Ухвала
від 21.05.2019 по справі 242/1476/19
СЕЛИДІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 242/1476/19

Провадження №1-кп/242/560/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 травня 2019 року Селидівський міський суд Донецької області у складі головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , захисника ОСОБА_4 , обвинувачених ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Селидове кримінальне провадження № 12018050140000673 від 14 вересня 2018 року відносно:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Тахтамигда Сковородинського району Амурської області, громадянки України, раніше не судимої, працюючої заступником головного бухгалтера Авдіївської центральної міської лікарні, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 ;

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Авдіївка Донецької області, громадянки України, раніше не судимої, працюючої головним бухгалтером Авдіївської центральної міської лікарні, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 ;

ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженки м. Авдіївка Донецької області, громадянки України, раніше не судимої, працюючої завідуючим стоматологічним відділенням поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_3 ;

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженки м, Новомосковськ Дніпропетровської області, громадянки України, працюючої заступником головного лікаря з господарської частини Авдіївської центральної міської лікарні, раніше не судимої, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_4 ,

Обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення. передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

До Селидівського міського суду Донецької області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12018050140000673 від 14 вересня 2018 року відносно ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , обвинувачених у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, з якого вбачається наступне.

04 січня 2016 року наказом головного лікаря Авдіївської Центральної міської лікарні (далі за текстом АЦМЛ) № 11 від 04.01.2016 року, створено та затверджено склад комітету з конкурсних торгів Авдіївської Центральної міської лікарні, відповідно до якого головою комітету з конкурсних торгів призначено ОСОБА_5 .

Відповідно до Примірного Положення про комітет з конкурсних торгів або уповноважену особу (осіб) затвердженого Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 557 від 30.03.2016:

розділу 1.2.Тендерний комітет (далі комітет) службові (посадові) та інші особи замовника, призначені відповідальними за організацію та проведення процедур закупівлі згідно із Законом «Про публічні закупівлі» (далі за текстом «Закон»)

розділу 1.6.Метою діяльності уповноваженої особи (осіб) є організація та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника на засадах об`єктивності та неупередженості

розділу 1.7.Комітет і уповноважена особа (особи) у своїй діяльності керуються Законом, іншими нормативно-правовими актами з питань публічних закупівель та цим Положенням.

розділу 2.3.Керівництво роботою комітету здійснює його голова, який призначається замовником, та може мати право на підписання договорів про закупівлю у разі надання таких повноважень замовником, оформлених відповідно до законодавства.

розділу2.4.Голова комітету призначає заступника (заступників) голови, секретаря з числа членів комітету та визначає функції кожного члена комітету.

У разі відсутності голови комітету його обов`язки виконує заступник голови комітету (якщо призначено кількох заступників голови комітету, то голова визначає серед них виконуючого обов`язки голови комітету на період своєї відсутності).

За відсутності секретаря комітету його обов`язки виконує інший член комітету, визначений його головою .

розділу 2.5.Формою роботи комітету є засідання, яке є правомочним за присутності на ньому не менше двох третин членів комітету.

розділу 2.6.Рішення з питань, що розглядаються на засіданнях комітету, приймаються простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів голос голови комітету є вирішальним.

Рішення комітету оформлюється протоколом, який підписується всіма членами комітету, присутніми на засіданні. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на його засіданні, з кожного питання.

розділу 2.7.Комітет відповідає за організацію та проведення процедур закупівель.

У процесі роботи він забезпечує реалізацію таких функцій:

планування закупівель, складання та затвердження річного плану закупівель;

здійснення вибору процедури закупівлі та її проведення;

забезпечення рівних умов для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

забезпечення складання, затвердження та зберігання відповідних документів з питань публічних закупівель, визначених Законом;

забезпечення оприлюднення інформації та звіту щодо публічних закупівель відповідно до Закону;

надання роз`яснення особам, що виявили намір взяти участь у процедурі закупівель, щодо змісту тендерної документації у разі отримання відповідних запитів;

здійснення інших дій, передбачених Законом.

розділу 2.10. Члени комітету зобов`язані:

брати участь у всіх його засіданнях особисто;

організовувати та проводити процедури закупівель;

забезпечувати рівні умови для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

дотримуватися норм законодавства у сфері публічних закупівель та цього Положення; здійснювати інші дії, передбачені Законом.

розділу 2.11.Голова комітету:

організовує роботу комітету; приймає рішення щодо проведення засідань комітету; визначає дату і місце проведення засідань комітету; пропонує порядок денний засідань комітету; веде засідання комітету; уносить на розгляд керівника замовника пропозиції щодо змін у складі комітету; здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

розділу 2.15.Голова та секретар комітету персонально відповідають за повноту та достовірність інформації, що оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель для загального доступу.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про публічні закупівлі»:

п. 1 Для організації та проведення процедур закупівель замовник утворює тендерний комітет (комітети) або визначає уповноважену особу (осіб).

Тендерний комітет діє на засадах колегіальності та неупередженості.

Членство в тендерному комітеті або визначення уповноваженої особи (осіб) не повинно створювати конфлікт між інтересами замовника та учасника чи між інтересами учасників процедури закупівлі, наявність якого може вплинути на об`єктивність і неупередженість прийняття рішень щодо вибору переможця процедури закупівлі. Уповноважена особа (особи) під час організації та проведення процедур закупівель повинна забезпечити об`єктивність та неупередженість під час процесу організації та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника;

п. 4. Рішення тендерного комітету або уповноваженої особи оформлюєтьсяпротоколом. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на засіданні тендерного комітету, з кожного питання. Протокол підписується всіма членами комітету, присутніми на його засіданні, або всіма уповноваженими особами. У разі відмови члена тендерного комітету або однієї з уповноважених осіб підписати протокол про це зазначається у протоколі з обґрунтуванням причин відмови

Таким чином, ОСОБА_5 , будучі головою комітету з конкурсних торгів, виконуючи вищезазначені організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України, є службовою особою.

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» :

ст. 2Сфера застосування Закону

1. Цей Закон застосовується:

до замовників, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень;

до замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень.

Під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому цієї частини, замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель, установлених цим Законом, та можуть використовувати електронну систему закупівель з метою відбору постачальника товару (товарів), надавача послуги (послуг) та виконавця робіт для укладення договору

ст. 3 «Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об`єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням»;

ст. 16 :1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.

2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:

наявність обладнання та матеріально-технічної бази;

наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.

3. Визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в тендерній документації та вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі)

Згідно п.1.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 допорогова закупівля (далі-Закупівля)- закупівля замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою вартість, що встановлена в абзацах 2 та 3 частини 1 ст. 2 Закону «Про публічні закупівлі» ( вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень; іяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень)

Згідно п. 6.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час здійснення Закупівель Замовники повинні дотримуватися таких принципів здійснення закупівель: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об`єктивна та неупереджена оцінка пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням.

Згідно п. 6.3 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час оголошення Закупівлі Замовник розміщує в Системі інформацію про предмет, очікувану вартість Закупівлі, умови договору, порядок і умови проведення Закупівлі, строк подання пропозицій, а також вимоги до Учасника та іншу інформацію, яка, на його думку, є необхідною для проведення Закупівлі. Інформація, зазначена під час оголошення Закупівлі, повинна збігатися з інформацією, що зазначена у прикріплених документах (за наявності). У разі невідповідності пріоритетною вважається інформація, зазначена Замовником під час оголошення Закупівлі.

Згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі

Згідно п. 9.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Виключними підставами дискваліфікації є пропозиція Учасника, який запропонував найменшу ціну, не відповідає умовам Закупівлі.

Так на веб-порталі Уповноваженого органу було розміщено оголошення

№ UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

Відповідно до річного плану закупівель Авдіївської центральної міської лікарні (надалі за текстом АЦМЛ) на 2016 рік було передбачено за рахунок коштів місцевого бюджету, проведення допорогової закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація». Очікувана вартість закупівлі 1498345,00 грн.

Після опублікування оголошення № UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація» на веб-портал Уповноваженого органу 11.10.2016 року надійшла тендерна пропозиція від ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) з ціновою пропозицією на суму 1490 000, 00 грн.

Згідно п.6.9 «Порядку здійснення допорогових закупівель», розробленого на підставі абзацу 4 ч.1 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі» та абзацу 21 п.12 «Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого Постановою КМУ № 166 від 24.02.2016 року, та затвердженого Наказом ДП «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 року пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення закупівлі. Таким чином, відповідно до п.4 оголошення про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), яке було подане замовником АЦМЛ : «учасник на етапі «Очікування пропозицій» до завершення строку подачі пропозицій повинен надати в електронному (сканованому) вигляді наступні документи

1) Пропозицію, яка включає:

- розрахункові кошторисні документи (зведений, локальний кошторис, договірна ціна, відомість ресурсів, інше) відповідно до заявленого дефектного акту.

Кошторисна документація має бути розроблена в програмному комплексі АВК-5 версія 3.1.2 (не нижче) та додатково у форматі word, скріплена печаткоюта підписанаорганізацією-Учасником,а такожпідписом тапечаткою сертифікованогоінженера-проектувальника) у складі:

- договірної ціни, що визначається з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації;

- зведеного кошторисного розрахунку вартості ремонту з пояснювальною запискою (з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації та гл.10 утримання служби Замовника в розмірі 1,87 %).

- локальних кошторисів;

- відомість ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку з обґрунтуванням та посиланням на постачальника (з зазначенням сертифікату якості матеріальних ресурсів);

2) довідку про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід за формою:

3) довідку про наявність інженерно технічних працівників, які мають необхідні знання та досвід за формою:

4) довідку про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, визначених у технічному завданні:

5) інформаційну довідку, яка містить відомості про досвід виконання аналогічних видів робіт (виконання робіт за бюджетні кошти) не менше двох договорів за формою:

6) інформаційну довідку в довільній формі, яка містить відомості про досвід роботи в м. Авдіївка Донецької обл.;

7) скан-копію ліцензії/дозволу Учасника конкурсних торгів на право виконання будівельно-монтажних робіт з додатками;

8) копію кваліфікаційного сертифікату сертифікованого інженера-проектувальника в частині кошторисної документації;

9) копію свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

10) копію свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ або витяг з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку);

11)копію фінансовоїзвітності заостанній звітнійперіод з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді):

- Балансу підприємства учасника (Форма №1);

- Звіту про фінансові результати учасника (Форма №2);

12) оригінал або нотаріально завірену копію довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація.*

або документу отриманого в електронній формі за он-лайн запитом юридичної або фізичної особи про видачу довідки з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство (що видається у порядку згідно Положення проЄдиний реєстрпідприємств,щодо якихпорушено провадженняу справіпро банкрутство затвердженого Наказом міністерства юстиції №441/5 від 27.03.2015)* (підтвердження даної інформації перевірятиметься у Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, доступ до якого є вільним);

*-документ повинен бути датованим не більше місячної давнини відносно дати початку прийому пропозицій

13) довідку про стан позичкової заборгованості підприємства;

14) заповнену «Форму пропозиції» в довільній формі;

15) у вигляді листа в довільній формі надати контактні дані компанії-Учасника (з зазначенням реквізитів Учасника: назви, коду ЄДРПОУ, місцезнаходження, поштова адреса, телефони, електронної адреси, відомості про контактну особу (ПІП, посада, контактний телефон);

16) гарантійний лист Учасника, який підтверджує надання Учасником Замовнику копій всіх вищезазначених документів у паперовому вигляді, оформлених належним чином, у разі визнання його переможцем, протягом 3 робочих днів з дати визнання його переможцем електронної закупівлі;

17) підтвердження можливості виконання робіт без отримання авансового платежу;

18) підтвердження можливості виконувати роботи за умов відстрочки платежу до 90 календарних днів з моменту підписання Акту виконаних робіт;

19) переможець, незалежно від терміну проведення робіт, закуповує обладнання та матеріали по цінах на час проведення державної закупівлі (лист);

20) переможець забезпечує проходження державної експертизи кошторисної документації;

21) проект договору скріплений підписом та печаткою уповноваженої особи учасника, що підтверджує погодження учасника з основними умовами договору;

22) документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів), Статут або витяг зі Статуту (перша сторінка, сторінка(и) з переліком видів діяльності підприємства, сторінка (и) щодо повноважень директора та загальних зборів (акціонерів та /або учасників) та остання сторінка);

23) копії паспорту (ів) посадової (их) та/або уповноваженої (их) осіб на право підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт надаються учасником додатково за вимогою замовника;

24) інші документи, які Учасник відбору вважає за доцільним надати у складі своєї пропозиції.

Якщо документи,які вимагаютьсяу складіпропозиції непередбачені дляУчасника законодавствомУкраїни,Учасник повиненнадати довідкуу довільнійформі проте,що цідокументи неподаються з посиланнямна відповіднінорми законодавстваУкраїни.Учасник повинен передбачити заходи щодо захисту довкілля та надати відповідну довідку.

Всі довідки, повинні бути складені на бланку підприємства-Учасника з обов`язковим зазначенням вихідного номера, з підписом керівника підприємства та печаткою (у разі наявності), а копії документів належним чином завірені (підпис керівника підприємства та печатка (у разі наявності)

Якщо пропозиція закупівлі учасника містить не всі види робіт або зміну обсягів та складу робіт згідно з документацією закупівлі, або відсутня взагалі ця пропозиція вважається такою, що не відповідає умовам документації закупівлі, та відхиляється Замовником.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 комітетом з конкурсних торгів було проведено кваліфікацію визначення переможця конкурсних торгів.

Під час вивчення документації, наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), членами комітету конкурсних торгів АЦМЛ, встановлені невідповідності кваліфікаційним вимогам до учасників аукціону, зазначеним в оголошені, які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, а саме: відсутні наступні документи :

довідка про наявність інженерно технічнихпрацівників,які маютьнеобхідні знаннята досвід, інформаційнадовідка,яка міститьвідомості продосвід виконанняаналогічних видівробіт (виконанняробіт забюджетні кошти)не меншедвох договорів, інформаційнадовідка вдовільній формі,яка міститьвідомості продосвід роботив м.Авдіївка Донецькоїобл.; копіякваліфікаційного сертифікатусертифікованого інженера-проектувальникав частинікошторисної документації; копіяфінансової звітностіза останнійзвітній період з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді), довідка про стан позичкової заборгованості підприємства; документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів);

не відповідають вимогам наступні документи: довідка про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, довідка про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, копія свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не є дійсним; копія витягу з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку); оригінал або нотаріально завірена копія довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація, заповнена «Форма пропозиції» в довільній формі не відповідає вимогам.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 відбулося засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ з визначення переможця предмету закупівлі « Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки АЦМЛ за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16»

Згідно протоколу засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ визначення переможця б/н від 12.10.2016 року було вирішено:

учасника ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), пропозиція, якого відповідає умовам закупівлі, визначити переможцем вищевказаного предмету закупівлі,

укласти договір з ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) на суму 1490000,00 грн. у листопаді 2016 року.

Недоліки встановлені під час вивчення документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) до протоколу засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року зазначені не були.

Однак, голова комітету конкурсних торгів АЦМЛ ОСОБА_5 , перебуваючи на своєму робочому місці, у приміщенні АЦМЛ, розташованої за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16, 12.10.2016, у період робочого часу комітету, з 08.00 годин до 17.00 годин (більш точний час в ході досудового розслідування не встановлений), перебуваючи на вказаній посаді, будучи службовою особою, реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на вчинення службового підроблення з метою проведення процедури державної закупівлі Замовником Авдіївською центральною міською лікарнею предмету закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація»,діючи умисно, в порушення п 6.2, 6.9, 9.2 «Порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016, ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі», що передбачає при наявності вищезазначених невідповідностей дискваліфікацію учасника торгів, достовірно та заздалегідь знаючи що діє неправомірно, а також заздалегідь знаючи, що секретар комітету ОСОБА_9 власноруч склала протокол засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, до якого необґрунтовано внесла завідомо неправдиві відомості про наявність необхідних документів, наданих учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, які фактично учасником до електронної системи «прозоро» надані не були, власноруч підписала вказаний протокол в якому містяться завідомо неправдиві відомості, для подальшого використання, надавши йому всі необхідні реквізити офіційного документа, після чого передала вказаний документ на підпис іншим членам комітету конкурсних торгів АЦМЛ.

На підставі протоколу засідання комітету конкурсних торгів Авдіївської центральної міської лікарні б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, в яких містяться завідомо неправдиві відомості щодо відповідності документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам,було обрано переможця конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» ЄДРПОУ: 13508467з ціновою пропозицією 1490000,00 грн., як найбільш економічну та вигідну, з яким в подальшому АЦМЛ в особі головного лікаря ОСОБА_10 укладено договір підряду № 5 від 17.11.2016 року на закупівлю предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

04 січня 2016 року наказом головного лікаря Авдіївської Центральної міської лікарні (далі за текстом АЦМЛ) № 11 від 04.01.2016 року, створено та затверджено склад комітету з конкурсних торгів Авдіївської Центральної міської лікарні, відповідно до якого заступником голови комітету з конкурсних торгів призначено ОСОБА_6 .

Відповідно до Примірного Положення про комітет з конкурсних торгів або уповноважену особу (осіб) затвердженого Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 557 від 30.03.2016:

розділу 1.2.Тендерний комітет (далі комітет) службові (посадові) та інші особи замовника, призначені відповідальними за організацію та проведення процедур закупівлі згідно із Законом «Про публічні закупівлі» (далі за текстом «Закон»)

розділу 1.6.Метою діяльності уповноваженої особи (осіб) є організація та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника на засадах об`єктивності та неупередженості

розділу 1.7.Комітет і уповноважена особа (особи) у своїй діяльності керуються Законом, іншими нормативно-правовими актами з питань публічних закупівель та цим Положенням.

розділу 2.3.Керівництво роботою комітету здійснює його голова, який призначається замовником, та може мати право на підписання договорів про закупівлю у разі надання таких повноважень замовником, оформлених відповідно до законодавства.

розділу2.4.Голова комітету призначає заступника (заступників) голови, секретаря з числа членів комітету та визначає функції кожного члена комітету.

У разі відсутності голови комітету його обов`язки виконує заступник голови комітету (якщо призначено кількох заступників голови комітету, то голова визначає серед них виконуючого обов`язки голови комітету на період своєї відсутності).

За відсутності секретаря комітету його обов`язки виконує інший член комітету, визначений його головою

розділу 2.5.Формою роботи комітету є засідання, яке є правомочним за присутності на ньому не менше двох третин членів комітету.

розділу 2.6.Рішення з питань, що розглядаються на засіданнях комітету, приймаються простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів голос голови комітету є вирішальним.

Рішення комітету оформлюється протоколом, який підписується всіма членами комітету, присутніми на засіданні. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на його засіданні, з кожного питання.

розділу 2.7.Комітет відповідає за організацію та проведення процедур закупівель.

У процесі роботи він забезпечує реалізацію таких функцій:

планування закупівель, складання та затвердження річного плану закупівель;

здійснення вибору процедури закупівлі та її проведення;

забезпечення рівних умов для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

забезпечення складання, затвердження та зберігання відповідних документів з питань публічних закупівель, визначених Законом;

забезпечення оприлюднення інформації та звіту щодо публічних закупівель відповідно до Закону;

надання роз`яснення особам, що виявили намір взяти участь у процедурі закупівель, щодо змісту тендерної документації у разі отримання відповідних запитів;

здійснення інших дій, передбачених Законом.

розділу 2.10. Члени комітету зобов`язані:

брати участь у всіх його засіданнях особисто;

організовувати та проводити процедури закупівель;

забезпечувати рівні умови для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

дотримуватися норм законодавства у сфері публічних закупівель та цього Положення; здійснювати інші дії, передбачені Законом.

розділу 2.11.Голова комітету:

організовує роботу комітету; приймає рішення щодо проведення засідань комітету; визначає дату і місце проведення засідань комітету; пропонує порядок денний засідань комітету; веде засідання комітету; уносить на розгляд керівника замовника пропозиції щодо змін у складі комітету; здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

розділу 2.15.Голова та секретар комітету персонально відповідають за повноту та достовірність інформації, що оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель для загального доступу.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про публічні закупівлі»:

п. 1 Для організації та проведення процедур закупівель замовник утворює тендерний комітет (комітети) або визначає уповноважену особу (осіб).

Тендерний комітет діє на засадах колегіальності та неупередженості.

Членство в тендерному комітеті або визначення уповноваженої особи (осіб) не повинно створювати конфлікт між інтересами замовника та учасника чи між інтересами учасників процедури закупівлі, наявність якого може вплинути на об`єктивність і неупередженість прийняття рішень щодо вибору переможця процедури закупівлі. Уповноважена особа (особи) під час організації та проведення процедур закупівель повинна забезпечити об`єктивність та неупередженість під час процесу організації та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника;

п. 4. Рішення тендерного комітету або уповноваженої особи оформлюєтьсяпротоколом. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на засіданні тендерного комітету, з кожного питання. Протокол підписується всіма членами комітету, присутніми на його засіданні, або всіма уповноваженими особами. У разі відмови члена тендерного комітету або однієї з уповноважених осіб підписати протокол про це зазначається у протоколі з обґрунтуванням причин відмови

Таким чином, ОСОБА_6 , будучі заступником голови комітету з конкурсних торгів, виконуючи вищезазначені функції, відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України, є службовою особою.

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» :

ст. 2Сфера застосування Закону

1. Цей Закон застосовується:

до замовників, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень;

до замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень.

Під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому цієї частини, замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель, установлених цим Законом, та можуть використовувати електронну систему закупівель з метою відбору постачальника товару (товарів), надавача послуги (послуг) та виконавця робіт для укладення договору

ст. 3 «Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об`єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням»;

ст. 16 :1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.

2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:

наявність обладнання та матеріально-технічної бази;

наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.

3. Визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в тендерній документації та вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі)

Згідно п.1.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 допорогова закупівля (далі-Закупівля)- закупівля замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою вартість, що встановлена в абзацах 2 та 3 частини 1 ст. 2 Закону «Про публічні закупівлі» ( вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень; іяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень)

Згідно п. 6.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час здійснення Закупівель Замовники повинні дотримуватися таких принципів здійснення закупівель: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об`єктивна та неупереджена оцінка пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням.

Згідно п. 6.3 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час оголошення Закупівлі Замовник розміщує в Системі інформацію про предмет, очікувану вартість Закупівлі, умови договору, порядок і умови проведення Закупівлі, строк подання пропозицій, а також вимоги до Учасника та іншу інформацію, яка, на його думку, є необхідною для проведення Закупівлі. Інформація, зазначена під час оголошення Закупівлі, повинна збігатися з інформацією, що зазначена у прикріплених документах (за наявності). У разі невідповідності пріоритетною вважається інформація, зазначена Замовником під час оголошення Закупівлі.

Згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі

Згідно п. 9.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Виключними підставами дискваліфікації є пропозиція Учасника, який запропонував найменшу ціну, не відповідає умовам Закупівлі.

Так на веб-порталі Уповноваженого органу було розміщено оголошення

№ UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

Відповідно до річного плану закупівель Авдіївської центральної міської лікарні (надалі за текстом АЦМЛ) на 2016 рік було передбачено за рахунок коштів місцевого бюджету, проведення допорогової закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація». Очікувана вартість закупівлі 1498345,00 грн.

Після опублікування оголошення № UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація» на веб-портал Уповноваженого органу 11.10.2016 року надійшла тендерна пропозиція від ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) з ціновою пропозицією на суму 1490 000, 00 грн.

Згідно п.6.9 «Порядку здійснення допорогових закупівель», розробленого на підставі абзацу 4 ч.1 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі» та абзацу 21 п.12 «Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого Постановою КМУ № 166 від 24.02.2016 року, та затвердженого Наказом ДП «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 року пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення закупівлі. Таким чином, відповідно до п.4 оголошення про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), яке було подане замовником АЦМЛ : «учасник на етапі «Очікування пропозицій» до завершення строку подачі пропозицій повинен надати в електронному (сканованому) вигляді наступні документи

1) Пропозицію, яка включає:

- розрахункові кошторисні документи (зведений, локальний кошторис, договірна ціна, відомість ресурсів, інше) відповідно до заявленого дефектного акту.

Кошторисна документація має бути розроблена в програмному комплексі АВК-5 версія 3.1.2 (не нижче) та додатково у форматі word, скріплена печаткоюта підписанаорганізацією-Учасником,а такожпідписом тапечаткою сертифікованогоінженера-проектувальника) у складі:

- договірної ціни, що визначається з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації;

- зведеного кошторисного розрахунку вартості ремонту з пояснювальною запискою (з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації та гл.10 утримання служби Замовника в розмірі 1,87 %).

- локальних кошторисів;

- відомість ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку з обґрунтуванням та посиланням на постачальника (з зазначенням сертифікату якості матеріальних ресурсів);

2) довідку про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід за формою:

3) довідку про наявність інженерно технічних працівників, які мають необхідні знання та досвід за формою:

4) довідку про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, визначених у технічному завданні:

5) інформаційну довідку, яка містить відомості про досвід виконання аналогічних видів робіт (виконання робіт за бюджетні кошти) не менше двох договорів за формою:

6) інформаційну довідку в довільній формі, яка містить відомості про досвід роботи в м. Авдіївка Донецької обл.;

7) скан-копію ліцензії/дозволу Учасника конкурсних торгів на право виконання будівельно-монтажних робіт з додатками;

8) копію кваліфікаційного сертифікату сертифікованого інженера-проектувальника в частині кошторисної документації;

9) копію свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

10) копію свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ або витяг з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку);

11)копію фінансовоїзвітності заостанній звітнійперіод з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді):

- Балансу підприємства учасника (Форма №1);

- Звіту про фінансові результати учасника (Форма №2);

12) оригінал або нотаріально завірену копію довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація.*

або документу отриманого в електронній формі за он-лайн запитом юридичної або фізичної особи про видачу довідки з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство (що видається у порядку згідно Положення проЄдиний реєстрпідприємств,щодо якихпорушено провадженняу справіпро банкрутство затвердженого Наказом міністерства юстиції №441/5 від 27.03.2015)* (підтвердження даної інформації перевірятиметься у Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, доступ до якого є вільним);

*-документ повинен бути датованим не більше місячної давнини відносно дати початку прийому пропозицій

13) довідку про стан позичкової заборгованості підприємства;

14) заповнену «Форму пропозиції» в довільній формі;

15) у вигляді листа в довільній формі надати контактні дані компанії-Учасника (з зазначенням реквізитів Учасника: назви, коду ЄДРПОУ, місцезнаходження, поштова адреса, телефони, електронної адреси, відомості про контактну особу (ПІП, посада, контактний телефон);

16) гарантійний лист Учасника, який підтверджує надання Учасником Замовнику копій всіх вищезазначених документів у паперовому вигляді, оформлених належним чином, у разі визнання його переможцем, протягом 3 робочих днів з дати визнання його переможцем електронної закупівлі;

17) підтвердження можливості виконання робіт без отримання авансового платежу;

18) підтвердження можливості виконувати роботи за умов відстрочки платежу до 90 календарних днів з моменту підписання Акту виконаних робіт;

19) переможець, незалежно від терміну проведення робіт, закуповує обладнання та матеріали по цінах на час проведення державної закупівлі (лист);

20) переможець забезпечує проходження державної експертизи кошторисної документації;

21) проект договору скріплений підписом та печаткою уповноваженої особи учасника, що підтверджує погодження учасника з основними умовами договору;

22) документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів), Статут або витяг зі Статуту (перша сторінка, сторінка(и) з переліком видів діяльності підприємства, сторінка (и) щодо повноважень директора та загальних зборів (акціонерів та /або учасників) та остання сторінка);

23) копії паспорту (ів) посадової (их) та/або уповноваженої (их) осіб на право підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт надаються учасником додатково за вимогою замовника;

24) інші документи, які Учасник відбору вважає за доцільним надати у складі своєї пропозиції.

Якщо документи,які вимагаютьсяу складіпропозиції непередбачені дляУчасника законодавствомУкраїни,Учасник повиненнадати довідкуу довільнійформі проте,що цідокументи неподаються з посиланнямна відповіднінорми законодавстваУкраїни.Учасник повинен передбачити заходи щодо захисту довкілля та надати відповідну довідку.

Всі довідки, повинні бути складені на бланку підприємства-Учасника з обов`язковим зазначенням вихідного номера, з підписом керівника підприємства та печаткою (у разі наявності), а копії документів належним чином завірені (підпис керівника підприємства та печатка (у разі наявності)

Якщо пропозиція закупівлі учасника містить не всі види робіт або зміну обсягів та складу робіт згідно з документацією закупівлі, або відсутня взагалі ця пропозиція вважається такою, що не відповідає умовам документації закупівлі, та відхиляється Замовником.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 комітетом з конкурсних торгів було проведено кваліфікацію визначення переможця конкурсних торгів.

Під час вивчення документації, наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), членами комітету конкурсних торгів АЦМЛ, встановлені невідповідності кваліфікаційним вимогам до учасників аукціону, зазначеним в оголошені, які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, а саме: відсутні наступні документи :

довідка про наявність інженерно технічнихпрацівників,які маютьнеобхідні знаннята досвід, інформаційнадовідка,яка міститьвідомості продосвід виконанняаналогічних видівробіт (виконанняробіт забюджетні кошти)не меншедвох договорів, інформаційнадовідка вдовільній формі,яка міститьвідомості продосвід роботив м.Авдіївка Донецькоїобл.; копіякваліфікаційного сертифікатусертифікованого інженера-проектувальникав частинікошторисної документації; копіяфінансової звітностіза останнійзвітній період з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді), довідка про стан позичкової заборгованості підприємства; документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів);

не відповідають вимогам наступні документи: довідка про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, довідка про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, копія свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не є дійсним; копія витягу з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку); оригінал або нотаріально завірена копія довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація, заповнена «Форма пропозиції» в довільній формі не відповідає вимогам.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 відбулося засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ з визначення переможця предмету закупівлі « Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки АЦМЛ за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16»

Згідно протоколу засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ визначення переможця б/н від 12.10.2016 року було вирішено:

учасника ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), пропозиція, якого відповідає умовам закупівлі, визначити переможцем вищевказаного предмету закупівлі,

укласти договір з ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) на суму 1490000,00 грн. у листопаді 2016 року.

Недоліки встановлені під час вивчення документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) до протоколу засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року зазначені не були.

Однак, заступник голови комітету конкурсних торгів АЦМЛ ОСОБА_6 , перебуваючи на своєму робочому місці, у приміщенні АЦМЛ, розташованої за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16, 12.10.2016, у період робочого часу комітету, з 08.00 годин до 17.00 годин (більш точний час в ході досудового розслідування не встановлений), перебуваючи на вказаній посаді, будучи службовою особою, реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на вчинення службового підроблення з метою проведення процедури державної закупівлі Замовником Авдіївською центральною міською лікарнею предмету закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація»,діючи умисно, в порушення п 6.2, 6.9, 9.2 «Порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016, ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі», що передбачає при наявності вищезазначених невідповідностей дискваліфікацію учасника торгів, достовірно та заздалегідь знаючи що діє неправомірно, а також заздалегідь знаючи, що секретар комітету ОСОБА_9 власноруч склала протокол засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, до якого необґрунтовано внесла завідомо неправдиві відомості про наявність необхідних документів, наданих учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, які фактично учасником до електронної системи «прозоро» надані не були, власноруч підписала вказаний протокол в якому містяться завідомо неправдиві відомості, для подальшого використання, надавши йому всі необхідні реквізити офіційного документа, після чого передала вказаний документ на підпис іншим членам комітету конкурсних торгів АЦМЛ.

На підставі протоколу засідання комітету конкурсних торгів Авдіївської центральної міської лікарні б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, в яких містяться завідомо неправдиві відомості щодо відповідності документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, було обрано переможця конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» ЄДРПОУ: 13508467 з ціновою пропозицією 1490000,00 грн., як найбільш економічну та вигідну, з яким в подальшому АЦМЛ в особі головного лікаря ОСОБА_10 укладено договір підряду № 5 від 17.11.2016 року на закупівлю предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

04 січня 2016 року наказом головного лікаря Авдіївської Центральної міської лікарні (далі за текстом АЦМЛ) № 11 від 04.01.2016 року, створено та затверджено склад комітету з конкурсних торгів Авдіївської Центральної міської лікарні, відповідно до якого членом комітету з конкурсних торгів призначено ОСОБА_7 .

Відповідно до Примірного Положення про комітет з конкурсних торгів або уповноважену особу (осіб) затвердженого Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 557 від 30.03.2016:

розділу 1.2.Тендерний комітет (далі комітет) службові (посадові) та інші особи замовника, призначені відповідальними за організацію та проведення процедур закупівлі згідно із Законом «Про публічні закупівлі» (далі за текстом «Закон»)

розділу 1.6.Метою діяльності уповноваженої особи (осіб) є організація та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника на засадах об`єктивності та неупередженості

розділу 1.7.Комітет і уповноважена особа (особи) у своїй діяльності керуються Законом, іншими нормативно-правовими актами з питань публічних закупівель та цим Положенням.

розділу 2.3.Керівництво роботою комітету здійснює його голова, який призначається замовником, та може мати право на підписання договорів про закупівлю у разі надання таких повноважень замовником, оформлених відповідно до законодавства.

розділу2.4.Голова комітету призначає заступника (заступників) голови, секретаря з числа членів комітету та визначає функції кожного члена комітету.

У разі відсутності голови комітету його обов`язки виконує заступник голови комітету (якщо призначено кількох заступників голови комітету, то голова визначає серед них виконуючого обов`язки голови комітету на період своєї відсутності).

За відсутності секретаря комітету його обов`язки виконує інший член комітету, визначений його головою

розділу 2.5.Формою роботи комітету є засідання, яке є правомочним за присутності на ньому не менше двох третин членів комітету.

розділу 2.6.Рішення з питань, що розглядаються на засіданнях комітету, приймаються простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів голос голови комітету є вирішальним.

Рішення комітету оформлюється протоколом, який підписується всіма членами комітету, присутніми на засіданні. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на його засіданні, з кожного питання.

розділу 2.7.Комітет відповідає за організацію та проведення процедур закупівель.

У процесі роботи він забезпечує реалізацію таких функцій:

планування закупівель, складання та затвердження річного плану закупівель;

здійснення вибору процедури закупівлі та її проведення;

забезпечення рівних умов для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

забезпечення складання, затвердження та зберігання відповідних документів з питань публічних закупівель, визначених Законом;

забезпечення оприлюднення інформації та звіту щодо публічних закупівель відповідно до Закону;

надання роз`яснення особам, що виявили намір взяти участь у процедурі закупівель, щодо змісту тендерної документації у разі отримання відповідних запитів;

здійснення інших дій, передбачених Законом.

розділу 2.10. Члени комітету зобов`язані:

брати участь у всіх його засіданнях особисто;

організовувати та проводити процедури закупівель;

забезпечувати рівні умови для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

дотримуватися норм законодавства у сфері публічних закупівель та цього Положення; здійснювати інші дії, передбачені Законом.

розділу 2.11.Голова комітету:

організовує роботу комітету; приймає рішення щодо проведення засідань комітету; визначає дату і місце проведення засідань комітету; пропонує порядок денний засідань комітету; веде засідання комітету; уносить на розгляд керівника замовника пропозиції щодо змін у складі комітету; здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

розділу 2.15.Голова та секретар комітету персонально відповідають за повноту та достовірність інформації, що оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель для загального доступу.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про публічні закупівлі»:

п. 1 Для організації та проведення процедур закупівель замовник утворює тендерний комітет (комітети) або визначає уповноважену особу (осіб).

Тендерний комітет діє на засадах колегіальності та неупередженості.

Членство в тендерному комітеті або визначення уповноваженої особи (осіб) не повинно створювати конфлікт між інтересами замовника та учасника чи між інтересами учасників процедури закупівлі, наявність якого може вплинути на об`єктивність і неупередженість прийняття рішень щодо вибору переможця процедури закупівлі. Уповноважена особа (особи) під час організації та проведення процедур закупівель повинна забезпечити об`єктивність та неупередженість під час процесу організації та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника;

п. 4. Рішення тендерного комітету або уповноваженої особи оформлюєтьсяпротоколом. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на засіданні тендерного комітету, з кожного питання. Протокол підписується всіма членами комітету, присутніми на його засіданні, або всіма уповноваженими особами. У разі відмови члена тендерного комітету або однієї з уповноважених осіб підписати протокол про це зазначається у протоколі з обґрунтуванням причин відмови

Таким чином, ОСОБА_7 , будучі членом комітету з конкурсних торгів, виконуючи вищезазначені функції, відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України, є службовою особою.

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» :

ст. 2Сфера застосування Закону

1. Цей Закон застосовується:

до замовників, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень;

до замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень.

Під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому цієї частини, замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель, установлених цим Законом, та можуть використовувати електронну систему закупівель з метою відбору постачальника товару (товарів), надавача послуги (послуг) та виконавця робіт для укладення договору

ст. 3 «Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об`єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням»;

ст. 16 :1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.

2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:

наявність обладнання та матеріально-технічної бази;

наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.

3. Визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в тендерній документації та вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі)

Згідно п.1.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 допорогова закупівля (далі-Закупівля)- закупівля замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою вартість, що встановлена в абзацах 2 та 3 частини 1 ст. 2 Закону «Про публічні закупівлі» ( вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень; іяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень)

Згідно п. 6.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час здійснення Закупівель Замовники повинні дотримуватися таких принципів здійснення закупівель: добросовісна конкуренція серед учасників;максимальна економія та ефективність;відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель;недискримінація учасників;об`єктивна та неупереджена оцінка пропозицій;запобігання корупційним діям і зловживанням.

Згідно п. 6.3 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час оголошення Закупівлі Замовник розміщує в Системі інформацію про предмет, очікувану вартість Закупівлі, умови договору, порядок і умови проведення Закупівлі, строк подання пропозицій, а також вимоги до Учасника та іншу інформацію, яка, на його думку, є необхідною для проведення Закупівлі. Інформація, зазначена під час оголошення Закупівлі, повинна збігатися з інформацією, що зазначена у прикріплених документах (за наявності). У разі невідповідності пріоритетною вважається інформація, зазначена Замовником під час оголошення Закупівлі.

Згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі

Згідно п. 9.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Виключними підставами дискваліфікації є пропозиція Учасника, який запропонував найменшу ціну, не відповідає умовам Закупівлі.

Так на веб-порталі Уповноваженого органу було розміщено оголошення

№ UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

Відповідно до річного плану закупівель Авдіївської центральної міської лікарні (надалі за текстом АЦМЛ) на 2016 рік було передбачено за рахунок коштів місцевого бюджету, проведення допорогової закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація». Очікувана вартість закупівлі 1498345,00 грн.

Після опублікування оголошення № UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація» на веб-портал Уповноваженого органу 11.10.2016 року надійшла тендерна пропозиція від ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) з ціновою пропозицією на суму 1490 000, 00 грн.

Згідно п.6.9 «Порядку здійснення допорогових закупівель», розробленого на підставі абзацу 4 ч.1 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі» та абзацу 21 п.12 «Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого Постановою КМУ № 166 від 24.02.2016 року, та затвердженого Наказом ДП «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 року пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення закупівлі. Таким чином, відповідно до п.4 оголошення про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), яке було подане замовником АЦМЛ : «учасник на етапі «Очікування пропозицій» до завершення строку подачі пропозицій повинен надати в електронному (сканованому) вигляді наступні документи

1) Пропозицію, яка включає:

- розрахункові кошторисні документи (зведений, локальний кошторис, договірна ціна, відомість ресурсів, інше) відповідно до заявленого дефектного акту.

Кошторисна документація має бути розроблена в програмному комплексі АВК-5 версія 3.1.2 (не нижче) та додатково у форматі word, скріплена печаткоюта підписанаорганізацією-Учасником,а такожпідписом тапечаткою сертифікованогоінженера-проектувальника) у складі:

- договірної ціни, що визначається з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації;

- зведеного кошторисного розрахунку вартості ремонту з пояснювальною запискою (з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації та гл.10 утримання служби Замовника в розмірі 1,87 %).

- локальних кошторисів;

- відомість ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку з обґрунтуванням та посиланням на постачальника (з зазначенням сертифікату якості матеріальних ресурсів);

2) довідку про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід за формою:

3) довідку про наявність інженерно технічних працівників, які мають необхідні знання та досвід за формою:

4) довідку про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, визначених у технічному завданні:

5) інформаційну довідку, яка містить відомості про досвід виконання аналогічних видів робіт (виконання робіт за бюджетні кошти) не менше двох договорів за формою:

6) інформаційну довідку в довільній формі, яка містить відомості про досвід роботи в м. Авдіївка Донецької обл.;

7) скан-копію ліцензії/дозволу Учасника конкурсних торгів на право виконання будівельно-монтажних робіт з додатками;

8) копію кваліфікаційного сертифікату сертифікованого інженера-проектувальника в частині кошторисної документації;

9) копію свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

10) копію свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ або витяг з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку);

11)копію фінансовоїзвітності заостанній звітнійперіод з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді):

- Балансу підприємства учасника (Форма №1);

- Звіту про фінансові результати учасника (Форма №2);

12) оригінал або нотаріально завірену копію довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація.*

або документу отриманого в електронній формі за он-лайн запитом юридичної або фізичної особи про видачу довідки з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство (що видається у порядку згідно Положення проЄдиний реєстрпідприємств,щодо якихпорушено провадженняу справіпро банкрутство затвердженого Наказом міністерства юстиції №441/5 від 27.03.2015)* (підтвердження даної інформації перевірятиметься у Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, доступ до якого є вільним);

*-документ повинен бути датованим не більше місячної давнини відносно дати початку прийому пропозицій

13) довідку про стан позичкової заборгованості підприємства;

14) заповнену «Форму пропозиції» в довільній формі;

15) у вигляді листа в довільній формі надати контактні дані компанії-Учасника (з зазначенням реквізитів Учасника: назви, коду ЄДРПОУ, місцезнаходження, поштова адреса, телефони, електронної адреси, відомості про контактну особу (ПІП, посада, контактний телефон);

16) гарантійний лист Учасника, який підтверджує надання Учасником Замовнику копій всіх вищезазначених документів у паперовому вигляді, оформлених належним чином, у разі визнання його переможцем, протягом 3 робочих днів з дати визнання його переможцем електронної закупівлі;

17) підтвердження можливості виконання робіт без отримання авансового платежу;

18) підтвердження можливості виконувати роботи за умов відстрочки платежу до 90 календарних днів з моменту підписання Акту виконаних робіт;

19) переможець, незалежно від терміну проведення робіт, закуповує обладнання та матеріали по цінах на час проведення державної закупівлі (лист);

20) переможець забезпечує проходження державної експертизи кошторисної документації;

21) проект договору скріплений підписом та печаткою уповноваженої особи учасника, що підтверджує погодження учасника з основними умовами договору;

22) документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів), Статут або витяг зі Статуту (перша сторінка, сторінка(и) з переліком видів діяльності підприємства, сторінка (и) щодо повноважень директора та загальних зборів (акціонерів та /або учасників) та остання сторінка);

23) копії паспорту (ів) посадової (их) та/або уповноваженої (их) осіб на право підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт надаються учасником додатково за вимогою замовника;

24) інші документи, які Учасник відбору вважає за доцільним надати у складі своєї пропозиції.

Якщо документи,які вимагаютьсяу складіпропозиції непередбачені дляУчасника законодавствомУкраїни,Учасник повиненнадати довідкуу довільнійформі проте,що цідокументи неподаються з посиланнямна відповіднінорми законодавстваУкраїни.Учасник повинен передбачити заходи щодо захисту довкілля та надати відповідну довідку.

Всі довідки, повинні бути складені на бланку підприємства-Учасника з обов`язковим зазначенням вихідного номера, з підписом керівника підприємства та печаткою (у разі наявності), а копії документів належним чином завірені (підпис керівника підприємства та печатка (у разі наявності)

Якщо пропозиція закупівлі учасника містить не всі види робіт або зміну обсягів та складу робіт згідно з документацією закупівлі, або відсутня взагалі ця пропозиція вважається такою, що не відповідає умовам документації закупівлі, та відхиляється Замовником.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 комітетом з конкурсних торгів було проведено кваліфікацію визначення переможця конкурсних торгів.

Під час вивчення документації, наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), членами комітету конкурсних торгів АЦМЛ, встановлені невідповідності кваліфікаційним вимогам до учасників аукціону, зазначеним в оголошені, які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, а саме: відсутні наступні документи :

довідка про наявність інженерно технічнихпрацівників,які маютьнеобхідні знаннята досвід, інформаційнадовідка,яка міститьвідомості продосвід виконанняаналогічних видівробіт (виконанняробіт забюджетні кошти)не меншедвох договорів, інформаційнадовідка вдовільній формі,яка міститьвідомості продосвід роботив м.Авдіївка Донецькоїобл.; копіякваліфікаційного сертифікатусертифікованого інженера-проектувальникав частинікошторисної документації; копіяфінансової звітностіза останнійзвітній період з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді), довідка про стан позичкової заборгованості підприємства; документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів);

не відповідають вимогам наступні документи: довідка про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, довідка про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, копія свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не є дійсним; копія витягу з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку); оригінал або нотаріально завірена копія довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація, заповнена «Форма пропозиції» в довільній формі не відповідає вимогам.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 відбулося засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ з визначення переможця предмету закупівлі « Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки АЦМЛ за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16»

Згідно протоколу засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ визначення переможця б/н від 12.10.2016 року було вирішено:

учасника ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), пропозиція, якого відповідає умовам закупівлі, визначити переможцем вищевказаного предмету закупівлі,

укласти договір з ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) на суму 1490000,00 грн. у листопаді 2016 року.

Недоліки встановлені під час вивчення документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) до протоколу засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року зазначені не були.

Однак, член комітету конкурсних торгів АЦМЛ ОСОБА_7 , перебуваючи на своєму робочому місці, у приміщенні АЦМЛ, розташованої за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16, 12.10.2016, у період робочого часу комітету, з 08.00 годин до 17.00 годин (більш точний час в ході досудового розслідування не встановлений), перебуваючи на вказаній посаді, будучи службовою особою, реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на вчинення службового підроблення з метою проведення процедури державної закупівлі Замовником Авдіївською центральною міською лікарнею предмету закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація»,діючи умисно, в порушення п 6.2, 6.9, 9.2 «Порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016, ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі», що передбачає при наявності вищезазначених невідповідностей дискваліфікацію учасника торгів, достовірно та заздалегідь знаючи що діє неправомірно, а також заздалегідь знаючи, що секретар комітету ОСОБА_9 власноруч склала протокол засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, до якого необґрунтовано внесла завідомо неправдиві відомості про наявність необхідних документів, наданих учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, які фактично учасником до електронної системи «прозоро» надані не були, власноруч підписала вказаний протокол в якому містяться завідомо неправдиві відомості, для подальшого використання, надавши йому всі необхідні реквізити офіційного документа, після чого передала вказаний документ на підпис іншим членам комітету конкурсних торгів АЦМЛ.

На підставі протоколу засідання комітету конкурсних торгів Авдіївської центральної міської лікарні б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, в яких містяться завідомо неправдиві відомості щодо відповідності документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам,було обрано переможця конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» ЄДРПОУ: 13508467з ціновою пропозицією 1490000,00 грн., як найбільш економічну та вигідну, з яким в подальшому АЦМЛ в особі головного лікаря ОСОБА_10 укладено договір підряду № 5 від 17.11.2016 року на закупівлю предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

04 січня 2016 року наказом головного лікаря Авдіївської Центральної міської лікарні (далі за текстом АЦМЛ) № 11 від 04.01.2016 року, створено та затверджено склад комітету з конкурсних торгів Авдіївської Центральної міської лікарні, відповідно до якого членом комітету з конкурсних торгів призначено ОСОБА_8 .

Відповідно до Примірного Положення про комітет з конкурсних торгів або уповноважену особу (осіб) затвердженого Наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 557 від 30.03.2016:

розділу 1.2.Тендерний комітет (далі комітет) службові (посадові) та інші особи замовника, призначені відповідальними за організацію та проведення процедур закупівлі згідно із Законом «Про публічні закупівлі» (далі за текстом «Закон»)

розділу 1.6.Метою діяльності уповноваженої особи (осіб) є організація та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника на засадах об`єктивності та неупередженості

розділу 1.7.Комітет і уповноважена особа (особи) у своїй діяльності керуються Законом, іншими нормативно-правовими актами з питань публічних закупівель та цим Положенням.

розділу 2.3.Керівництво роботою комітету здійснює його голова, який призначається замовником, та може мати право на підписання договорів про закупівлю у разі надання таких повноважень замовником, оформлених відповідно до законодавства.

розділу2.4.Голова комітету призначає заступника (заступників) голови, секретаря з числа членів комітету та визначає функції кожного члена комітету.

У разі відсутності голови комітету його обов`язки виконує заступник голови комітету (якщо призначено кількох заступників голови комітету, то голова визначає серед них виконуючого обов`язки голови комітету на період своєї відсутності).

За відсутності секретаря комітету його обов`язки виконує інший член комітету, визначений його головою

розділу 2.5.Формою роботи комітету є засідання, яке є правомочним за присутності на ньому не менше двох третин членів комітету.

розділу 2.6.Рішення з питань, що розглядаються на засіданнях комітету, приймаються простою більшістю голосів. У разі рівного розподілу голосів голос голови комітету є вирішальним.

Рішення комітету оформлюється протоколом, який підписується всіма членами комітету, присутніми на засіданні. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на його засіданні, з кожного питання.

розділу 2.7.Комітет відповідає за організацію та проведення процедур закупівель.

У процесі роботи він забезпечує реалізацію таких функцій:

планування закупівель, складання та затвердження річного плану закупівель;

здійснення вибору процедури закупівлі та її проведення;

забезпечення рівних умов для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

забезпечення складання, затвердження та зберігання відповідних документів з питань публічних закупівель, визначених Законом;

забезпечення оприлюднення інформації та звіту щодо публічних закупівель відповідно до Закону;

надання роз`яснення особам, що виявили намір взяти участь у процедурі закупівель, щодо змісту тендерної документації у разі отримання відповідних запитів;

здійснення інших дій, передбачених Законом.

розділу 2.10. Члени комітету зобов`язані:

брати участь у всіх його засіданнях особисто;

організовувати та проводити процедури закупівель;

забезпечувати рівні умови для всіх учасників, об`єктивний та чесний вибір переможця;

дотримуватися норм законодавства у сфері публічних закупівель та цього Положення; здійснювати інші дії, передбачені Законом.

розділу 2.11.Голова комітету:

організовує роботу комітету; приймає рішення щодо проведення засідань комітету; визначає дату і місце проведення засідань комітету; пропонує порядок денний засідань комітету; веде засідання комітету; уносить на розгляд керівника замовника пропозиції щодо змін у складі комітету; здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.

розділу 2.15.Голова та секретар комітету персонально відповідають за повноту та достовірність інформації, що оприлюднюється на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель для загального доступу.

Відповідно до ст.11 Закону України «Про публічні закупівлі»:

п. 1 Для організації та проведення процедур закупівель замовник утворює тендерний комітет (комітети) або визначає уповноважену особу (осіб).

Тендерний комітет діє на засадах колегіальності та неупередженості.

Членство в тендерному комітеті або визначення уповноваженої особи (осіб) не повинно створювати конфлікт між інтересами замовника та учасника чи між інтересами учасників процедури закупівлі, наявність якого може вплинути на об`єктивність і неупередженість прийняття рішень щодо вибору переможця процедури закупівлі. Уповноважена особа (особи) під час організації та проведення процедур закупівель повинна забезпечити об`єктивність та неупередженість під час процесу організації та проведення процедур закупівлі в інтересах замовника;

п. 4. Рішення тендерного комітету або уповноваженої особи оформлюєтьсяпротоколом. У рішенні відображаються результати поіменного голосування членів комітету, присутніх на засіданні тендерного комітету, з кожного питання. Протокол підписується всіма членами комітету, присутніми на його засіданні, або всіма уповноваженими особами. У разі відмови члена тендерного комітету або однієї з уповноважених осіб підписати протокол про це зазначається у протоколі з обґрунтуванням причин відмови

Таким чином, ОСОБА_8 , будучі членом комітету з конкурсних торгів, виконуючи вищезазначені функції, відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України, є службовою особою.

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» :

ст. 2Сфера застосування Закону

1. Цей Закон застосовується:

до замовників, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень;

до замовників, які здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень.

Під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в абзацах другому і третьому цієї частини, замовники повинні дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель, установлених цим Законом, та можуть використовувати електронну систему закупівель з метою відбору постачальника товару (товарів), надавача послуги (послуг) та виконавця робіт для укладення договору

ст. 3 «Закупівлі здійснюються за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об`єктивна та неупереджена оцінка тендерних пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням»;

ст. 16 :1. Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.

2. Замовник установлює один або декілька з таких кваліфікаційних критеріїв:

наявність обладнання та матеріально-технічної бази;

наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід;

наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.

3. Визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в тендерній документації та вимагаються під час проведення переговорів з учасником (у разі застосування переговорної процедури закупівлі)

Згідно п.1.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 допорогова закупівля (далі-Закупівля)- закупівля замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких є меншою вартість, що встановлена в абзацах 2 та 3 частини 1 ст. 2 Закону «Про публічні закупівлі» ( вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 200 тисяч гривень, а робіт - 1,5 мільйона гривень; іяльність в окремих сферах господарювання, за умови, що вартість предмета закупівлі товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень)

Згідно п. 6.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час здійснення Закупівель Замовники повинні дотримуватися таких принципів здійснення закупівель: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об`єктивна та неупереджена оцінка пропозицій; запобігання корупційним діям і зловживанням.

Згідно п. 6.3 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Під час оголошення Закупівлі Замовник розміщує в Системі інформацію про предмет, очікувану вартість Закупівлі, умови договору, порядок і умови проведення Закупівлі, строк подання пропозицій, а також вимоги до Учасника та іншу інформацію, яка, на його думку, є необхідною для проведення Закупівлі. Інформація, зазначена під час оголошення Закупівлі, повинна збігатися з інформацією, що зазначена у прикріплених документах (за наявності). У разі невідповідності пріоритетною вважається інформація, зазначена Замовником під час оголошення Закупівлі.

Згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі

Згідно п. 9.2 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 Виключними підставами дискваліфікації є пропозиція Учасника, який запропонував найменшу ціну, не відповідає умовам Закупівлі.

Так на веб-порталі Уповноваженого органу було розміщено оголошення

№ UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

Відповідно до річного плану закупівель Авдіївської центральної міської лікарні (надалі за текстом АЦМЛ) на 2016 рік було передбачено за рахунок коштів місцевого бюджету, проведення допорогової закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація». Очікувана вартість закупівлі 1498345,00 грн.

Після опублікування оголошення № UA-2016-10-05-000097-с від 05.10.2016 про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), найменування предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація» на веб-портал Уповноваженого органу 11.10.2016 року надійшла тендерна пропозиція від ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) з ціновою пропозицією на суму 1490 000, 00 грн.

Згідно п.6.9 «Порядку здійснення допорогових закупівель», розробленого на підставі абзацу 4 ч.1 ст. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі» та абзацу 21 п.12 «Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, затвердженого Постановою КМУ № 166 від 24.02.2016 року, та затвердженого Наказом ДП «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 року пропозиція повинна відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення закупівлі. Таким чином, відповідно до п.4 оголошення про проведення закупівлі через систему електронних закупівель (допорогова закупівля), яке було подане замовником АЦМЛ : «учасник на етапі «Очікування пропозицій» до завершення строку подачі пропозицій повинен надати в електронному (сканованому) вигляді наступні документи

1) Пропозицію, яка включає:

- розрахункові кошторисні документи (зведений, локальний кошторис, договірна ціна, відомість ресурсів, інше) відповідно до заявленого дефектного акту.

Кошторисна документація має бути розроблена в програмному комплексі АВК-5 версія 3.1.2 (не нижче) та додатково у форматі word, скріплена печаткоюта підписанаорганізацією-Учасником,а такожпідписом тапечаткою сертифікованогоінженера-проектувальника) у складі:

- договірної ціни, що визначається з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації;

- зведеного кошторисного розрахунку вартості ремонту з пояснювальною запискою (з урахуванням проходження експертизи кошторисної документації та гл.10 утримання служби Замовника в розмірі 1,87 %).

- локальних кошторисів;

- відомість ресурсів до зведеного кошторисного розрахунку з обґрунтуванням та посиланням на постачальника (з зазначенням сертифікату якості матеріальних ресурсів);

2) довідку про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід за формою:

3) довідку про наявність інженерно технічних працівників, які мають необхідні знання та досвід за формою:

4) довідку про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, визначених у технічному завданні:

5) інформаційну довідку, яка містить відомості про досвід виконання аналогічних видів робіт (виконання робіт за бюджетні кошти) не менше двох договорів за формою:

6) інформаційну довідку в довільній формі, яка містить відомості про досвід роботи в м. Авдіївка Донецької обл.;

7) скан-копію ліцензії/дозволу Учасника конкурсних торгів на право виконання будівельно-монтажних робіт з додатками;

8) копію кваліфікаційного сертифікату сертифікованого інженера-проектувальника в частині кошторисної документації;

9) копію свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

10) копію свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ або витяг з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку);

11)копію фінансовоїзвітності заостанній звітнійперіод з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді):

- Балансу підприємства учасника (Форма №1);

- Звіту про фінансові результати учасника (Форма №2);

12) оригінал або нотаріально завірену копію довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація.*

або документу отриманого в електронній формі за он-лайн запитом юридичної або фізичної особи про видачу довідки з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство (що видається у порядку згідно Положення проЄдиний реєстрпідприємств,щодо якихпорушено провадженняу справіпро банкрутство затвердженого Наказом міністерства юстиції №441/5 від 27.03.2015)* (підтвердження даної інформації перевірятиметься у Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, доступ до якого є вільним);

*-документ повинен бути датованим не більше місячної давнини відносно дати початку прийому пропозицій

13) довідку про стан позичкової заборгованості підприємства;

14) заповнену «Форму пропозиції» в довільній формі;

15) у вигляді листа в довільній формі надати контактні дані компанії-Учасника (з зазначенням реквізитів Учасника: назви, коду ЄДРПОУ, місцезнаходження, поштова адреса, телефони, електронної адреси, відомості про контактну особу (ПІП, посада, контактний телефон);

16) гарантійний лист Учасника, який підтверджує надання Учасником Замовнику копій всіх вищезазначених документів у паперовому вигляді, оформлених належним чином, у разі визнання його переможцем, протягом 3 робочих днів з дати визнання його переможцем електронної закупівлі;

17) підтвердження можливості виконання робіт без отримання авансового платежу;

18) підтвердження можливості виконувати роботи за умов відстрочки платежу до 90 календарних днів з моменту підписання Акту виконаних робіт;

19) переможець, незалежно від терміну проведення робіт, закуповує обладнання та матеріали по цінах на час проведення державної закупівлі (лист);

20) переможець забезпечує проходження державної експертизи кошторисної документації;

21) проект договору скріплений підписом та печаткою уповноваженої особи учасника, що підтверджує погодження учасника з основними умовами договору;

22) документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів), Статут або витяг зі Статуту (перша сторінка, сторінка(и) з переліком видів діяльності підприємства, сторінка (и) щодо повноважень директора та загальних зборів (акціонерів та /або учасників) та остання сторінка);

23) копії паспорту (ів) посадової (их) та/або уповноваженої (их) осіб на право підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт надаються учасником додатково за вимогою замовника;

24) інші документи, які Учасник відбору вважає за доцільним надати у складі своєї пропозиції.

Якщо документи,які вимагаютьсяу складіпропозиції непередбачені дляУчасника законодавствомУкраїни,Учасник повиненнадати довідкуу довільнійформі проте,що цідокументи неподаються з посиланнямна відповіднінорми законодавстваУкраїни.Учасник повинен передбачити заходи щодо захисту довкілля та надати відповідну довідку.

Всі довідки, повинні бути складені на бланку підприємства-Учасника з обов`язковим зазначенням вихідного номера, з підписом керівника підприємства та печаткою (у разі наявності), а копії документів належним чином завірені (підпис керівника підприємства та печатка (у разі наявності).

Якщо пропозиція закупівлі учасника містить не всі види робіт або зміну обсягів та складу робіт згідно з документацією закупівлі, або відсутня взагалі ця пропозиція вважається такою, що не відповідає умовам документації закупівлі, та відхиляється Замовником.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 комітетом з конкурсних торгів було проведено кваліфікацію визначення переможця конкурсних торгів.

Під час вивчення документації, наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), членами комітету конкурсних торгів АЦМЛ, встановлені невідповідності кваліфікаційним вимогам до учасників аукціону, зазначеним в оголошені, які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, а саме: відсутні наступні документи :

довідка про наявність інженерно технічнихпрацівників,які маютьнеобхідні знаннята досвід, інформаційнадовідка,яка міститьвідомості продосвід виконанняаналогічних видівробіт (виконанняробіт забюджетні кошти)не меншедвох договорів, інформаційнадовідка вдовільній формі,яка міститьвідомості продосвід роботив м.Авдіївка Донецькоїобл.; копіякваліфікаційного сертифікатусертифікованого інженера-проектувальникав частинікошторисної документації; копіяфінансової звітностіза останнійзвітній період з відміткою органу статистики (або копія квитанції про підтвердження подачі звітності в електронному вигляді), довідка про стан позичкової заборгованості підприємства; документи, що підтверджують повноваження посадової особи або представника учасника процедури закупівлі щодо підпису документів цінової пропозиції, договору підряду та актів виконаних робіт: (наказ (розпорядження) та копія протоколу установчих (загальних) зборів);

не відповідають вимогам наступні документи: довідка про наявність персоналу відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, довідка про наявність механізмів та обладнання, необхідних для виконання робіт, копія свідоцтва про державну реєстрацію або копію витягу/виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не є дійсним; копія витягу з реєстру платників ПДВ (якщо Учасник є платником ПДВ) або платника єдиного податку (якщо Учасник є платником єдиного податку); оригінал або нотаріально завірена копія довідки (або витягу) уповноваженого органу про відсутність підприємства учасника в єдиній базі даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справах про банкрутство, стосовно суб`єкта підприємницької діяльності, щодо якого запитується інформація, заповнена «Форма пропозиції» в довільній формі не відповідає вимогам.

12.10.2016 року у період робочого часу з 08 год. до 17 год., точного часу слідством не встановлено, у будівлі АЦМЛ, за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16 відбулося засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ з визначення переможця предмету закупівлі «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки АЦМЛ за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16»

Згідно протоколу засідання комітету з конкурсних торгів АЦМЛ визначення переможця б/н від 12.10.2016 року було вирішено:

учасника ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), пропозиція, якого відповідає умовам закупівлі, визначити переможцем вищевказаного предмету закупівлі,

укласти договір з ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) на суму 1490000,00 грн. у листопаді 2016 року.

Недоліки встановлені під час вивчення документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12) до протоколу засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року зазначені не були.

Однак, член комітету конкурсних торгів АЦМЛ ОСОБА_8 , перебуваючи на своєму робочому місці, у приміщенні АЦМЛ, розташованої за адресою: Донецька область, м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16, 12.10.2016, у період робочого часу комітету, з 08.00 годин до 17.00 годин (більш точний час в ході досудового розслідування не встановлений), перебуваючи на вказаній посаді, будучи службовою особою, реалізуючи свій злочинний намір, спрямований на вчинення службового підроблення з метою проведення процедури державної закупівлі Замовником Авдіївською центральною міською лікарнею предмету закупівлі: ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація»,діючи умисно, в порушення п 6.2, 6.9, 9.2 «Порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016, ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі», що передбачає при наявності вищезазначених невідповідностей дискваліфікацію учасника торгів, достовірно та заздалегідь знаючи що діє неправомірно, а також заздалегідь знаючи, що секретар комітету ОСОБА_9 власноруч склала протокол засідання комітету конкурсних торгів АЦМЛ б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, до якого необґрунтовано внесла завідомо неправдиві відомості про наявність необхідних документів, наданих учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, зазначеним Замовником під час оголошення Закупівлі, які фактично учасником до електронної системи «прозоро» надані не були, власноруч підписала вказаний протокол в якому містяться завідомо неправдиві відомості, для подальшого використання, надавши йому всі необхідні реквізити офіційного документа, після чого передала вказаний документ на підпис іншим членам комітету конкурсних торгів АЦМЛ.

На підставі протоколу засідання комітету конкурсних торгів Авдіївської центральної міської лікарні б/н від 12.10.2016 року з визначення переможця, в яких містяться завідомо неправдиві відомості щодо відповідності документації наданої учасником конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» (код ЄДРПОУ: 13508467, адреса: м. Київ, вул. Ялтинська, 5б/12), які згідно п. 6.9 «порядку здійснення допорогових закупівель», затвердженого Наказом Державного підприємства «Зовнішторгвидав України» № 35 від 13.04.2016 повинні відповідати вимогам, було обрано переможця конкурсних торгів ТОВ «Донікс LTD» ЄДРПОУ: 13508467 з ціновою пропозицією 1490000,00 грн., як найбільш економічну та вигідну, з яким в подальшому АЦМЛ в особі головного лікаря ОСОБА_10 укладено договір підряду № 5 від 17.11.2016 року на закупівлю предмету закупівлі ДСТУ : ДСТУ Б.Д.1.1-1:2013 «Капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки Авдіївської центральної міської лікарні за адресою: м. Авдіївка, вул. Комунальна, 16» код ДК 021:2015-45453000-7- капітальний ремонт і реставрація».

Дії ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 органом досудового слідства кваліфіковані за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1ст. 366 КК України, тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та інше підроблення офіційних документів.

В підготовчому судовому засіданні захисник заявив клопотання про звільнення обвинувачених від кримінальної відповідальності з зв`язку з їх передачею на поруки трудовому колективу та надав клопотання Авдіївської центральної міської лікарні про передачу осіб на поруки, згідно з яким колектив зобов`язується здійснювати заходи виховного характеру, спрямовані на недопущення вчинення ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 нових злочинів, їх перевиховання й виправлення.

У підготовчому судовому засіданні прокурор проти клопотаннязахисника не заперечував.

Відповідно до ч. 3 ст. 285 КПК України в судовому засіданні обвинуваченим було роз`яснено суть обвинувачення, підставу звільнення від кримінальної відповідальності і право заперечувати проти закриття кримінального провадження з цієї підстави.

Всі обвинувачені зазначили, що їм зрозуміла суть обвинувачення, підстава звільнення від кримінальної відповідальності і право заперечувати проти закриття кримінального провадження з цієї підстави. Крім того пояснили, що вину визнають повністю, просили клопотання захисника задовольнити.

Вислухавши думку учасників судового провадження, перевіривши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4-8 частини першої або частиною другою статті 284 цього Кодексу.

На підставі п.1 ч. 2 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Згідно ч. 1 ст. 44 КК України особа, яка вчинила злочин, звільняється від кримінальної відповідальності у випадках, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 47 КК України особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, крім корупційних злочинів, та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства, установи чи організації за їхнім клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Згідно протоколу загальних зборів адміністративно-управлінського персоналу Авдіївської центральної міської лікарні від 20 травня 2019 року було прийнято рішення звернутись до суду з клопотанням про звільнення ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_8 та ОСОБА_7 від кримінальної відповідальності у зв`язку з передачею на поруки трудовому колективу Авдіївської центральної міської лікарні.

Таким чином, враховуючи те, що ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_8 і ОСОБА_7 обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення невеликої тяжкості, щиро розкаялися, працюють в Авдіївській міській центральній лікарні, за місцем роботи характеризуються позитивно, трудовий колектив просить передати їх на поруки, а обвинувачені бажають виправити свою поведінку, суд приходить до висновку, що обвинувачені можуть бути звільнені від кримінальної відповідальності в зв`язку з передачею їх на поруки трудовому колективу за умови, що вони протягом року з дня передачі на поруки виправдають довіру колективу, не ухилятимуться від заходів виховного характеру та не порушуватимуть громадського порядку.

Крім того,суд вважає за необхідне роз`яснити обвинуваченим,що у разі порушення умов передачі на поруки особа притягається до кримінальної відповідальності за вчинений нею злочин.

На підставі викладеного та керуючись ст.47 КК України, ст. ст. 284,314 КПК України,суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання захисника про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, у зв`язку з передачею її на поруки трудовому колективу Авдіївської центральної міської лікарні строком на 1 (один) рік за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Звільнити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, у зв`язку з передачею її на поруки трудовому колективу Авдіївської центральної міської лікарні строком на 1 (один) рік за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Звільнити ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, у зв`язку з передачею її на поруки трудовому колективу Авдіївської центральної міської лікарні строком на 1 (один) рік за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Звільнити ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, у зв`язку з передачею її на поруки трудовому колективу Авдіївської центральної міської лікарні строком на 1 (один) рік за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку.

Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018050140000673 від 14 вересня 2018 року у відношенні ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 за ч. 1ст. 366 КК України- закрити у зв`язку із їх звільненням від кримінальної відповідальності.

У разі порушення умов передачі на поруки особа притягається до кримінальної відповідальності за вчинений нею злочин.

На ухвалу протягом семи днів учасниками судового провадження з дня її оголошення може бути подано апеляційну скаргу до Донецького апеляційного суду через Селидівський міський суд Донецької області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Повний текст ухвали складено 27 травня 2019 року.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81974208
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —242/1476/19

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Селидівський міський суд Донецької області

Капітонов В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні