Ухвала
від 21.05.2019 по справі 487/3824/19
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/3824/19

Провадження № 1-кс/487/4008/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.05.2019 року слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва - ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві клопотання прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчим територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 42019000000000921 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 205 КК України про надання тимчасового доступу до речей і документів,-

ВСТАНОВИВ:

20.05.2019 року прокурорвідділу організаціїі процесуальногокерівництва досудовимрозслідуванням, якездійснюється слідчимтериторіальним управліннямДержавного бюророзслідувань,розташованого ум.Миколаєві Генеральноїпрокуратури України ОСОБА_3 ,звернувся із клопотанням,в якомупросив надати слідчому СУТУ ДБР,розташованого ум.Миколаєві ОСОБА_4 ,іншим слідчим,які входятьдо складугрупи слідчих;прокурорам групипрокурорів: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ,іншим прокурорамгрупи прокурорів;працівникам відповіднихоперативних підрозділів,які виконуютьдоручення слідчогота/або прокуроратимчасовий доступдо документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, та відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період 2016-2019 років, а саме: фінансово-господарських договорів з додатками та доповненнями до них; специфікацій до договорів; податкових та/або видаткових накладних; рахунків-фактур; платіжних доручень, векселів, актів прийому-передачі векселів; актів прийому-передачі (виконаних робіт); актів взаємозвірки; реєстрів виданих та отриманих податкових накладних; товарно-транспортних накладних, надання послуг; сертифікатів якості (відповідності) на придбання ТМЦ; договорів та первинних бухгалтерських документів про подальший рух товарів, виконання робіт, надання послуг; копій із журналу-ордеру по рахунку №361 (розрахунки з вітчизняними покупцями); копій із журналу-ордеру по рахунку №281 (товари на складі); карток складського обліку; документів за результатами проведення інвентаризацій; копії сторінок журналів видачі довіреностей; відомостей щодо виду та обсягу виконаних робіт та/ або наданих послуг службовими особами ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та іншими залученими до їх виконання/ надання підприємствами, які перебувають у володінні ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ); ПТ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ); ПП " ОСОБА_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ); ПП " ОСОБА_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ); ПП " ОСОБА_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ); ПП " ОСОБА_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ); ПП ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_16 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_17 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ) та відображають фінансово-господарські взаємовідносини з ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Клопотання обґрунтоване тим, що використання вказаних у клопотанні документів в рамках кримінального провадження необхідне з метою їх дослідження, проведення податкових перевірок та подальшого експертного дослідження, а також встановлення осіб, які підписували такі документи, окрім цього вищевказані документи, містять охоронювану законом таємницю, становлять комерційну таємницю, тимчасовий доступ до якої та розпорядження про вилучення, здійснюється лише на підставі ухвали слідчого судді, суду, відповідно до вимог ст. ст. 159, 162 КПК України.

Також просив проводити розгляд клопотання без виклику осіб у володінні яких перебувають вказані у клопотанні документи,інспекції, з метою запобігання розголошення даних досудового розслідування та запобігання спробам знищити, змінити речі та документи, які мають істотне значення для даного кримінального провадження.

В судовезасідання прокурор ОСОБА_3 не з`явився, надав до суду заяву, просив розглянути клопотання за його відсутності, клопотання підтримав, просив про його задоволення.

Відповідно до ст. 163 КПК України клопотання про тимчасовий доступ до документів розглянуто за відсутності особи, у володінні якої знаходяться документи.

Дослідивши клопотання та докази, якими воно обґрунтовується, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Слідчим територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019000000000921 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 205 КК України за фактом умисного не вжиття упродовж 2017-2018 років контрольно-перевірочних заходів стосовно ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та ТДВ« ІНФОРМАЦІЯ_19 » службовими особами Нацкомфінпослуг, використовуючи службове становище та будучи обізнаними про використання суб`єктами господарювання ліцензій на право надання послуг у сфері страхування, що спричинило настання тяжких наслідків, а також за фактом створення/придбання упродовж 2017 - 2018 років невстановленими особами суб`єктів господарювання ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 », з метою прикриття незаконної діяльності.

Під часдосудового розслідуваннявстановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_20 (Нацкомфінпослуг), використовуючи службове становище, надали ліцензії на здійснення страхової діяльності страховикам з ознаками фіктивності: ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ).

У подальшому невстановлені особи з метою прикриття незаконної діяльності, які діяли від імені ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » використовуючи їх реквізити, шляхом документального оформлення безтоварних операцій, створювали видимість здійснення страхової діяльності на загальну суму 286 млн. грн. та 2.5 млрд. грн. відповідно.

Поряд з цим, невстановлені службові особи Нацкомфінпослуг, всупереч інтересам служби, діючи за попередньою змовою із невстановленими особами, які діяли від імені ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 », зловживаючи службовим становищем, умисно з метою одержання неправомірної вигоди для себе та інших осіб не проводили перевірки щодо правильності застосування зазначеними страховиками законодавства про страхову діяльність і достовірності їх звітності та/ або не приймали рішення про анулювання виданих ліцензій, чим забезпечили безперешкодне функціонування страховиків з порушенням вимог чинного законодавства, що спричинило тяжкі наслідки.

Так, через ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (окремі засновники якої під час допиту повідомили про непричетність до даного страховика ОСОБА_15 та ОСОБА_16 ) з метою прикриття незаконної діяльності під видом надання страхових послуг перерахували понад 286 млн. грн. на низку підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ПП « ОСОБА_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), ПП « ОСОБА_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_28 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_30 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_31 ) ( ОСОБА_19 під час допиту повідомив, що засновником та керівником даного підприємства став за грошову винагороду) та інші, що спричинило велику матеріальну шкоду державі.

Суб`єктами господарювання, які перераховували грошові кошти на користь ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » для їх можливого подальшого перерахування на користь підприємств з ознаками фіктивності є: ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) та інші.

Таким чином службові особи Нацкомфінпослуг використовуючи службове становище, отримавши дані, що можуть свідчити про використання суб`єктами господарювання ліцензій на право надання послуг у сфері страхування та/ або страхових послуг з порушенням вимог чинного законодавства, які отримані ними без відповідних умов, належних заходів до прийняття рішення про відмову у видачі ліцензії або їх відкликання, анулювання за результатами відповідних перевірок, не вжили, чим надали можливість невстановленим особам, які діяли від імені ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » та ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » створювати видимість проведення ними страхової діяльності, що спричинило настання тяжких наслідків та спричинення великої матеріальної шкоди державі.

За результатами слідчих дій установлено, що невстановлені особи, які діють від імені ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за удаваними угодами шляхом проведення безтоварних операцій перераховували на фіктивні підприємства грошові кошти з метою ухилення від оподаткування, формування фіктивного податкового кредиту минаючи систему оподаткування, органи державного контролю та фінансового моніторингу тощо, які надходили від підприємств реального сектору економіки.

Єдиним можливим способом встановлення підстав для перерахування грошових коштів на користь ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » підприємствами реального сектору економіки є дослідження укладених з ними удаваних безтоварних угод.

Виходячиз вищенаведеного,на данийчас уоргану досудовогорозслідування виникланеобхідність вотриманні тимчасовогодоступу доречей ідокументів, зможливістю вилученняоригіналів такихдокументів, а саме до первинних фінансово-господарські документів ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по взаємовідносинам з іншими фіктивними підприємствами, що містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження який застосовується з метою досягнення дієвості цього провадження (ст. 131 КПК України).

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

У відповідності з ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Прокурором в судовому засіданні доведено наявність підстав, передбачених ч.5 ст. 163 КПК України.

З огляду на суть кримінального правопорушення, за яким здійснено правову кваліфікацію кримінального провадження та обсяг слідчих дій, які необхідно вчинити для проведення повного та всебічного досудового розслідування, суд дійшов висновку про те, що клопотання слід задовольнити в повному обсязі, оскільки такий ступінь втручання щодо зазначених вище документів, повністю виправдовує потреби досудового розслідування.

Керуючись ст. ст. 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокуроравідділу організаціїі процесуальногокерівництва досудовимрозслідуванням, якездійснюється слідчимтериторіальним управліннямДержавного бюророзслідувань,розташованого ум.Миколаєві Генеральноїпрокуратури України ОСОБА_3 укримінальному провадженні№ 42019000000000921за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.364,ч.2ст.205 ККУкраїни пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів задовольнити.

Надати слідчому СУ ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві ОСОБА_4 , іншим слідчим, які входять до складу групи слідчих; прокурорам групи прокурорів: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , іншим прокурорам групи прокурорів; працівникам відповідних оперативних підрозділів, які виконують доручення слідчого та/ або прокурора, тимчасовий доступдо документів,з можливістювилучення їхоригіналів, які перебувають у володінні ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ); ПТ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ); ПП " ОСОБА_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ); ПП " ОСОБА_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ); ПП " ОСОБА_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ); ПП " ОСОБА_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ); ПП ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_16 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_17 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ) та відображають фінансово-господарські взаємовідносини ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за період 2016-2019 років, а саме: фінансово-господарських договорів з додатками та доповненнями до них; специфікацій до договорів; податкових та/або видаткових накладних; рахунків-фактур; платіжних доручень, векселів, актів прийому-передачі векселів; актів прийому-передачі (виконаних робіт); актів взаємозвірки; реєстрів виданих та отриманих податкових накладних; товарно-транспортних накладних, надання послуг; сертифікатів якості (відповідності) на придбання ТМЦ; договорів та первинних бухгалтерських документів про подальший рух товарів, виконання робіт, надання послуг; копій із журналу-ордеру по рахунку №361 (розрахунки з вітчизняними покупцями); копій із журналу-ордеру по рахунку №281 (товари на складі); карток складського обліку; документів за результатами проведення інвентаризацій; копії сторінок журналів видачі довіреностей; відомостей щодо виду та обсягу виконаних робіт та/ або наданих послуг службовими особами ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та іншими залученими до їх виконання/ надання підприємствами.

Ухвала дійсна до 21.06.2019року (включно).

Роз`яснити посадовим особам ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_7 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ); ПТ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ); ПП " ОСОБА_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ); ПП " ОСОБА_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ); ПП " ОСОБА_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ); ПП " ОСОБА_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ); ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ); ПП ФІРМА " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_16 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ); ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_17 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ) положення частини 1 статті 166 КПК України, згідно яких, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженнюне підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81956007
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —487/3824/19

Постанова від 04.10.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 11.10.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Фаріонова О. М.

Постанова від 27.09.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Щербина С. В.

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Фаріонова О. М.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Фаріонова О. М.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 20.09.2019

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні