Ухвала
від 27.02.2019 по справі 753/4251/19
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4251/19

провадження № 1-кс/753/1676/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" лютого 2019 р. слідчийсуддя Дарницькогорайонного судум.Києва ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розлянувши усудовому засіданніклопотання слідчогоз ОВС2-гоВРКП СУФР ГУДФС ум.Києві лейтенантаподаткової міліції ОСОБА_3 ,про тимчасовийдоступ додокументів укримінальному провадженні№32019100000000141від 18.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205-1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий зОВС 2-гоВРКП СУФР ГУДФС ум.Києві лейтенантподаткової міліції ОСОБА_3 ,за погодженняміз процесуальнимкерівником ОСОБА_4 ,звернувся досуду зклопотанням протимчасовий доступдо речейі документів,які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ( ІНФОРМАЦІЯ_6 ), з метою вилучення реєстраційних документів за весь період діяльності.

У судове засідання слідчий не з`явився.

Слідчий суддя розглянув клопотання у відсутність представника особи, у володінні якої знаходяться документи, відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

З клопотаннята доданихдо ньогоматеріалів вбачається,що впровадженнідругого СВРКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві знаходятьсяматеріали досудовогорозслідування за№32019100000000141від 18.02.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205-1, КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 вніс в документи, які подаються для проведення державної реєстрації юридичних осіб: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) завідомо неправдиві відомості, ч.2 ст.205-1 КК України.

Допитаний як свідок директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 , дав показання, про непричетність до введення фінансово-господарських операцій по вищевказаним підприємствам, а також останній повідомив, що придбав вказані підприємства за грошову винагороду.

Крім того, в ході проведеного огляду інформаційно-аналітичної бази ГУ ДФС України «Податковий Блок», встановлено, що вищевказані підприємства податкової звітності до ДПІ не подають, платниками ПДВ та єдиного податку не зареєстровані, відсутні трудові ресурси на підприємствах, офісні, торгівельні та складські приміщення, виробниче обладнання, сировина і матеріали, що вказує на відсутність факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності.

Вході досудовогослідства встановлено,що місцезнаходженняреєстраційної справиТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_1 )на данийчас знаходитьсяв ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Крім того,місцезнаходження реєстраційноїсправи ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_5 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_2 )на данийчас знаходитьсяв ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Так, під час досудового розслідування виникла необхідність у отриманні документів, які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ( ІНФОРМАЦІЯ_6 ), з метою вилучення реєстраційних документів за весь період діяльності.

Клопотання мотивоване тим, що документи, доступ до яких планується отримати, мають значення для розслідування та встановлення істини по кримінальному провадженню та оригінали документів необхідні для призначення відповідних експертиз, виявлення осіб, причетних до здійснення протиправної схеми та допиту їх в якості свідка.

Увідповідності доп.7п.п.4«Рішення координаційноїнаради зпроблем судовоїекспертизи приМіністерстві юстиціїУкраїни» від02березня 2012року проведення експертизи по копіям документів, а саме її висновок, формулюється виключно у вірогідній формі з відповідним обґрунтуванням, зокрема фактом відсутності оригіналу документа, тому у слідства виникає необхідність у безпосередньому вилучені саме оригіналів документів, а не їх копій.

Відповідно до ст. 163 КПК України під час судового розгляду сторона, яка звернулась з клопотанням, має довести наявність достатніх підстав вважати, що речі або документи, про тимчасовий доступ до яких надійшло подання: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей, що містяться речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів з вилученням їх оригіналів, оскільки без отримання вказаних документів неможливо встановити істину у кримінальному провадженні, що має суттєве значення для розслідування кримінального провадження та оригінали вказаних документів необхідні для проведення відповідних експертиз.

Керуючись ст.ст. 108, 160, 162-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим другогослідчого ВРКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_6 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ,або задорученням (впорядку ст.40КПК України)оперативним співробітникамдругого відділуоперативного управлінняГУ ДФСу м.Києві, ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 тимчасовий доступ до речей та докуменів, які перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ( ІНФОРМАЦІЯ_6 ) за весь період діяльності, з можливим вилученням їх оригіналів.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення.

Строк дії даної ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.02.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —753/4251/19

Ухвала від 27.02.2019

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні