Ухвала
від 23.05.2019 по справі 344/18182/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/18182/18

Провадження № 2/344/1878/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2019 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої - судді Бабій О.М.,

секретаря Орнат Л.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя.

Через канцелярію суду від сторін надійшла заява про затвердження мирової угоди.

Сторони у судовому засіданні заяву підримали та просили суд затвердити мирову угоду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження в справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом .

До визнання судом мирової угоди сторонам роз`яснено вимоги ст.256 ЦПК України про наслідки закриття провадження по справі: у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Оскільки мирова угода, укладена між сторонами не суперечить вимогам закону та не порушує нічиїх прав і охоронюваних законом інтересів, то суд вважає, що таку мирову угоду слід визнати та на підставі п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України провадження в справі закрити.

Враховуючи наведене, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 255, ст. ст. 259, 260 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В :

Визнати укладену між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , мирову угоду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя, на наступних умовах:

ОСОБА_1 , адреса: АДРЕСА_1 , що є позивачем по справі,

ОСОБА_2 адреса: АДРЕСА_2 , що є відповідачем по справі, які мають відповідні повноваження, вирішили укласти дану мирову угоду та просять суд її затвердити про наступне:

1.Сторони погодилась про закриття провадження по справі у зв`язку з укладенням цієї мирової угоди.

2. Я, ОСОБА_1 , відмовляюся від заявлених мною позовних вимог до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя та відмовляюся від усіх прав на:трьохкімнатну квартиру, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 ;земельну ділянку, яка розташована в с. Рибне Тисменицького району урочище За плотами кадастровий номер НОМЕР_1 , цільове призначення: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, загальною площею 0,1534 га; земельну ділянку, яка розташована в с. Рибне Тисменицького району урочище За плотами кадастровий номер НОМЕР_1 цільове призначення:для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, загальною площею 0,1534 га.

3. Я, ОСОБА_1 , підтверджую про те, що немаю та не буду мати жодних претензій до ОСОБА_2 , щодо поділу спільного майна подружжя на умовах визначених даною мировою угодою.

4. Я, ОСОБА_2 , погоджуюсь та не заперечую щодо поділу спірного майна наступним чином.

5. Я, ОСОБА_2 , зобов`язуюсь відмовитися на користь ОСОБА_3 2006 р.н. від Ѕ частини трьохкімнатної квартири за адресою: АДРЕСА_2 , яка належить мені на праві власності. При виповненні ОСОБА_3 повноліття в червні 2024року укласти договір-дарування на дане нерухоме майно (Ѕ частини трьохкімнатної квартири).

6. Я, ОСОБА_2 , зобов`язуюсь відмовитися на користь ОСОБА_4 2011р.н. від Ѕ частини трьохкімнатної квартири за адресою: АДРЕСА_2 , яка належить мені на праві власності При виповненні ОСОБА_4 повноліття в квітні 2029 року укласти договір-дарування на дане нерухоме майно (Ѕ частини трьохкімнатної квартири).

7. Я, ОСОБА_2 даю згоду на визнання права власності за ОСОБА_1 земельну ділянку, яка розташована в с. Угринів Тисменицького району урочище Бавки кадастровий номер НОМЕР_2 , цільове призначення: ведення особистого селянського господарства площею 0,1500 га., яка є спільною сумісною власністю подружжя.

8. Я, ОСОБА_1 , даю згоду на те, що

- земельна ділянка, яка розташована в с. Рибне Тисменицького району урочище За плотами кадастровий номер НОМЕР_1 , цільове призначення: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, загальною площею 0,1534 га;

- земельна ділянка, яка розташована в с. Рибне Тисменицького району урочище За плотами кадастровий номер НОМЕР_1 , цільове призначення: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, загальною площею 0,1534 га залишаються у власності ОСОБА_2 .

9. Я, ОСОБА_2 ,даю згоду на те, що в трьохкімнатній квартирі АДРЕСА_3 , яка належить мені на праві приватної власності будуть постійно проживати ОСОБА_1 та наші неповнолітні діти: ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

10. Я, ОСОБА_2 , зобов`язуюсь допомагати в оформленні всіх необхідних документів, що стосуються житла - квартири

АДРЕСА_4 . Я, ОСОБА_2 , зобов`язуюсь не проживати в квартирі за адресою: АДРЕСА_2 та не заходити в дане житло.

12. Я, ОСОБА_1 , зобов`язуюсь не створювати перешкод для спілкування ОСОБА_2 з неповнолітніми дітьми: ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

13. Визнати за ОСОБА_1 право власності на земельну ділянку, яка розташована в с. Угринів Тисменицького району урочище Бавки кадастровий номер НОМЕР_2 , цільове призначення: ведення особистого селянського господарства площею 0,1500 га.

14. Сторони погоджують, що підтвердженням виконання умов даної мирової угоди, є наявність договорів-дарування на вищезазначену нерухомість, оформлених на ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , а також оформлення витягу про реєстрацію права власності на земельну ділянку на ОСОБА_1 .

15. Сторони мирової угоди заявляють, що іншого майна нажитого у шлюбі у них немає і претензій немає.

16. Сторони, укладенням даної мирової угоди, підтверджують відсутність майнових та будь-яких інших претензій одна до одної.

17.Сторони стверджують, що дана мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

18. Сторони стверджують, що дана угода укладена в добровільному порядку, без тиску та обману, не внаслідок збігу тяжких обставин, умови угоди сторонами зрозумілі. Текст угоди прочитаний особисто кожною Стороною, доповнень та зауважень немає.

19. Сторони стверджують, що до підписання мирової угоди їм роз`яснено наслідки ст.256 ЦПК України і просять суд затвердити дану мирову угоду, а провадження по справі закрити у зв`язку з укладення мирової угоди в порядку визначеному ст.ст.207, 208, 255 ЦПК України.

20. Дана мирова угода складена в трьох екземплярах, по одному для кожної із Сторін і для Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя - закрити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Івано-Франківський міський суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя О.М. Бабій

СудІвано-Франківський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.05.2019
Оприлюднено24.05.2019
Номер документу81928899
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —344/18182/18

Ухвала від 23.05.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 25.01.2019

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

Ухвала від 12.11.2018

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бабій О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні