Постанова
від 21.05.2019 по справі 752/4735/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

права № 752/4735/19

Провадження №: 3/752/2635/19

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.05.2019 року суддя Голосіївського районного суду міста Києва Єсауленко М.В., розглянувши адміністративний матеріал про притягнення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, водія ТОВ Бриз - Капітал , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , до адміністративної відповідальності за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, -

встановив:

21 травня 2019 року о 20 год. 45 хв. ОСОБА_1 керував транспортним засобом та відмовився від проходження в установленому законом порядку медичного огляду для визначення стану сп`яніння.

В судовому засіданні ОСОБА_1 пояснив суду, що 21.05.2019 р. дійсно керував транспортним засобом Subaru Impreza , н.з. НОМЕР_2, о 20 год. 45 хв. був зупинений працівниками поліції з метою перевірки документів. В ході розмови, через тремтіння пальців його рук, у працівників поліції виникла підозра, що він керував транспортним засобом у стані наркотичного сп`яніння. Зазначив, що пальці рук тремтіли від холоду. Не заперечував того факту, що він відмовився від проходження медичного огляду на стан сп`яніння, але він здійснював перевезення пасажирів тому не мав час їхати до медичного закладу. Щиро кається у вчиненому, і просить передати його на поруки трудового колективу.

Вислухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до наступного.

21 лютого 2019 року ОСОБА_1 керував транспортним засобом Subaru Impreza , н.з. НОМЕР_2 (LT), о 20 год. 45 хв. був зупинений працівниками поліції на вул. Саперно - Слобідській, 22 у м. Києві.

З даних протоколу про адміністративне правопорушення серії БД № 318085 від 21.02.2019 р. вбачається, що інспектором поліції роти № 3 батальйону № 2 полку № 1 УПП в м. Києві у водія ОСОБА_1 , який керував вищезазначеним транспортним засобом були виявлені такі ознаки наркотичного сп`яніння, як: розширені зіниці очей, які не реагують на світло, тремтіння пальців рук, бліде шкіра обличчя. Від проходження в установленому законом порядку медичного огляду для визначення стану сп`яніння, запропонованого працівником поліції, ОСОБА_1 відмовився (а.с. 1).

ОСОБА_2 і ОСОБА_3 запрошені співробітниками поліції в якості свідків, засвідчили вищевикладені обставини (а.с. 2).

Вищезазначені обставини також підтверджуються дослідженим відеозаписом з нагрудної камери поліцейського (а.с.3).

Згідно ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Згідно п.2.5. Правил дорожнього руху, водій повинен на вимогу поліцейського пройти в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Суд дійшов висновку, що дії поліції відповідають вимогам Інструкції Про порядок виявлення к водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції в частині подяку встановлення у водія ознак сп`яніння.

При таких обставинах вина ОСОБА_1 у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП в частині відмови особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп`яніння, є доведеною.

Разом з тим, трудовий колектив ТОВ Бриз Капітал , в якому Білий працює водієм, звернувся до суду з клопотанням про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу для застосування до нього заходів громадського впливу. В судовому засіданні заступник директора ТОВ Бриз Капітал підтримав клопотання колективу, яке було ухвалено на загальних зборах трудового колективу, оскільки з березня 2018 року і по теперішній час ОСОБА_1 працює на посаді водія, за весь час роботи у товаристві зарекомендував себе як сумлінний, відповідальний та добросовісний працівник, має на утриманні малолітнього сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 Раніше ОСОБА_1 не притягувався до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Вину у вчиненні інкримінованих йому дій визнав повністю, щиро розкаявся у скоєному на зборах трудового колективу товариства.

Відповідно до ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

Враховуючи обставини справи, характер вчиненого правопорушення, особу ОСОБА_1 , ступінь його вини, відсутність тяжких наслідків, щире каяття у скоєному, суд вважає можливим застосувати до ОСОБА_1 заходи громадського впливу, звільнивши його від адміністративної відповідальності, передбаченої ч.1 ст. 130 КУпАП, з передачею матеріалів на розгляд трудового колективу ТОВ Бриз Капітал .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.21, ч.1 ст. 130, 283, 284, 285 КУпАП, п.2.5 ПДР України, суд, -

постановив:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

Звільнити ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.130 КУпАП з передачею матеріалів відносно ОСОБА_1 на розгляд трудового колективу ТОВ Бриз Капітал (02121, м. Київ, вул. А. Вербицького, 30-А, оф.9, код ЄДРПОУ 38916212) для вжиття заходів громадського впливу.

Зобов`язати директора ТОВ Бриз Капітал ОСОБА_5 повідомити Голосіївський районний суд м. Києва про вжиті заходи громадського впливу щодо ОСОБА_1 за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП, не пізніше як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Голосіївський районний суд м. Києва протягом десяти днів з дня її винесення.

Суддя М.В. Єсауленко

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено28.05.2019
Номер документу81986356
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —752/4735/19

Постанова від 21.05.2019

Адмінправопорушення

Голосіївський районний суд міста Києва

Єсауленко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні