Ухвала
від 23.05.2019 по справі 607/12204/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.05.2019 Справа №607/12204/19

провадження 1-кс/607/7223/2019

Слідчий суддяТернопільського міськрайонногосуду Тернопільськоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарісудового засідання ОСОБА_2 ,розглянувши усудовому засіданнів залісуду вмісті Тернополіклопотання слідчогоСУ ГУНПв Тернопільськійобласті ОСОБА_3 про проведення комп`ютерно-технічної експертизи,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді із клопотанням в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019210000000179 від 16 квітня 2019 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, про проведення комп`ютерно-технічної експертизи.

В судове засідання слідчий, будучи повідомленою про дату та час розгляду клопотання, не з`явилася. Відповідно до ч.3 ст. 244 КПК України її неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Дослідивши клопотання, оглянувши копії матеріалів кримінального провадження, якими слідчий обґрунтовує клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як вбачаєтьсяіз клопотанняслідчого, 16 квітня 2019 року, о 09:53 год. в чергову частину Тернопільського ВП ГУНП в Тернопільській області надійшло повідомлення лікаря бригади швидкої допомоги про те, що прибувши на виклик в квартиру АДРЕСА_1 , виявлено труп ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з ознаками насильницької смерті.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 квітня 2019 року, близько 03 години 00 хвилин, у ОСОБА_5 , який перебував в приміщенні квартири АДРЕСА_1 , під час раптово виниклого на побутовому ґрунті конфлікту із ОСОБА_4 , виник прямий умисел, направлений на протиправне позбавлення життя останньої.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на умисне протиправне позбавлення життя ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, утримуючи в своїй руці колюче-ріжучий предмет, наніс ним численні удари в ділянку шиї та інші частини тіла ОСОБА_4 , спричинивши тілесні ушкодження від яких остання померла на місці пригоди. ОСОБА_5 в свою чергу з місця події втік.

17 квітня 2019 року о 17 год. 50 хв. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1. ст. 115 КК України, водночас 18 квітня 2019 року обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В ході досудового розслідування, на підставі ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_6 №607/9412/19 від 17.04.2019 року, слідчим СУ ГУНП в Тернопільській області у кримінальному провадженні 13 травня 2019 року, відповідно до вимог ст. 234, 236 КПК України проведено обшук у приміщенні квартири АДРЕСА_2 , під час якого, у кімнаті, де проживав ОСОБА_5 , виявлено та вилучено мобільний телефон марки «Prestigio» чорного кольору S/N НОМЕР_1 , імеі 1- НОМЕР_2 імеі 2 - НОМЕР_3 , на який 16 травня 2019 року згідно ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області накладено арешт.

На даний час в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні з метою перевірки, збирання та закріплення доказів, виникла необхідність у проведенні судової комп`ютерно-технічної експертизи для виявлення фото, відео файлів та ін. інформації на вище вказаному мобільному пристрої.

З цією метою, у відповідності до ст. 242 та ст. 243 КПК України необхідно залучити експерта (експертів) для проведення експертизи.

Так, у відповідності до ч.1 ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Беручи до уваги підстави, викладені у клопотанні, те, що для вирішення вказаних питань, що мають істотне значення для кримінального провадження необхідне залучення експерта, слідчий суддя приходить до переконання про підставність і обґрунтованість клопотання, а відтак про його задоволення.

Проведення комп`ютерно-технічної експертизи здійснюється експертами Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а тому вищезазначену експертизу для виконання доцільно призначити у вказану установу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 242, 244, 245 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчогоСУ ГУНПв Тернопільськійобласті ОСОБА_3 про проведення комп`ютерно-технічної експертизи задовольнити.

Доручити експертам (експерту) Тернопільського науково дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України провести у кримінальному провадженні №12019210000000179, комп`ютерно-технічнуекспертизу.

Поставити перед експертами (експертом) Тернопільського науково дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення експертизи:

- Чи містяться на наданому на дослідження мобільному телефоні марки «Prestigio» відеофайли? Якщо так, то записати їх на носій інформації.

- Чи містяться на наданому на дослідження мобільному телефоні марки «Prestigio» графічні файли? Якщо так, то записати їх на носій інформації.

- Чи міститься на наданому на дослідження мобільному телефоні марки «Prestigio» інформація про відвідування інтернет-сторінок? Якщо так, то записати на носій інформації.

- Чи міститься інформація про логіни і паролі у веб-браузерах наданого на дослідження мобільному телефоні марки «Prestigio»?

- Чи міститься на наданому на дослідження мобільному телефоні марки «Prestigio» історія переписки за допомогою програмного забезпечення «Viber», «Skype», «Telegram», «WhatsApp», «Messenger» та ін. програм, призначених для листування?

- Чи містяться в наданому на дослідження мобільному телефоні марки «Prestigio» контакти, смс-повідомлення, журнал дзвінків? Якщо так, то записати на носій інформації.

Для дослідження експертам надати мобільний телефон марки «Prestigio» чорного кольору S/N НОМЕР_1 , imei l - НОМЕР_2 imei 2 - НОМЕР_3 .

Під час проведення експертного дослідження та огляду наданих об`єктів дозволити повне чи часткове їх використання згідно методичних рекомендацій.

Зобов`язати Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, надати старшому слідчому СУ ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 висновок (висновки) експерта (експертів) за результатами вказаної експертизи.

Ухвала є остаточною, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —607/12204/19

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Делікатна Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні