Ухвала
від 08.05.2019 по справі 457/287/19
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/287/19

провадження №1-кс/457/179/19

УХВАЛА

08 травня 2019 року м. Трускавець

Слідчий суддя Трускавецького міського суду Львівської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Трускавці Львівської областіклопотання слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про призначення експертизи,-

В С Т А Н О В И В:

13.03.2019 близько 20.20 год. невстановлена особа перебуваючи поблизу житлового будинку АДРЕСА_1 порушуючи громадський порядок, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, із застосуванням невстановленої вогнепальної та травматичної зброї здійснила декілька умисних пострілів в бік ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після чого втекла з місця події, внаслідок чого спричинила останньому тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних поранень лівої гомілки та лівого стегна з пошкодженням кістки. ОСОБА_4 був доставлений в травматологічне відділення Бориславської центральної міської лікарні для надання йому невідкладної медичної допомоги, де було встановлено діагноз: вогнестрільний відкритий багато відламковий перелом кісток лівої гомілки з незначним дефектом кісток і м`яких тканин, множинні чужородні тіла. Вогневе поранення верхньої третини лівого стегна з дефектом м`яких тканин статевих органів, множинні чужородні тіла. В подальшому ОСОБА_4 помер.

Відомості за вказаним фактом 14.03.2019 внесено Бориславським ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140100000116 від 14.03.2019 за ч.4 ст.296; ч.2 ст.121 КК України.

По кримінальному провадження необхідно провести судову експертизу вибухових речовин, продуктів вибуху та пострілу експертизу з метою встановлення чим являються предмети, які було вилучено під час досудового розслідування, а саме:

- протоколом обшуку місця проживання ОСОБА_5 , що за адресою: АДРЕСА_2 , було виявлено та вилучено: предмет схожий на пістолет марки «CARRЕRA» RS30, S/n: НОМЕР_1 (напис із потертостями) Cal. 9 mm. P.A.K. Made in Turkey, 2 патрони із магазину пістолета із маркуваннями: GGG 223 Rem, які упаковано у спецпакет № 3492679; предмет схожий на пристрій самовиготовлений для відстрілу куль, який упаковано у спец пакет № 4335085.

Слідчим надано дозвіл на використання зазначених об`єктів та відповідних висновків експертиз для проведення експертиз у цьому ж кримінальному провадженні.

Враховуючи вищевказане, в даному провадженні виникла необхідність у застосуванні спеціальних знань у галузі судової балістики та судову експертизу вибухових речовин, продуктів вибуху та пострілу, а також з`ясування інших обставин, які мають значення для кримінального провадження. На вирішення експерта просить поставити питання наведені у клопотанні.

Вивчивши матеріали справи, що підтверджують наявність достатніх підстав вважати, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, а тому є необхідність проведення комплексної (судову балістичну та судову хімічну) експертизи.

Враховуючи наведене приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючисьст. 242-244 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні №12019140100000116 від 14.03.2019 комплексну (судову балістичну та судову експертизу вибухових речовин, продуктів вибуху та пострілу) експертизу, проведення якої доручити експертам Львівської НДЕКЦ МВС України, за адресою: м.Львів, вул. Конюшинна 24.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

- чи є вогнепальною зброєю надані для експертного дослідження предмет схожий на пістолет марки «CARRЕRA» RS30, S/n: НОМЕР_1 (напис із потертостями) Cal. 9 mm. P.A.K. Made in Turkey та предмет схожий на пристрій самовиготовлений для відстрілу куль, чи справні та придатні для стрільби, яким способом виготовлені?

- якщо несправні, то в чому полягають несправності, яка причина їхнього виникнення, як вони впливають на можливість використання зброї (при стрільбі чи інших операціях)?

- чи споряджені надані для експертного дослідження предмет схожий на пістолет марки «CARRЕRA» RS30, S/n: НОМЕР_1 (напис із потертостями) Cal. 9 mm. P.A.K. Made in Turkey та предмет схожий на пристрій самовиготовлений для відстрілу куль, боєприпасами, якщо так, то якими саме?

- чи вносились зміни у конструкцію предмета схожого на пістолет марки «CARRЕRA» RS30, S/n: НОМЕР_1 (напис із потертостями) Cal. 9 mm. P.A.K. Made in Turkey та предмета схожий на пристрій самовиготовлений для відстрілу куль? Якщо так, то які саме та яким способом?

- чи проводились постріли із наданих для експертного дослідження предмета схожого на пістолет марки «CARRЕRA» RS30, S/n: НОМЕР_1 (напис із потертостями) Cal. 9 mm. P.A.K. Made in Turkey та предмета схожого на пристрій самовиготовлений для відстрілу куль після останньої чистки каналу ствола ?

- яким видом порохового заряду були споряджені набої, за допомогою яких здійснювались постріли з наданої на дослідження зброї ?

- коли було проведено останній постріл із наданих для експертного дослідження предмета схожого на пістолет марки «CARRЕRA» RS30, S/n: НОМЕР_1 (напис із потертостями) Cal. 9 mm. P.A.K. Made in Turkey та предмета схожого на пристрій самовиготовлений для відстрілу куль?

- чи є надані для експертного дослідження 2 ( два) патрони боєприпасами, якщо так, то якими саме, яким способом виготовлені та чи придатні для стрільби ?

Для дослідження експертам надати:

- предмет схожий на пістолет марки «CARRARA» RS30, S/n: НОМЕР_1 (напис із потертостями) Cal. 9 mm. P.A.K. Made in Turkey; 2 (два) патрони, предмет схожий на пристрій самовиготовлений для відстрілу куль, які були вилучені під час огляду місця події житла ОСОБА_5 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати експертів Львівського НДЕКЦ МВС України, за адресою: м.Львів, вул. Конюшинна 24, яким буде доручено проведення даної експертизи усі повідомлення та клопотання експерта з приводу проведення даної експертизи надсилати для розгляду по суті виключно слідчому СВБориславського ВПДрогобицького ВПГУ Національноїполіції уЛьвівській областікапітану поліції ОСОБА_6 , без повідомлення слідчого судді, а слідчого ОСОБА_6 зобов`язати у встановленні строки розглядати по суті повідомлення та клопотання експертів.

Висновок експерта надати ініціатору даного клопотання.

Копію постанови направити експерту.

Дозволити експерту вносити зміни в конструкцію об`єкту дослідження відповідно до чинного законодавства.

Для ознайомлення експерту по його вимозі направити матеріали к/п.

Попередити експерта(-ів) про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК Україниза завідомо неправдивий висновок експерта та відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обовязків у суді чи під час провадження досудового слідства.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя:ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —457/287/19

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні