Ухвала
від 22.05.2019 по справі 405/3089/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/3089/19

1-кс/405/1673/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Кропивницький 22 травня 2019 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС ВР ЗСГСД СУ Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.02.2019 № 12019120000000038, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про надання тимчасового доступу до речей і документів,

встановив:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий вказує, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи до яких планується отримати тимчасовий доступ мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відповідно до ч. 2 ст. 9 КПК України, всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних процесуальних рішень, а також з метою притягнення до відповідальності винних осіб в міру своєї вини, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилученяя (виїмка документів), які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, про дату та час повідомлений належним чином, звернувся до суду з заявою, в якій просить провести розгляд клопотання у його відсутність.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про дату та час розгляду клопотання повідомлявся, причини неявки до суду не повідомив.

У зв`язку із неявкою усіх учасників кримінального провадження - фіксація судового засідання, відповідно ч. 4 ст. 107 КПК України за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Вивчивши клопотання, надавши оцінку доданим матеріалам на предмет їх належності та допустимості, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено, що слідчими відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР 08.02.2019 № 12019120000000038, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

У відповідності до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст.160 КПК України у клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів зазначається зокрема: підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи.

Так, з поданого слідчим клопотання видно, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » протягом 2018 року діючи умисно та переслідуючи корисливі мотиви, за допомогою техніки із наявного забою, здійснювали видобування корисних копалин загальнодержавного значення граніту на Новоукраїнському родовищі без спеціального дозволу на користування надрами, яке розташоване в Новоукраїнському районі, Кіровоградської області, тобто незаконно здійснили видобуток граніту та привласнювали видобуту продукцію, чим завдали збитків державі.

У зв`язку з чим, слідчий суддя вважає, що з метою виконання завдань кримінального провадження щодо повного та всебічного досудового слідства існує необхідність у наданні тимчасового доступу до вказаних в клопотанні документів.

Крім цього, з клопотання видно, слідчий в клопотанні просить надати тимчасовий доступ до документів без визначення їх родових ознак, у зв`язку з чим слідчий суддя вважає, що з метою конкретизації документів існує необхідність в наданні тимчасового доступу виключно з можливістю ознайомлення з ними, без їх вилучення.

Слідчий суддя вважає, що документи до яких слідчий просить отримати доступ перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази.

Іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо, тому існує необхідність у наданні тимчасового доступу до документів, а клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.159-166, 369-372 КПК України,

постановив:

клопотання слідчогопро наданнятимчасового доступудоречей та документів задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в ОВС ВР ЗСГСД СУ ГУПН в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_4 , слідчому ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області капітану поліції ОСОБА_5 , слідчому ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 та слідчому ВР ЗСГСД СУ ГУНП в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_7 тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю ознайомлення з ними, без права на вилучення (у тому числі в копіях), які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

-документів що підтверджують проведення фінансово-господарських операцій щодо продажу підприємствам гірничої маси та щебню, а саме договорів з додатками до них, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт (наданих послуг) з додатками та специфікаціями, актів звірок, специфікацій, товарно-транспортних накладних, довіреностей, вантажно-митних декларацій, векселів, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків та інших документів, що засвідчують проведення операцій та взаєморозрахунків, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, шляхових листів, залізничних квитанцій, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій щодо видобутку та продажу гірничої маси та щебню, журнали виконаних робіт щодо видобутку корисних копалин, чи інших журналів, які підтверджують видобуток у період з 01.01.2018 по 31.12.2018;

-накази про призначення звільнення керівника підприємства, головного бухгалтера, маркшейдера та особи відповідальної за дотримання природоохоронного законодавства, а також посадові інструкції останніх.

В іншій частині клопотання - відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 22.06.2019.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_8

Дата ухвалення рішення22.05.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82029916
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —405/3089/19

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Мягкий О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні