Постанова
від 23.05.2019 по справі 761/15590/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/15590/19

Провадження № 3/761/3644/2019

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2019 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Піхур О.В., розглянувши матеріали, які надійшли від приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Корольова Михайла Андрійовича про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , за ст. 188-13 КУпАП,-

в с т а н о в и в :

Із протоколу про адміністративне правопорушення №2 від 27 лютого 2019 року вбачається, що приватним виконавцем виконавчого округу міста Києва Корольовим Михайлом Андрійовичем проводилось примусове виконання наказу Господарського суду м. Києва № 910/2663/18 від 20.06.2018 року про стягнення з ПП Данік (код 35625538; м. Київ, вул. Білоруська 10/18) на користь ПАТ КБ ПриватБанк (код 14360570) суму боргу в розмірі 873561,44 грн.

24.21.2019р. приватним виконавцем Корольовим М.А. було здійснено виклик директора ПП Данік ОСОБА_1 з обов`язком надати для приватного виконавця певні пояснення та відомості.

На особистому прийомі у приватного виконавця директор ПП Данік ОСОБА_1 на законні вимоги приватного виконавця, відмовився надавати витребувані документи та надавати відповідні пояснення.

В судове засідання ОСОБА_1 не з`явився, про день та час розгляду справи повідомлений судом належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до п.18 ч.3 ст.18 Закону України Про виконавче провадження , виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право : вимагати від матеріально відповідальних і посадових осіб боржників - юридичних осіб або боржників - фізичних осіб надання пояснень за фактами невиконання рішень або законних вимог виконавця чи іншого порушення вимог законодавства про виконавче провадження.

Відповідно до ч.4 ст.18 Закону України Про виконавче провадження , вимоги виконавця щодо виконання рішень є обов`язковими на всій території України, невиконання законних вимог виконавця тягне за собою відповідальність, передбачену законом.

Відповідно ст.76 Закону України Про виконавче провадження , за невиконання законних вимог виконавця, порушення вимог цього Закону, у тому числі за несвоєчасне подання або неподання звітів про відрахування із заробітної плати та інших доходів боржника, неподання або подання неправдивих відомостей про доходи і майновий стан боржника, ненадання боржником на вимогу виконавця декларації чи зазначення у декларації неправдивих відомостей або неповідомлення про зміну таких відомостей, неповідомлення боржником про зміну місця проживання (перебування) чи місцезнаходження або місця роботи (отримання доходів), а також за неявку без поважних причин за викликом виконавця, винні особи несуть відповідальність відповідно до закону.

Невиконання законних вимог державного виконавця, приватного виконавця щодо усунення порушень законодавства про виконавче провадження, несвоєчасне подання або неподання звітів про відрахування із заробітної плати та інших доходів боржника, неподання або подання недостовірних відомостей про доходи і майновий стан боржника, ненадання на вимогу державного виконавця, приватного виконавця декларації про доходи та майно, що подається відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", чи зазначення у такій декларації неправдивих відомостей або неповідомлення про зміну відомостей, які зазначаються у декларації, неповідомлення боржником про зміну місця проживання чи місцезнаходження або місця роботи (отримання доходів), а також неявка без поважних причин за викликом державного виконавця, приватного виконавця тягнуть за собою накладення штрафу від п`ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 188-13 КУпАП).

Отже, в діях ОСОБА_1 вбачається склад адміністративного правопорушення передбаченого ст. 188-13 КУпАП.

Вина ОСОБА_1 підтверджується матеріалами адміністративної справи, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення № 2 від 27 лютого 2019 року, матеріалами виконавчого провадження №57967364, та до нього слід застосувати стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян

У разі ухвалення судом постанови про накладення адміністративного стягнення справляється судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч. 5 ст. 4 Закону України Про судовий збір ).

На підставі викладеного, керуючись ст. 188-13 КУпАП, ст.ст.18, 76 ЗУ Про виконавче провадження

п о с т а н о в и в :

Притягнути до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 188-13 КУпАП та накласти на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень 00 копійок.

Стягнути з ОСОБА_1 в дохід держави судовий збір в розмірі 384 гривні 20 копійок.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги до Шевченківського районного суду м. Києва протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скарга, не було подано протягом десяти днів. У разі подання апеляційної скарги, постанова, якщо вона не скасована, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Строк пред`явлення до виконання даної постанови три місяці з дня набрання постановою законної сили.

Суддя

Дата ухвалення рішення23.05.2019
Оприлюднено26.05.2019
Номер документу81967642
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —761/15590/19

Постанова від 23.05.2019

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд міста Києва

Піхур О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні