Ухвала
від 20.05.2019 по справі 420/2313/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2313/19

У Х В А Л А

20 травня 2019 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Стефанова С.О.,

за участю секретаря судового засідання - Мельника Ю.В.,

представника позивача - Кондракова О.О. (за довіреністю),

представника відповідача - Мисник Л.В. (за довіреністю),

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання товариства з обмеженою відповідальністю ПОІСК про зупинення провадження у справі за позовом Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до товариства з обмеженою відповідальністю ПОІСК про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до товариства з обмеженою відповідальністю ПОІСК , в якому позивач просить застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до ТОВ ПОІСК (код ЄДРПОУ: 13899261, 67801, Одеська область, Овідіопольський район, смт. Овідіополь, вул. Є. Колісніченка, 2а), а саме: зобов`язати ТОВ ПОІСК повністю зупинити роботу до повного усунення порушень вимог законодавства сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №15 від 08.02.2019 року за номерами: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 11, 12, 13, 14.

Ухвалою судді від 23 квітня 2019 року адміністративну справу прийнято до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін. Перше судове засідання по справі призначено на 16 травня 2019 року.

В судовому засіданні, яке було призначено на 20 травня 2019 року, представник ТОВ ПОІСК заявив клопотання про зупинення провадження у справі для проведення позапланової перевірки за зверненням суб`єкта господарювання відповідно до статті 6 Закону України Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності , в якому відповідач зазначає, що ТОВ ПОІСК усунуло всі недоліки зазначені в Акті перевірки №15 від 08.02.2019 року та звернулося до Головного управління ДСНС України в Одеській області для проведення позапланової перевірки щоб підтвердити факт усунення.

Представник відповідача відносно задоволення клопотання про зупинення провадження по справі заперечував та зазначив, що йому не відома будь-яка інформація відносно призначення повторної позапланової перевірки ТОВ ПОІСК .

Дослідивши клопотання представника відповідача, вислухавши думку представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про необґрунтованість заявленого клопотання та відсутність підстав для його задоволення з огляду на наступне.

Відповідно до ч.1, 2 ст.190 КАС України сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

За клопотанням сторін суд зупиняє провадження у справі на час, необхідний їм для примирення.

Судом встановлено, що в клопотанні про зупинення провадження по справі відповідач посилається на ст.190 КАС України, яка регламентує примирення сторін та зупинення провадження по справі на час необхідний для примирення.

Водночас, відповідно до ч.3 ст.190 КАС України умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

Суд зазначає, що станом на 20.05.2019 року від позивача та відповідача заяви про примирення сторін не надійшло, таким чином підстави для задоволення клопотання представника відповідача про зупинення провадження по справі відповідно до ст.190 КАС України відсутні.

З огляду на вищевикладене, враховуючи заперечення представника позивача, який зазначив про відсутність інформації щодо проведення позапланової перевірки ТОВ ПОІСК , а також відсутність підстав для зупинення провадження по справі відповідно до ст.236 КАС України та ст.190 КАС України, суд не вбачає підстав для задоволення клопотання представника ТОВ ПОІСК про зупинення провадження по справі.

Керуючись ст.ст.190, 236, 243, 248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання товариства з обмеженою відповідальністю ПОІСК про зупинення провадження у справі за позовом Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до товариства з обмеженою відповідальністю ПОІСК про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - відмовити.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 21 травня 2019 року.

Суддя С.О. Стефанов

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено27.05.2019
Номер документу81915390
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/2313/19

Постанова від 26.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Постанова від 26.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 02.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Ухвала від 02.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Єщенко О.В.

Рішення від 23.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні