Ухвала
від 20.05.2019 по справі 405/3767/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/3767/19

1-кс/405/2120/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" травня 2019 р. м. Кропивницький

слідчий суддяЛенінського районногосуду м.Кіровограда ОСОБА_1 ,секретар судовогозасідання ОСОБА_2 ,за участюслідчого ОСОБА_3 ,розглянувши клопотаннястаршого слідчогоз ОВСслідчого управлінняфінансових розслідуваньГоловного управлінняДФС уКіровоградській області ОСОБА_3 ,у кримінальномупровадженні,внесеному доЄдиного реєструдосудових розслідувань17.05.2019р.за № 32019120010000031, про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

слідчий запогодженням ізпрокурором звернувсядо судуз клопотаннямпро наданнядозволу напроведення обшуку приміщень та території виробничої бази, розташованої за адресою: м. Кропивницький, смт. Нове, вул. Мурманська, буд.7А, яка на праві власності належить ТОВ „Хімрезерв-2010 (код ЄДРПОУ 36793731), з наданням дозволу на вилучення предметів кримінального правопорушення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, недоброякісної сировини (спирту), знарядь скоєння кримінального правопорушення (транспортних засобів, якими транспортується придбаний незаконно виготовлені спирт і алкогольні напої, тари, ємностей різних об`ємів для зберігання та виготовлення алкогольних напоїв, шлангів, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, етикеток, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування, тощо), банківських карток, речей та цінностей (грошових коштів) здобутих злочинним шляхом, чорнових рукописних/друкованих записів, мобільних телефонів з вмонтованими в них SIM-картками і картками пам`яті, інших предметів та документів на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню №32019120010000031 від 15.05.2019, відносно службових осіб ТОВ „Кіровоградпостач, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Кіровоградпостач» (код 37168244, м. Кіровоград, вул. Мурманська, 9), використовуючи спеціальне обладнання, розташоване за адресою м. Кропивницький, с.м.т. Нове, вул. Мурманська, 7А, яка належить ТОВ «Хімрезерв-2010» (код 36793731), а саме: моноколони, бродильних, раздрібнюючих та змішувальних апаратів тощо, в порушення вимог Закону України«Про державнерегулювання виробництваі обігуспирту етилового,коньячного іплодового,алкогольних напоївта тютюновихвиробів» №481/95-ВРвід 19.12.1995 здійснюють незаконне виробництво підакцизних товарів спирту етилового, що підтверджено висновками протоколу випробувань спиртовмісних сумішей № 10243 від 13.05.2019.

Враховуючи вищевикладене, в діях службових осіб ТОВ „Кіровоградпостач вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.204 КК України.

Крім того, на виконання доручення від 17.05.2019 №88/в/11-28-23-02-06, проведеними заходами встановлено, що юридична та фактична адреса ТОВ «Кіровоградпостач» (ЄДРПОУ 37168244) розташована за адресою: м. Кропивницький, смт. Нове, вул. Мурманська, буд.9 та буд. 7А.

Так встановлено, що за вказаною адресою, а саме: м. Кропивницький, смт. Нове, вул. Мурманська, буд. 7А, розташовані виробничі потужності ТОВ «Кіровоградпостач», де фактично здійснюється незаконне виготовлення без сплати акцизного податку на виготовлення даного виду товару, спирту етилового технічного під виглядом сировини для виробництва розчинників (РФК), у якій вміст спирту понад 90%, та його зберігання на території підприємства ТОВ «Кіровоградпостач», з метою подальшого вивезення для реалізації оптовим покупцям як сировини для незаконного виготовлення недоброякісних алкогольних напоїв.

Крім цього встановлено, що за адресою розташування виробничих потужностей ТОВ «Кіровоградпостач», а саме: м. Кропивницкий, вул. Мурманська, буд.7А розміщені гараж, лабораторія, виробничі цеха, складські приміщення (склади готової продукції, склади зберігання сировини, тари), склад ПММ, склад зберігання зернових культур. За кожним складом та цехом закріплені відповідальні особи (зав. складом, начальник цеха), які ведуть обліки виготовленої продукції та сировини, яка зберігається, як облікованої по бухгалтерії так не облікованої. Даний облік ведеться у журналах, які зберігаються у відповідальних осіб.

Відповідно до державного реєстру речових прав на нерухоме майно нерухоме майно розташоване за адресою: м. Кропивницький, смт. Нове, вул. Мурманська, буд.7А належить ТОВ «Хімрезерв-2010» (ЄДРПОУ 36793731), юридична адреса: м. Кропивницький, вул. Мурманська, буд.9.

При розгляді клопотання в суді слідчий підтримав його повністю.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Одночасно ч.5 ст.234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

У даному випадку відзначається наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні слідчого речі і документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду, а самі речі і документи знаходяться у вказаному в клопотанні приміщенні та території виробничої бази.

Затаких обставинслід визнатинаявність передбаченихзаконом підставдля наданнядозволу напроведення обшуку приміщень та території виробничої бази, розташованої за адресою: м. Кропивницький, смт. Нове, вул. Мурманська, буд.7А, яка на належить ТОВ „Хімрезерв-2010 (код ЄДРПОУ 36793731), з наданням дозволу на вилучення предметів кримінального правопорушення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, недоброякісної сировини (спирту), знарядь скоєння кримінального правопорушення (транспортних засобів, якими транспортується придбаний незаконно виготовлені спирт і алкогольні напої, тари, ємностей різних об`ємів для зберігання та виготовлення алкогольних напоїв, шлангів, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, етикеток, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування, тощо), банківських карток, чорнових рукописних/друкованих записів, мобільних телефонів з вмонтованими в них SIM-картками і картками пам`яті, інших предметів та документів на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Крім того, слідчим суддею встановлено, що клопотання та додані до нього матеріали не містять обґрунтувань та доказів щодо наявності підстав вважати, що за місцем проведення обшуку, знаходяться речі та цінності (грошові кошти) здобуті злочинним шляхом, а тому в цій частині клопотання слід відмовити.

Керуючись ст. 234, 235, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

клопотання задовольнити частково.

Надатидозвіл напроведення обшуку приміщень та території виробничої бази, розташованої за адресою: м. Кропивницький, смт. Нове, вул. Мурманська, буд.7А, яка на належить ТОВ „Хімрезерв-2010 (код ЄДРПОУ 36793731), з наданням дозволу на вилучення предметів кримінального правопорушення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, недоброякісної сировини (спирту), знарядь скоєння кримінального правопорушення (транспортних засобів, якими транспортується придбаний незаконно виготовлені спирт і алкогольні напої, тари, ємностей різних об`ємів для зберігання та виготовлення алкогольних напоїв, шлангів, лійок, водяних насосів, спиртометрів, різних інгредієнтів для виготовлення алкогольних напоїв, етикеток, клею, пристроїв для закупорювання пляшок з незаконно виготовленими алкогольними напоями, пломб і засобів для пломбування, тощо), банківських карток, чорнових рукописних/друкованих записів, мобільних телефонів з вмонтованими в них SIM-картками і картками пам`яті, інших предметів та документів на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

В іншій частині відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 20.06.2019.

Ухвала не оскаржується.

Слідчий суддя Ленінського

районного суду м. Кіровограда ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82029898
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —405/3767/19

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Загреба А. В.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Загреба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні