 20.05.2019 року о 11.15 год.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м.Полтави ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення15.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81887092
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —554/4231/19

Ухвала від 13.06.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Троцька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні