Ухвала
від 21.05.2019 по справі 391/666/17
КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 391/666/17

Провадження № 6/391/6/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.05.2019 р.селище Компаніївка

Компаніївський районний суд Кіровоградської області:

головуюча - суддя Мумига І.М.

за участю секретаря - Качинської О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Компаніївка Кіровоградської області заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну стягувача у виконавчому листі та видачу дубліката виконавчого листа в цивільній справі за позовом Бобринецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди ,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Компаніївського районного суду Кіровоградської області від 16.11.2017 року задоволено позовні вимоги Бобринецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в розмірі 2 692,32 грн., та судові витрати у розмірі 1600,00 грн. Рішення суду не оскаржувалось та набрало законної сили. На виконання судового рішення були видані виконавчі листи.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області звернувся до суду з заявою про заміну стягувача у виконавчому листі № 391/666/17, виданому Компаніївським районним судом Кіровоградської області 22.01.2018, мотивуючи це тим, що Бобринецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області припинило свою діяльність про, що у відповідності до норм Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців громадських формувань внесено відповідний запис в облікову карту юридичних осіб. Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області є правонаступником припиненого управління, якому передано все майно, права та обов`язки Бобринецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області.

В судове засідання сторони не з`явилися, про день, час та місце розгляду заяви повідомлялися належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Зваживши доводи заяви, вивчивши письмові матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява представника заявника підлягає задоволенню у повному обсязі з наступних підстав.

Судом встановлено, що рішенням Компаніївського районного суду Кіровоградської області від 16.11.2017 року задоволено позовні вимоги Бобринецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в розмірі 2 692,32 грн., та судові витрати у розмірі 1600,00 грн . Рішення суду не оскаржувалось та набрало законної сили. На виконання судового рішення були видані виконавчі листи.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України Про деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України від 08.11.2017 № 821 Бобринецьке об`єднане управління пенсійного фонду України Кіровоградської області входить до переліку управлінь, яке реорганізовувалось шляхом приєднання до головного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області. Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області є правонаступником припиненого управління, якому передано все майно, права та обов`язки Бобринецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області.

Згідно із ч. 1, 2, 5 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного суду України від 20.11.2013 року, заміна кредитора у зобов`язанні можлива з підстав відступлення вимоги (цесія), правонаступництва (смерть фізичної особи, припинення юридичної особи) тощо й до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, у тому числі бути стороною виконавчого провадження шляхом подання ним та розгляду судом заяви про заміну стягувача.

Згідно ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до п.17.4 Перехідних Положень ЦПК України , у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Відповідно до відповіді начальника Компаніївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, на примусове виконання виконавчий лист № 391/666/17 про стягнення коштів в сумі 2692,32 грн з ОСОБА_1 до відділу виконавчої служби не надходив. З викладеного вбачається, що вказаний виконавчий лист при пересилці був втрачений.

На підставі викладеного, керуючись ст. 442 ЦПК України , п.17.4 Перехідних Положень ЦПК України , Законом України "Про виконавче провадження" , -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області про заміну стягувача у виконавчому листі та видачу дубліката виконавчого листа в цивільній справі за позовом Бобринецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди - задовольнити .

Замінити стягувача у виконавчому листі № 391/666/17, виданому Компаніївським районним судом Кіровоградської області 22.01.2018 з Бобринецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Кіровоградської області (ЄДРПОУ 40385483) на Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області (ЄРПОУ 20632802).

Видати дублікат виконавчого листа Компаніївського районного суду Кіровоградської області від 22.01.2018 № 391/666/17, про стягнення з ОСОБА_1 матеріальної шкоди у розмірі 692,32 грн., на користь Головного управління пенсійного фонду України в Кіровоградській області (ЄРПОУ 20632802).

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надіслати учасникам справи, а також державному виконавцю в порядку, передбаченому ст. 272 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду через Компаніївський районний суд Кіровоградської області протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Відомості про учасників справи:

Заявник: Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області, юридична адреса 25009 вул.Соборна, 7а м.Кропивницький, код ЄДРПОУ 20632802.

Боржник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 .

Суддя І.М. Мумига

СудКомпаніївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено24.05.2019
Номер документу81930948
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —391/666/17

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

Рішення від 16.11.2017

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

Ухвала від 11.10.2017

Цивільне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Мумига І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні