Ухвала
від 13.05.2019 по справі 457/287/19
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/287/19

провадження №1-кс/457/188/19

УХВАЛА

13 травня 2019 року м. Трускавець

Слідчий суддя Трускавецького міського суду Львівської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Трускавці Львівської областіклопотання слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

в с т а н о в и в:

У провадженні слідчого відділу Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140100000116, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14 березня 2019 року за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 121 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 13 березня 2019 року приблизно о 20 год. 20 хв. невстановлена особа перебуваючи поблизу житлового будинку АДРЕСА_1 , грубо порушуючи громадський порядок, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, із застосуванням невстановленої вогнепальної та травматичної зброї здійснила декілька умисних пострілів в бік ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після чого втекла з місця події, внаслідок чого спричинила останньому тілесні ушкодження у виді вогнепальних поранень лівої гомілки та лівого стегна з пошкодженням кістки.

14 березня 2019 року о 09 год. 20 хв. в Бориславський ВП ДВП ГУ НП у Львівській області надійшло телефонне повідомлення про те, що в реанімаційному відділенні ІНФОРМАЦІЯ_2 помер ОСОБА_4 .

Відомості за вказаним фактом 14.03.2019 внесено Бориславським ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140100000116 від 14.03.2019 за ч.4 ст.296, ч.2 ст.121 КК України.

В ході досудового розслідування до органу досудового розслідування надійшов рапорт оперуповноваженого СКП Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області лейтенанта поліції ОСОБА_5 , з приводу того, що в ході обстеження території прилеглої до місця скоєння злочину було виявлено камери відеоспостереження, в тому числі поблизу танцювальної студії на магазині « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розмішений за адресою: АДРЕСА_2 та на праві власності належать ОСОБА_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Аналіз відеозаписів вказаної камери за період з 17 год. 00 хв. по 23 год. 00 хв. 13.03.2019 може мати істотне значення в даному кримінальному провадженні.

У зв`язку з чим, в ході проведення досудового розслідування, виникла нагальна необхідність у тимчасовому доступі до речей та документів, у яких міститься інформація про обставини та події які встановлюються під час розслідування вказаного кримінального провадження, оскільки без проведення огляду вказаних відеозаписів неможливо встановити особу яка вчинила вказане кримінальне правопорушення та здобути інші докази, що підтверджуватимуть вину останньої у його вчиненні.

Окрім цього встановлено, що камери відеоспостереження встановлені на магазині « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розмішений за адресою: АДРЕСА_2 на праві власності належать ОСОБА_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Вище вказана відеоінформація сама по собі та в сукупності з іншими речима і документами кримінального провадження, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме встановлення особи яка скоїла даний злочин, свідків даної події та інших відомостей, що можуть мати важливе значення для кримінального провадження, а тому в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані відеозаписи мають суттєве значення для кримінального провадження.

Без отримання тимчасового доступу до них не можливо забезпечити виконання завдань кримінального провадження, в тому числі забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Відповідно дост.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогамст. 160 КПК Українита зазначена річ не є річчю, до якої заборонено доступ відповідно дост. 161 КПК України.

Відповідно до ч. 5ст.163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно із ч. 6ст. 163 КПК Українислідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною пятоюст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копії матеріалів, якими обґрунтовуються доводи клопотання, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слід задовольнити, оскільки в матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що відеозаписи із камер відеоспостереження встановлених на магазині « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розмішений за адресою: АДРЕСА_2 , та на праві власності належать ОСОБА_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , за період часу з 17 год. 00 хв. по 23 год. 00 хв. 13.03.2019, матимуть у справі значення речових доказів. Тимчасовий доступ до зазначених відеозаписів дасть змогу ідентифікувати особу злочинця.

Тимчасовий доступ до документів є заходом забезпечення кримінального провадження, передбаченийст. 131 ч.2 п.5 КПК України, органом досудового слідства доведено необхідність застосування цього заходу, що передбаченост. 132 КПК України. Вказані обставини є достатніми підставами, передбаченимист. 163 КПК України, для постановлення ухвали про надання тимчасованого доступу до документів.

На підставі вищевикладеного, відповідно до ч. 1ст. 159 КПК України, керуючись ст. ст.132,160,163,164 КПК України, с л і д ч и й с у д д я -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Дати слідчому СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та слідчому СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області капітану поліції ОСОБА_8 , дозвіл на тимчасовий доступ до речей, а саме відеозаписів з камер відеоспостереження, які встановлені на магазині « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що розмішений за адресою: АДРЕСА_2 , та на праві власності належать ОСОБА_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 , за період часу з 17 год. 00 хв. по 23 год. 00 хв. 13.03.2019, з правом їх вилучення та викопіювання на електронні носії інформації.

В разі невиконання ухвали, може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку.

Строк дії ухвали до 01 червня 2019 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —457/287/19

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні