Ухвала
від 28.05.2019 по справі 907/304/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"28" травня 2019 р. м. Ужгород Справа № 907/304/19

Суддя Господарського суду Закарпатської області Андрейчук Л.В. , розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України, с. Велика Бакта Берегівського району

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Свалява Ленд» , м. Київ

про розірвання договору про співробітництво та організацію взаємовідносин щодо наукового супроводу по вирощуванню сільськогосподарських культур № 9 від 02.11.2015, та

стягнення 38239,51 грн.

В С Т А Н О В И В:

Закарпатською державною сільськогосподарською дослідною станцією НААН України, с. Велика Бакта Берегівського району заявлено позов до Товариства з обмеженою відповідальністю «Свалява Ленд» , м. Київ про розірвання договору про співробітництво та організацію взаємовідносин щодо наукового супроводу по вирощуванню сільськогосподарських культур № 9 від 02.11.2015, та стягнення 38239,51 грн. на підставі ст. ст. 11, 526, 610, 629 ЦК України, ст. ст. 174, 193 ГК України.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 162-164 Господарського процесуального кодексу України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви чи залишення позовної заяви без руху з наданих суду матеріалів не вбачається.

Розглянувши матеріали позовної заяви, оцінивши предмет та підстави позову, суд прийшов до висновку, що дана справа підлягає розгляду у загальному позовному провадженні.

У прохальній частині позовної заяви позивачем зазначено про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження. Розглянувши дане клопотання суд відмовляє в його задоволенні з огляду на наступне.

Відповідно до ч. ч. 3, 5 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ч. ч. 2, 3 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь - яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: - ціну позову; - значення справи для сторін; - обраний позивачем спосіб захисту; - категорію та складність справи; - обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; - кількість сторін та інших учасників справи; - чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; - думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За приписами ч. 1 ст. 249 Господарського процесуального кодексу України клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

На підставі ст. 250 Господарського процесуального кодексу України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі. У випадку, передбаченому частиною другою статті 247 цього Кодексу, за наслідками розгляду відповідного клопотання позивача суд з урахуванням конкретних обставин справи може: 1) задовольнити клопотання та визначити строк відповідачу для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження; або 2) відмовити в задоволенні клопотання та розглянути справу за правилами загального позовного провадження. Якщо суд за результатами розгляду клопотання позивача дійде висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, він зазначає про це в ухвалі про відкриття провадження у справі.

При розгляді справи в порядку спрощеного позовного провадження відзив подається протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення - протягом строків, встановлених в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Розгляд справи по суті у порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання (ч. 2 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України).

Враховуючи наведені положення Господарського процесуального кодексу України, з огляду на характер спірних правовідносин, заявлені позивачем вимоги, які перевищують сто розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та предмет доказування, суд прийшов до висновку про доцільність розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 20, 27, 120, 162, 171, 176, 177, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 18 червня 2019 р. на 10:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а, зал судових засідань №3.

4. Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України. Докази направлення позивачу відзиву надати суду.

5. Запропонувати позивачу у строк до п`яти днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив; належні та допустимі докази, що місцем виконання Договору № 9 від 02.11.2015 є с. Нижні Ворота Воловецького району Закарпатської області.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Явку належно уповноважених представників сторін в підготовче засідання визнати обов`язковою .

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Андрейчук

Дата ухвалення рішення28.05.2019
Оприлюднено29.05.2019
Номер документу82006022
СудочинствоГосподарське
Сутьспівробітництво та організацію взаємовідносин щодо наукового супроводу по вирощуванню сільськогосподарських культур № 9 від 02.11.2015, та стягнення 38239,51 грн

Судовий реєстр по справі —907/304/19

Ухвала від 23.07.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 23.07.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні