Ухвала
від 24.05.2019 по справі 346/2344/18
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/2344/18

Провадження № 1-кс/346/892/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 травня 2019 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в кримінальному провадженні №12018090180000059 від 12 січня 2018 року клопотання слідчого Коломийського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Коломийської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

22 травня 2018 року до суду надійшло дане клопотання, в якому слідчий посилається на те, що 11 січня 2018 року до Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області надійшло звернення ОСОБА_5 про те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів актів виконаних робіт за договором підряду № 53 від 28 квітня 2017 року, на підставі яких у листопаді-грудні 2017 року ІНФОРМАЦІЯ_1 перераховані бюджетні кошти в сумі 16277466, 00 грн., однак роботи, що зазначені в актах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » фактично не виконало.

На підставі вищенаведеного, 12 січня 2018 року внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України за № 12018090180000059.

Досудовим розслідуванням на підставі інформації, яка оприлюднена на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_3 », встановлено, що 15 березня 2017 року КУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (замовник) розмістило оголошення № UA-2017-03-15-000107-b про проведення відкритих торгів на веб-порталі « ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо закупівлі послуг «Реконструкція берегоукріплення влаштування дамби на р. Прут від моста на с. Н. Вербіж до парку ім. Т. Шевченка в м. Коломиї» за очікуваною вартістю предмету закупівлі 17675366, 00 грн. Електронний аукціон відбувся 03 квітня 2017 року та переможцем торгів стало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Згідно протоколу розгляду тендерних пропозицій № 33 від 13 квітня 2017 року учасник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » подав повний пакет документів, відповідає кваліфікаційним критеріям, відсутні підстави для відхилення тендерної пропозиції відповідно до вимог, визначених у ст. 17 Закону України «Про публічні закупівлі».

Надалі як наслідок проведення публічних торгів, між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » 28 квітня 2017 року укладено договір підряду № 53, згідно якого замовник доручає, а підрядник в межах договірної ціни виконує власними та залученими силами та засобами роботи з украплення берегів річок (реконструкція берегоукріплення влаштування дамби на р. Прут від моста на с. Н. Вербіж до парку ім. Т. Шевченка в м. Коломиї), забезпечує необхідну якість робіт у відповідності до державних будівельних норм та інших нормативних документів, здає їх в обумовлені строки замовнику з передачею всієї виконавчої документації, усуває зауваження приймальних комісій та дефекти, допущені з його вини, протягом гарантійного строку експлуатації об`єкту, а замовник зобов`язується передати підряднику фронт робіт, затверджену проектно-кошторисну документацію, прийняти і оплатити об`єкт. За цим договором ціна складає 16476899, 00 грн., що включає витрати на необхідні матеріали та вартість виконання робіт. Ціна визначена проектно-кошторисною документацією та є динамічною. Джерелом фінансування об`єкту є кошти державного та міського бюджету. Подальшу оплату за виконані підрядником роботи, замовник здійснює після підписання сторонами актів приймання, виконаних підрядних робіт (форма КБ-2в) та довідок про вартість виконаних підрядних робіт (форма КБ-3). Довідки та акти готуються підрядником та передаються на розгляд та підписання замовнику не пізніше 25-го числа поточного місяця. Замовник повинен розглянути та підписати довідки та акти протягом двох робочих днів з моменту надання цих документів підрядником. Усі розрахунки здійснюються в національній валюті України у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок сторони-отримувача платежу. Одним з обов`язків підрядника згідно договору є приступання до роботи виключно після повідомлення замовником про надання дозволу на початок виконання робіт.

З метою всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення, встановлення причетності конкретних осіб до його вчинення та з метою документування злочинної діяльності, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу з можливістю вилучення документів, що стосуються стосуються об`єкту нерухомого майна дамби на р. Прут від моста на с.Нижній Вербіж до парку ім. Т. Шевченка в м. Коломиї та її реконструкції, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ( юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ).

Просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів, який застосовується на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав клопотання про розгляд справи без його участі.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », будучи належно повідомленим про час і місце розгляду справи, на розгляд клопотання не з`явився.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно дост. 159 ч.1 КПК Українитимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Зазначені речі не є речами, до яких заборонено доступ відповідно дост. 161 КПК Українилистуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом, або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у звязку із наданням правової допомоги, або обєктами, які додані до такого листування, чи інших форм обміну інформацією.

Беручи до уваги подані органом розслідування докази, а саме: витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018090180000059 від 12 січня 2018 року, про внесення відомостей вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 1ст. 366 КК України; копію ухвали Коломийського міськрайонного суду від 27 серпня 2018 року про призначення судової будівельно-технічної експертизи; копію клопотання експерта ІНФОРМАЦІЯ_4 від 10 травня 2019 року про надання додаткових матеріалів необхідних для проведення експертизи; копію наказу № 86К ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 18 вересня 2017 року про призначення заступника директора ОСОБА_6 відповідальним за проведення будівельних робіт по будівництву об`єкту: «ДК 021:2015 «45246200-5 Укріплення берегів річок ( Реконструкція берегоукріплення-влаштування дамби на р. Прут від моста на с. Н. Вербіж по парку ім.. Т. Шевченка в м. Коломия», вважаю, що слідчим належно обґрунтовано те, що документи, про надання тимчасового доступу до яких заявлено клопотання, перебувають у володінні вказаної юридичної особи, і мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а оскільки іншим чином довести обставини вчинення злочину неможливо, то слідчому слід надати дозвіл, який він просить.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Надати слідчому СВ Коломийського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ, з можливістю вилучення документів, що стосуються об`єкту нерухомого майна дамби на р. Прут від моста на с.Нижній Вербіж до парку ім. Т. Шевченка в м. Коломиї та її реконструкції, а саме:

- актів передачі об`єкта Замовником Генпідряднику для реконструкції;

- дозволів (декларації) на початок виконання будівельних робіт;

- актів передачі завершеного будівництвом об`єкта Генпідрядником замовнику після реконструкції;

- загальних журналів будівельних робіт (форма №КС-6); спеціальних журналів з окремих видів робіт; журналів авторського та технічного нагляду; актів вхідного контролю конструкцій, виробів, матеріалів та устаткування; актів проміжного приймання робіт; актів пусконалагоджувальних робіт; актів контролю якості виконаних робіт; звітів про витрати матеріалів у будівництві по формі М29; виконавчої документації виконаних робіт;

- комплектів робочих креслень із написами, розробленими особами, відповідальними за виконання будівельно-монтажних робіт, про відповідність виконаних у натурі робіт цим кресленням або змінами у них, внесеними за погодженням із замовником та проектувальником.

Які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ).

Строк дії ухвали один місяць, тобто до 24 червня 2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.05.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81954135
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —346/2344/18

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 27.08.2018

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 26.06.2018

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

Ухвала від 06.06.2018

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні