Ухвала
від 24.05.2019 по справі 472/691/19
ВЕСЕЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 472/691/19

Провадження № 1-кс/472/178/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відмову в наданні дозволу на поведення судової експертизи матеріалів речовин і виробів за експертною спеціальністю 8.6 "Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів"

24 травня 2019 року смт. Веселинове

Миколаївської області

Веселинівський районний суд Миколаївської області в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря

судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділення Веселинівського ВП Вознесенського ВП ГУ НП в Миколаївській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення судової експертизи матеріалів речовин і виробів за експертною спеціальністю 8.6 "Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів",

ВСТАНОВИВ:

20 травня 2019 року до Веселинівського районного суду Миколаївської областінадійшло клопотання старшого слідчого слідчого відділення Веселинівського ВП Вознесенського ВП ГУ НП в Миколаївській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення судової експертизи матеріалів речовин і виробів за експертною спеціальністю 8.6 "Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів".

Клопотання обґрунтоване тим, що 18.05.2019 року під час огляду домоволодіння Молдованових, яке розташоване за адресою: с. Покровка Веселинівського району Миколаївської області, з дозволу господарки домоволодіння, працівниками поліції виявлено та вилучено 10 кущів зовні схожих на рослини роду коноплі, з ознаками обробки.

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, про дату, час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 3 ст. 244 КПК України особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Суд, вивчивши матеріали клопотання, дійшов наступного висновку.

Згідно з ч. 6ст.244КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Згідно з ч.3 ст. 233 ЦПК України слідчий має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, та зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Ухвалою слідчого судді ОСОБА_1 від 21.05.2019 року було відмовлено у задоволенні клопотання старшого слідчого слідчого відділення Веселинівського ВП Вознесенського ВП ГУ НП в Миколаївській області майора поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Веселинівського відділу Вознесенської місцевої прокуратури молодшим радником юстиції ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в житлі та інших будівлях і приміщеннях будь-якого призначення, які знаходяться у фактичному володінні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проведено 18.05.2019 року старшим слідчим слідчого відділення Веселинівського ВП Вознесенського ВП ГУ НП в Миколаївській області майором поліції ОСОБА_3 на підставі ч. 3 ст. 233 КПК України.

За таких обставин, враховуючи вищевикладене, вважаю, що вилучені при огляді місця події 10 кущів зовні схожих на рослини роду коноплі, з ознаками обробки, відповідно до вимогст. 233 ЦПК Українине можна вважати такими, що вилучені з дотриманням вимог Кримінально-процесуального кодексу України, а тому їх неможливо використати, як докази у кримінальному провадженні, в зв`язку з чим підстави для їх експертного дослідження відсутні.

Таким чином, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.242,243,244 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого слідчого відділення Веселинівського ВП Вознесенського ВП ГУ НП в Миколаївській області майора поліції ОСОБА_3 про проведення судової експертизи матеріалів речовин і виробів за експертною спеціальністю 8.6 "Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів", - відмовити.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Веселинівського районного суду

Миколаївської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.05.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81989552
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення судової експертизи матеріалів речовин і виробів за експертною спеціальністю 8.6 "Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

Судовий реєстр по справі —472/691/19

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л. О.

Ухвала від 24.05.2019

Кримінальне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л. О.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні