Рішення
від 22.05.2019 по справі 151/357/19
ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 151/357/19

Провадження № 2-о/151/26/19

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2019 року

Чечельницький районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Моцного В.С.

при секретарі: Сутовській А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт.Чечельник Вінницької області цивільну справу №151/357/19 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа-Бершадське об`єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області про встановлення факту родинних відносин,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду, за участю заінтересованої особи-Бершадського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області з заявою про встановлення факту родинних відносин, мотивуючи тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в АДРЕСА_1 району Вінницької області помер її син ОСОБА_2 , після смерті якого заявниця має право на надбавку до пенсії, оскільки він Указом Президента СССР від 25.02.1991 року був нагороджений за бойові дії в період війни в Афганістані мадаллю "За отвагу" № НОМЕР_1 і вона відповідно до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" у разі смерті особи, яка мала право на пенсію за особливі заслуги, непрацездатні члени його родини, отримують надбавку до пенсії, на яку член померлого годувальника має право. При зверненні до Бершадського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області у неї виникли проблеми, які полягають в наступному. В свідоцтві про народження сина заявниця записана, як " ОСОБА_3" , а в паспорті значиться, як " ОСОБА_1 ". Дані розбіжності в написанні її по-батькові є перешкодою для отримання надбавки до пенсії, на яку вона має право. Просить встановити факт, що вона є матір`ю ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Берізки-Чечельницькі, Чечельницького району, Вінницької області.

В судове засідання заявниця не з`явилася, подавши до суду письмову заяву про слухання справи за її відсутності, заяву підтримує в повному обсязі та просить її задовольнити.

Представник заінтересованої особи Бершадського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області А.В.Гарник в судове засідання не з`явився, подавши до суду письмову заяву про слухання справи за його відсутності, проти задоволення заяви не заперечує.

Згідно ч. 3 ст. 211 ЦПК України, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

Відповідно до ч.3 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява підлягає задоволенню, з таких підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Дані правовідносини регулюються п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Пунктом 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України "Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення" №5 від 31.03.1995 року зазначено, що суд вправі розглядати справи про встановлення факту родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки.

Судом установлено, що ОСОБА_1 , є матір`ю ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Берізки-Чечельницькі, Чечельницького району, Вінницької області.

Вищезазначене підтверджується наданими заявницею документами, а саме: свідоцтвом про народження ОСОБА_2 серії НОМЕР_2 виданого відділом державної реєстрації актів цивільного стану по Тростянецькому та Чечельницькому районах Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області 02 травня 2019 року, з якого вбачається, що його матір`ю є " ОСОБА_3",випискою з погосподарської книги по Берізко-Чечельницькійсільській раді Чечельницького району Вінницької області за 1971-1973 роки, особистий рахунок № НОМЕР_5 , згідно якої голової сім`ї був- ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3 , дружина- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , дочка- ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_4 дочка- ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_5, дочка- ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_6 та син ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_7

На переконання суду, зазначені докази доводять факт родинних відносин між заявницею та померлим ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , як матері з сином.

Таким чином, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин підлягає задоволенню.

Керуючись п. 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення , ст.ст. 13, 81, 263-265, 268, 315, 319 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Заяву задовольнити повністю.

Встановити факт, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , картка платника податків НОМЕР_4 , (місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_1 ), є матір`ю ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Берізки-Чечельницькі, Чечельницького району, Вінницької області.

Рішення суду може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Вінницького апеляційного суду .

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст судового рішення виготовлено 27 травня 2019 року.

Суддя

Дата ухвалення рішення22.05.2019
Оприлюднено29.05.2019
Номер документу82007997
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —151/357/19

Рішення від 22.05.2019

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

Рішення від 22.05.2019

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

Ухвала від 10.05.2019

Цивільне

Чечельницький районний суд Вінницької області

Моцний В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні